Már mire? Hogy egy bizonyos időpontban, egy bizonyos szögből, egy bizonyos távolságból lehetett egy ilyen képet készíteni? A magyarázat annyi hogy az ember jókor volt jó helyen. Bármilyen más szögből, más távolságból vagy más időpontban egész máshogy nézne ki.
2019. nov. 28. 12:36
12/47 anonim válasza:
Azért az remélem leesett, hogy a kép számítógépes grafika.... kérlek mondd hogy leesett...
2019. nov. 28. 12:37
13/47 A kérdező kommentje:
Azt tudom hogy számítógépes grafika a kép amit küldtem, de kutatások szerint ez még mindig így van. Magyarázatot pedig még mindig nem írtatok erre.
2019. nov. 28. 12:58
14/47 anonim válasza:
Mondjuk nekem sem teljesen tiszta, hogy mire van-e magyarázat. Vagy hogy a csillagoknak és a piramisoknak mi közük a lapos földhöz. Azon a helyen úgyis a horizont korongjával kell számolni, akár valós korong, akár elképzelt. (Egy korong is tud forogni, keringeni.)
2019. nov. 28. 12:59
15/47 anonim válasza:
Facepalm... no comment.
2019. nov. 28. 13:45
16/47 A kérdező kommentje:
#15 lefordítva: Nem tudom a magyarázatot, ezért inkább írok egy elkerülő/gúnyos kommentet...
2019. nov. 28. 13:53
17/47 anonim válasza:
Tulajdonképp mire vársz magyarázatot? Mert hogy kérdést azt nem látok ...
De azt azért én megkérdezem, ha a Föld lapos, hogy lehet hogy a Polaris (ez ugyebár a sarkcsillag) eltérő magasságban van a horizonthoz képest a képeken?
maci
2019. nov. 28. 14:52
18/47 Tislerics Máté válasza:
A hosszú expozíciós fotók úgy készültek, hogy az északi vagy déli sarkokat fotózták le. A csillagok persze nem mozognak! Ez a hatás a Föld forgása miatt van. Ami természetesen Gömb (Geoid) alakú! Amire már neked is rá kellett volna jönnöd a bizonyítékok felkutatásával. De láthatóan ezt még nem tetted meg. Ezért is vagy még mindig laposföldes, ami nem egy kimondottan tiszteletreméltó állapot...
2019. nov. 28. 14:57
19/47 A kérdező kommentje:
"mire vársz magyarázatot?"
Szerintem képekkel illusztrálva a kérdést érthető..
------------------
"ha a Föld lapos, hogy lehet hogy a Polaris (ez ugyebár a sarkcsillag) eltérő magasságban van a horizonthoz képest a képeken?"
Miből látod, hogy eltérő magasságban lennének a horizonthoz képest? 🤔
2019. nov. 28. 14:58
20/47 A kérdező kommentje:
Tislerics Máté a ti hitetek szerint a naprendszer mozgásban van, mindig más a pozíciója a többi csillaghoz képest (első kép), ennek ellenére az összes csillag (Polaris a legjobb példa) továbbra is ugyanabban a pozícióban van.
A Föld forgása/keringése miatt pedig méginkább más pozícióban kellene látnunk a Polarist, ám mindezek ellenére a Polaris ugyanabban a pozícióban van mindig.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!