Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ki mit gondolna, ha egyértelmű...

Ki mit gondolna, ha egyértelműen bebizonyosodnának az alábbi dolgok?

Figyelt kérdés

-létezik Isten vagy mindent irányító intelligencia

-ebből kifolyólag létezik sok más létezési tartomány és reinkarnáció is

-már nagyon régóta idejárnak a földönkívülinek nevezett lények, sőt jelentős szerepük volt és van sok földi dologban

-az evolúció csak részben igaz

-ez a civilizáció már a sokadik a Földön

-a fentiekből kifolyólag a történelemből, a fizikából és biológiából tanultakból sok minden nem igaz

2019. aug. 22. 20:34
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
66%

Egyértelmű, hogy létezik mindent irányító intelligencia, mivel az ugyanaz az intelligencia, ami által feltetted ezt a kérdést.

Elég csak körbe nézni a természetben. Mindenhol ott a nyoma.

Aranymetszés.

2019. aug. 23. 00:02
 12/48 anonim ***** válasza:
30%

#11, Miért? Miért különös az aranymetszés?

Minden a matematikából eredeztethető. Semmi intelligencia nem szükségeltetik ehhez.

Ezek a nyomok csupán a természeti törvények és a matematika világára történő rácsodálkozás a laikusok részéről.

2019. aug. 23. 00:24
 13/48 anonim ***** válasza:
32%

Másfelől emberi mintázatkeresés. Az ember agy mindenben mintázatokat, értelmet, tervezettséget, logikát, ésszerűséget keres.

Mivel az ember alkotta tárgyakban, tervezett dolgokban rendszer és rend van, ezért tévesen ezeket keressük a természetben is.

Pedig az ősrobbanástól kezdve ezek a folyamatok a fizika törvényeivel leírhatóak, tehát senkinek nem kellett kitalálnia az anyagot, az elektront, a molekulákat, a DNS-t, vagy az embert.

2019. aug. 23. 00:31
 14/48 anonim ***** válasza:
23%
+ Filozófiailag persze el lehet merengeni azon, hogy miért pont ezek lettek a fizika törvényei, mivel pontosan ezek az erők kedveznek a csillagok kialakulásának, és az élet molekuláinak is... ez szokták érvként felhozni a magasabb rendű intelligencia vagy a szimuláció mellett is. Viszont a multiverzum, különböző törvényekkel is feloldja (a mi Univerzumunk pont ideális). Persze az is lehet, hogy csak ilyen lett, így sikerült.
2019. aug. 23. 00:34
 15/48 A kérdező kommentje:

Csakis olyan dolog kereshet logikát, tervezettséget, ésszerűséget bármiben, amit magát is az hozta létre, abból származik. Máskülönben az emberi tudat lenne a legnagyobb tévedése a világegyetemnek, a legérthetetlenebb és legképtelenebb dolog, ami csak létezik.

Maguk a fizikai törvények is az egyik nagy bizonyítékai ennek az egésznek, ugyanis azok maga a logika, az ésszerűség, a szabályszerűség netovábbjai. Kristálytisztán kivehető belőlük a legmagasabb szintű értelem, ami mögöttük áll és működteti őket. Hogyha nem lennének természeti törvények, akkor nem létezne semmi a fizikai világban, és nagy káosz lenne, meg a nagy semmi. Az a baj, hogy az emberek többsége mindent olyan természetesnek vesz.

De ez csak egy kis kitérő volt a fentebbi véleményre reagálva.

#7 Látom nem tudtál elvonatkoztatni a saját véleményedtől, nem azt kérdeztem, hogy szerinted mi igaz ebből az egészből. Azt mindjárt gondoltam, hogy szerinted semmi. De azért legalább válaszoltál valamit azon kívül is, hogy jöjjek át ide a kérdésemmel.

2019. aug. 23. 01:05
 16/48 A kérdező kommentje:
#10 Ha nem érdekel, minek írsz ide?
2019. aug. 23. 01:06
 17/48 A kérdező kommentje:

#8 Hát tudós az nem vagyok, az biztos. Csak nem értem, hogy miért kellett ide áttenni, holott én a tudományba írókra vagyok kíváncsi, oda szántam. Persze nem haragszok meg, ha a magamfajták is írnak ide, ha már átkerült, de az ő véleményüket már sejteni lehet értelemszerűen. Ezért nem kellett volna áttenni ide ezt a kérdést. Ez nagyon nem jó így ez az elhatároltság. Az sincs megtiltva, hogy ők írjanak ide, ha normális stílusban teszik ezt.

Úgy tűnik, hogy nagyon nehéz elképzelni ezeket a kérdésben leírt dolgokat az úgynevezett tudományos szemléletű embereknek. Nyilván nem jó, sőt egyenesen riasztó abba belegondolniuk, hogy mi lenne, ha a "felvilágosult tudományos" világképük kártyavárként omlana össze.

2019. aug. 23. 01:20
 18/48 anonim ***** válasza:
83%

"Az a baj, hogy az emberek többsége mindent olyan természetesnek vesz."

Hát igen, de tudod, hogy miről beszélek.

Én még a kezemre rá szoktam néha csodálkozni. Csak nézem, és elképedek azon a zsenialitáson, ami által létezhet egy olyan precíz és tökéletes műszer, mint az emberi kéz. És ez csak a kéz...

Az emberek tényleg túlságosan természetesnek vesznek mindent. Kiveszett belőlük a gyermeki rácsodálkozás. Én még egy darab kőn is képes vagyok elcsodálkozni.

2019. aug. 23. 01:21
 19/48 A kérdező kommentje:
#18 Hát igen, így van. Még akár a köveken is el lehet tűnődni néha.
2019. aug. 23. 01:28
 20/48 A kérdező kommentje:
És gondoljunk bele, hány dolognak, mennyi mindennek kell ahhoz összhangban lennie, együtt dolgoznia, hogy akárcsak az egyik ujjunkat meg tudjuk mozdítani. Rengeteg atom, sejtek, molekulák, erek, izmok, idegek, csontok precíz és bonyolult összjátéka.
2019. aug. 23. 01:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!