Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ki mit gondolna, ha egyértelmű...

Ki mit gondolna, ha egyértelműen bebizonyosodnának az alábbi dolgok?

Figyelt kérdés

-létezik Isten vagy mindent irányító intelligencia

-ebből kifolyólag létezik sok más létezési tartomány és reinkarnáció is

-már nagyon régóta idejárnak a földönkívülinek nevezett lények, sőt jelentős szerepük volt és van sok földi dologban

-az evolúció csak részben igaz

-ez a civilizáció már a sokadik a Földön

-a fentiekből kifolyólag a történelemből, a fizikából és biológiából tanultakból sok minden nem igaz

2019. aug. 22. 20:34
1 2 3 4 5
 21/48 Fish1 ***** válasza:
75%

Szerintem amiket felsoroltál, az mind így van.

Engem nem lepne meg, ha kiderülne vagy bebizonyosodna.

Viszont az emberek egy részénél negatív dolgokat produkálna, ahogy most is, akkor is lenne, aki cáfolná akkor is, ha nincs igaza. Vagy simán pánik törne ki mondjuk arra, hogy más bolygókról látogatnak minket. Amíg ember embernek farkasa, addig mit kezdenének idegen lényekkel? 😶

2019. aug. 23. 05:01
 22/48 anonim ***** válasza:
13%

A kéz teljesen rossz példa.

Tökéletesen visszavezethetőek a morfológiai, genetikai variánsok egészen egy egysejtű helyváltoztató csillóáig... ami az őslevesben a fény felé igyekezett.

Sok apró és véletlenszerű változat árán szelektálódott és alakult ki a fogásra alkalmas precíz kéz, csontokkal, izmokkal, idegekell és a vezérlő gerincvelői, agytörzsi és kérgi központokkal.

Ez ma már olyan betonstabil tudományos elmélet, amit több millió bizonyítékkal igazoltunk, megcáfolni pedig soha eddig nem sikerült senkinek.

Miért gondoljuk, hogy a kéz valami intelligencia műve lenne, mikor feketén-fehéren ott vannak a tények egy egysejtű első csápjától kiindulva.

Hol itt az intelligencia?

2019. aug. 23. 08:34
 23/48 A kérdező kommentje:
Hogy hol? Mindenben ott van az intelligencia, csak nem látjuk magát az intelligenciát! Maga az élet és a világegyetem a tudatosság számtalan megnyilvánulása!
2019. aug. 23. 11:44
 24/48 A kérdező kommentje:
#21 Lehet, hogy valami ilyesmi történne.
2019. aug. 23. 11:45
 25/48 anonim ***** válasza:
16%
Látod, kérdező, EZÉRT vagy te az ezotériába való, mint pl. amit a #23-ban írtál.
2019. aug. 23. 12:31
 26/48 ******?! ***** válasza:
40%

"#10 Ha nem érdekel, minek írsz ide?"

Nem világos? Nekem nem oszt nem szoroz, hogy mi bizonyosodik be vagy mi nem... Tételezzük fel, hogy a bebizonyosodnának. Mégha az egész világ a feje tetejére állna, akkor is ugyanaz lennék, aki vagyok, ugyanúgy folytatnám az életemet, ugyanúgy alkalmazkodnék a környezetemhez. Tehát ebből következik, hogy engem nem érdekel. Miért írok ide, igaz? Miért nem szabad? Nem lehet véleményem? Senki sem kíváncsi, hogy miket írok, igaz? Akkor minek vagyok itt? Jobb lenne, ha nem is írnék, ugye? Szóval ez mások véleménye? És akkor mi van? Semmi közöm hozzá ki mit gondol.

2019. aug. 23. 13:29
 27/48 anonim ***** válasza:
25%

"véletlenszerű változat árán"

Véletlenszerű, persze. Olyan nincs, hogy véletlen. Ennyi erővel a föld is csak véletlenül forog a nap körül, és a gravitáció véletlenül tartja a testedet a földön. Minden leírható matematikával és fizikával, nem létezik olyan, hogy véletlen.

Az emberiség azt nevezi véletlennek, amiről nem tud semmit.

Egyébként az, hogy általunk véletlenül szerű folyamatok által alakult ki a kéz, nem cáfolja meg azt, hogy nincs az egész mögött egy intelligencia. Sőt, megerősíti. A számítógépes szimuláció se fut az azt futtató intelligencia nélkül.

Szerintem az Univerzum egy szimuláció, és már a kezdő pillanatában bele volt kódolva, hogy ezeket a sorokat itt most leírom.

Egyszerűen nem bírom felfogni, hogy lehet azt hinni, hogy mindez csak úgy van, és nincs mögötte semmi. Teljesen függetlenül attól, hogy észre vesszük e a jeleit a természetben vagy sem.

Hogy létezhetne bármi csak úgy?

2019. aug. 23. 14:50
 28/48 anonim ***** válasza:
30%

"ott vannak a tények egy egysejtű első csápjától "

Szerinted az egysejtű csáp hogy létezhet? Csak úgy?

Az evolúció nem megcáfolja az intelligenciát, ahogy sokan hiszik, hanem megerősíti. Egyértelmű, hogy volt evolúció, és a kéz nem csak úgy megteremtődött egyik pillanatról a másikra. De az egész evolúciós folyamat mögött egy intelligencia van.

2019. aug. 23. 14:55
 29/48 anonim ***** válasza:
72%

Téves, egyszerűen ez nem igaz.

Te magad is kipróbálhatod, evolúciós algoritmusoknál tényleg randomizált változtatásokat hajtasz végre.

[link]

Számtalan példa van rá, hogy véletlen változtatásokkal, az előnyös változatokat (hény métert tud megtenni) tovább futtatva, és mutálva kialakul például a járás képessége.

Kérdezem én, hol van ebben intelligencia? Vagy ezt is isteni beavatkozásnak véled? Borzasztó egyszerű szabályokkal, nulla beavatkozással kialakul valamilyen tulajdonság.

Pont teljes mértékben ellene megy az intelligens tervezésnek.

A természetben pedig létezik véletlen, kvantummechanikai szinten, előre megjósolhatatlan és kiszámolhatatlan véletlen.

A mutációkat is pont ilyen kvantumkémiai véletlenek, másolási hibák, ionizáló sugárzás stb alakítja, számtalan sok haszontalan vagy tévút keletkezik így, de az előnyös verziók megmaradnak.

Ebben semmiféle tervezettség nincs, ahogy abban sem, hogy az első önmásoló molekulák hibákat vétettek, a hibák pedig negatív, semleges és pozitív változatokat alakítottak ki.

Egy tervező miért alkotna 1000.000 hibás verziót, és 1 jót? Ha ezt intelligenciának hívod, akkor egy idiótáról van szó.

2019. aug. 23. 15:50
 30/48 anonim ***** válasza:
27%
Maga a folyamat létezése az intelligencia. Nem fogod fel? A folyamat milyensége nem számít, csak maga az, hogy létezik a folyamat, az az intelligencia.
2019. aug. 23. 15:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!