Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Az evolúciót bebizonyítja a...

Az evolúciót bebizonyítja a bottal ásó disznók esete?

Figyelt kérdés

Sokakat érdekel hogyan fejlődtünk ki. A tudomány szerint az evolúció során mi emberek közvtlen a majomból származunk. A majmok nagyon ostoba állatok nem véletlen, hogy sok embernek nehéz elfogadnia a tudomány állításait, főleg hogy nem látni példát a gyakorlatban az evolúcióra, hiszen az évezredek alatt munkálkodik csak.

Nem láttunk még olyat, hogy egy állat eszközök használatával könnyítse meg tevékenységét esetleg a földművelését. Most érdekes dolgora bukkantak a tudósok. Disznók kezdtek tudatos tevékenységgel eszközt használni. Nem pedig utánzásból. Lehetséges hogy 2-300 000 év mulva már mobilozni fognak ? [link]

2019. okt. 7. 08:24
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
92%

"Nem láttunk még olyat, hogy egy állat eszközök használatával könnyítse meg tevékenységét "

Akkor nahgyon le vagy maradva, mert már sok évtizete ismert a majmok eszközhasználata, eszközkészítése, söt egyes madaraknál is megfigyeltek sokszor ilyen tevékenységet. (És nem utánzott vagy tanult viselkedés, az eredeti, természetes környezetükben csinálnak ilyet!)

2019. okt. 7. 10:55
 2/36 anonim ***** válasza:
89%
Hát ez önmagában nem bizonyítja az evolúciós elmélet összegészét, de lehet mondjuk arra utaló jel. Most itt az a baj, amit te is írtál, hogy az evolúciót megfigyelni minimum százezer évek lennének, na hát egy ilyen kísérletet meg nehéz elvégezni. Talán majd ahogy egyre több leletet találunk, egyre kifinomultabbak lesznek az eszközeink. Az az érdekes az evolúcióval, hogy megtanuljuk, hogy hát ez egy tudományos tény, de ha alaposan utánaolvasunk, akkor közel sem ilyen kerek a kép. Minimális leletek és hatalmas találgatások vannak benne. Nem mondom, hogy nem elképzelhető, de nem egy lezárt, 100%-ig bizonyított dologról van szó.
2019. okt. 7. 11:48
 3/36 anonim ***** válasza:
24%

Az eszközhasználatnak sok köze nincs az evolúcióhoz.

Teljesen más dolog a kettő.

2019. okt. 7. 12:39
 4/36 anonim ***** válasza:
14%

Vigyázzunk gyerekek, mert néha átnézegetnek ide a tudomány rovatból is, és nehogy virtuális atomháború kerekedjen belőle. 😂

Én a kettessel egyetértek, valamilyen szinten van evolúció, de mindent közel sem lehet ezzel megmagyarázni. Mégis holtbiztos, bizonyított tényként tanítják. Na ezt hogyha leírnánk a tudomány rovatban, mit kapnánk érte. 😳

De szerintem egy disznó sosem fog telefonálni. 😊 Sőt, miért vannak most is majmok meg állatok ugyanúgy, mint évmilliókkal ezelőtt?

És vajon miért alakult ki pár százezer év alatt az ember, holott évmilliók alatt alig történt valami a majmokkal? És ha valahogy ki is alakult valami csoda folytán ilyen rövid idő alatt, majmokból elvileg csak fekete emberek jöhetnének létre. Mégis itt van kismillió emberfaj, meg egyáltalán, a rengeteg fajta élőlény is. Tehát szerintem evolúció csak korlátozott mértékben van, nem pedig úgy, ahogyan azt beetetik nekünk.

2019. okt. 7. 13:13
 5/36 anonim ***** válasza:
72%

"miért alakult ki pár százezer év alatt az ember"

Khm... 1-2 millió év?

Fél millió csak ahhoz kellett, hogy elváljon a majmoktól.

"holott évmilliók alatt alig történt valami a majmokkal?"

A majmok SOKKAL többet változtak közben.

Csak az agyuk nem fejlődött ilyen gyorsan.

2019. okt. 7. 14:32
 6/36 anonim ***** válasza:
81%
Én arra lennék kíváncsi, hogy aki az evolúciót (vagyis az élőlények lassú alakulását, idomulását a környezeti változásokhoz újabb és újabb nemzedékek rátermettség alapján való szelektálódása során) nem hiszi, az mi a jó életet gondol arról, hogy hányféle kinézetű kutyát hozott már létre az ember a farkasból? Földtörténeti léptékben semmi idő alatt. Ezt hívják evolúciónak, tényszerűen az orrotok előtt folyik, művelhető...
2019. okt. 7. 16:52
 7/36 anonim ***** válasza:
60%

"ahogyan azt beetetik nekünk."

Azért ennyire nem kellene általánosítani, és összeesküvés elméleteket gyártani! Mindenki azt eszi be amit a saját színvonala enged!

2019. okt. 7. 16:57
 8/36 anonim ***** válasza:
28%

Látom, hogy nem sikerült egyeseknek értelmezni, amit írtam. Azt írtam, hogy bizonyos korlátok között igaznak találom, nem azt, hogy az egész hamis úgy, ahogy van. Sokkal óvatosabban kéne ehhez az egészhez hozzáállniuk a tudósoknak, és nem rögtön pezsgőt bontani🍾, amikor nagy ritkán lelnek valahol valamiféle majomszerű csontmaradványt.

#5 A pár százezer évet arra írtam, amikor már a mai kinézetű ember kialakult. Évmilliókig csak kővel, fával meg csontokkal foglalkozott az állítólagos ősember. Aztán nemhogy pár százezer, de pár tízezer év telt csak el, és itt tartunk ahol most vagyunk. Sőt leszűkített értelemben csak néhány ezer év telt el.

#6 A kutyákat az ember hozta létre, tehát manipuláció, beavatkozás történt!

#7 Hogy jönnek ide az összeesküvés- elméletek? Nem mellékesen, egy részük igaz lehet.

Nem utolsósorban, a múltunk egy nyitott könyv. A régészeti leletek végtelen tömkelege azt bizonyítja, hogy sok minden nem is úgy történt, mint ahogyan feltételezik.

2019. okt. 7. 20:07
 9/36 anonim ***** válasza:
60%

"#5 A pár százezer évet arra írtam, amikor már a mai kinézetű ember kialakult."

Az alatt alig volt evolúció. Gyakorlatilag a fehér, sárga stb. rassz alakult csak ki.

"Aztán nemhogy pár százezer, de pár tízezer év telt csak el, és itt tartunk ahol most vagyunk."

Az alatt az ember kb. 5%-kal lett okosabb, de még nem mindenki.

"Sőt leszűkített értelemben csak néhány ezer év telt el."

Ez alatt szinte semmi evolúció nem történt.

"#6 A kutyákat az ember hozta létre, tehát manipuláció, beavatkozás történt!"

Attól még evolúció!

Mesterséges nemesítés, az evolúció alapján. GMO itt még nem volt.

"Nem utolsósorban, a múltunk egy nyitott könyv. A régészeti leletek végtelen tömkelege azt bizonyítja, hogy sok minden nem is úgy történt, mint ahogyan feltételezik."

Ez igaz.

De konkrétan melyik tudományos tétel dőlt meg ezzel?

2019. okt. 7. 23:01
 10/36 anonim ***** válasza:
23%
Hogy mikor hány százalékkal lett okosabb az ember, azt én nem tudom végigvezetni, és azt sem tudom, hogy ezt hogyan lehet megmérni, de az tény, hogy nem logikus és ésszerű az a rendkívül gyors fejlődés, amin az ember keresztülment az elmúlt évezredekben. Az alapján, amilyen lassan fejlődtek a majmok évmilliók alatt, utána később hirtelen nagyon megugrott az emberiség fejlődése. Az eredeti tempó alapján most kéne maximum valahol a kőkorszakban járnunk. Valami nagyon megváltozott az emberben. Hozzáteszem, ha egyáltalán úgy volt. Mert a leletek pont azt az elméletet döntik meg, hogy egy folyamatos fejlődés történt, és azt kérdőjelezik meg, hogy minél visszább megyünk az időben, annál primitívebb volt az ember. Ez az egész minden jel szerint egy sokkal összetettebb folyamat volt.
2019. okt. 8. 09:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!