Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Logikusan gondolkodva létezhet...

Veres Béla1 kérdése:

Logikusan gondolkodva létezhet Örökmozgó?

Figyelt kérdés
Üdvözlök mindenkit!Természetesen tanultam fizikaórán az energiamegmaradás törvényét.Eddig mindenki fizikai síkon gondolkodik,amikor szóba kerül az Örökmozgó.Ezúton hivatalosan is bejelentem,hogy megfejtettem milyen hibát követett el az összes Örökmozgó "feltaláló"Én azonban logikailag tovább viszem a témát.Ha én is elkövetném ezt a hibát,akkor 100 %-ig biztos vagyok abban,hogy nem működne.Én egy olyan lehetőséget találtam,amelyet még soha,senki nem talált meg.Ebben az esetben logikailag benne van az esély,hogy továbbra sem működne az Örökmozgó.Azonban logikailag lehet esély arra,hogy mégis működne.Próbáltam egyszerűen fogalmazni,bízom abban,hogy érthető.
2019. aug. 25. 23:34
1 2 3 4
 1/33 anonim válasza:
100%

Követhető, de a bölcsészet nem természettudomány témakör.

Vagy valami konkrétum is van?

2019. aug. 25. 23:40
 2/33 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2019. aug. 25. 23:43
 3/33 anonim ***** válasza:
100%
Logikusan gondolkodva könnyű belátni, nem létezik. Próbáltam egyszerűen fogalmazni.
2019. aug. 25. 23:45
 4/33 A kérdező kommentje:
Természetesen nem az a hiba,hogy nem vették figyelembe az energiamegmaradás törvényét.Egyébként nagyon érdekelne,hogy más is megfejti-e?Akár itt a gyakori kérdések oldalán is lehetne válaszolni rá.
2019. aug. 25. 23:46
 5/33 anonim ***** válasza:
100%

Nincs mit megfejteni.

A fizikusok "logikusan" vezették le, hogy nem lehet. Pont.

2019. aug. 25. 23:49
 6/33 anonim ***** válasza:
100%

A kulcsszó a "zárt rendszer" kifejezés. Egy zárt rendszerben lévő összes energia mennyisége nem változik, ill. ha onnan energiát veszünk ki, akkor az a rendszerben csökkenni fog. Energiát tulajdonképpen csak átalakítani tudunk egyik formából a másikba, létrehozni nem.

A másik, hogy zárt rendszeren belül a folyamatok egyensúlyi helyzetre törekszenek, tehát még ha nem is veszünk ki belőle energiát, a bent végbemenő folyamatok előbb-utóbb leállnak, nem lesz körfolyamat, ahhoz energiát kellene bevinni és kivenni. Tisztán logikai úton is el lehet jutni az entrópia fogalmához, és hogy a csökkenéséhez valamit be kell vinni a rendszerbe (energiát, információt, stb.)

2019. aug. 26. 00:01
 7/33 anonim ***** válasza:
100%
A tudomány tényekkel foglalkozik, nem pedig üres dumával.
2019. aug. 26. 00:31
 8/33 anonim ***** válasza:
77%
Na megint egy világmegváltó gyárimunkás. Csak egy tipp: először végezd el a 8 általánost.
2019. aug. 26. 04:42
 9/33 anonim ***** válasza:
100%

Nocsak egy újabb Nobel-díj jelölt a gyakorin. Az ilyen kérdéseknek 2 lehetséges forgatókönyve szokott lenni:

1. Átnyargalunk ezotériába

2. A kérdező leírja konkrétan a nagy felfedezését, amiből kiderül, hogy alapvető fogalmakkal sincs tisztában és nem hogy megoldása nincs, de eleve a problémát sem érti

2019. aug. 26. 06:39
 10/33 Wadmalac ***** válasza:
87%

Az energiamegmaradás törvénye csupán bizonyos határok közt, zárt rendszerben igaz.

Szóval egyáltalán nem biztos, hogy pl. a komplett univerzumra is érvényes.

Viszont arra a szintre, ahol a hagyományos örökmozgó-hipotézisek operálnak, mechanika, elektromos és termodinamikai rendszerek kombinálása, arra a szinte biztos, hogy igaz a törvény.

Ezért kár is ilyennel próbálkozni.

2019. aug. 26. 08:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!