Ki mit gondolna, ha egyértelműen bebizonyosodnának az alábbi dolgok?
-létezik Isten vagy mindent irányító intelligencia
-ebből kifolyólag létezik sok más létezési tartomány és reinkarnáció is
-már nagyon régóta idejárnak a földönkívülinek nevezett lények, sőt jelentős szerepük volt és van sok földi dologban
-az evolúció csak részben igaz
-ez a civilizáció már a sokadik a Földön
-a fentiekből kifolyólag a történelemből, a fizikából és biológiából tanultakból sok minden nem igaz
Egyértelmű, hogy létezik mindent irányító intelligencia, mivel az ugyanaz az intelligencia, ami által feltetted ezt a kérdést.
Elég csak körbe nézni a természetben. Mindenhol ott a nyoma.
Aranymetszés.
#11, Miért? Miért különös az aranymetszés?
Minden a matematikából eredeztethető. Semmi intelligencia nem szükségeltetik ehhez.
Ezek a nyomok csupán a természeti törvények és a matematika világára történő rácsodálkozás a laikusok részéről.
Másfelől emberi mintázatkeresés. Az ember agy mindenben mintázatokat, értelmet, tervezettséget, logikát, ésszerűséget keres.
Mivel az ember alkotta tárgyakban, tervezett dolgokban rendszer és rend van, ezért tévesen ezeket keressük a természetben is.
Pedig az ősrobbanástól kezdve ezek a folyamatok a fizika törvényeivel leírhatóak, tehát senkinek nem kellett kitalálnia az anyagot, az elektront, a molekulákat, a DNS-t, vagy az embert.
Csakis olyan dolog kereshet logikát, tervezettséget, ésszerűséget bármiben, amit magát is az hozta létre, abból származik. Máskülönben az emberi tudat lenne a legnagyobb tévedése a világegyetemnek, a legérthetetlenebb és legképtelenebb dolog, ami csak létezik.
Maguk a fizikai törvények is az egyik nagy bizonyítékai ennek az egésznek, ugyanis azok maga a logika, az ésszerűség, a szabályszerűség netovábbjai. Kristálytisztán kivehető belőlük a legmagasabb szintű értelem, ami mögöttük áll és működteti őket. Hogyha nem lennének természeti törvények, akkor nem létezne semmi a fizikai világban, és nagy káosz lenne, meg a nagy semmi. Az a baj, hogy az emberek többsége mindent olyan természetesnek vesz.
De ez csak egy kis kitérő volt a fentebbi véleményre reagálva.
#7 Látom nem tudtál elvonatkoztatni a saját véleményedtől, nem azt kérdeztem, hogy szerinted mi igaz ebből az egészből. Azt mindjárt gondoltam, hogy szerinted semmi. De azért legalább válaszoltál valamit azon kívül is, hogy jöjjek át ide a kérdésemmel.
#8 Hát tudós az nem vagyok, az biztos. Csak nem értem, hogy miért kellett ide áttenni, holott én a tudományba írókra vagyok kíváncsi, oda szántam. Persze nem haragszok meg, ha a magamfajták is írnak ide, ha már átkerült, de az ő véleményüket már sejteni lehet értelemszerűen. Ezért nem kellett volna áttenni ide ezt a kérdést. Ez nagyon nem jó így ez az elhatároltság. Az sincs megtiltva, hogy ők írjanak ide, ha normális stílusban teszik ezt.
Úgy tűnik, hogy nagyon nehéz elképzelni ezeket a kérdésben leírt dolgokat az úgynevezett tudományos szemléletű embereknek. Nyilván nem jó, sőt egyenesen riasztó abba belegondolniuk, hogy mi lenne, ha a "felvilágosult tudományos" világképük kártyavárként omlana össze.
"Az a baj, hogy az emberek többsége mindent olyan természetesnek vesz."
Hát igen, de tudod, hogy miről beszélek.
Én még a kezemre rá szoktam néha csodálkozni. Csak nézem, és elképedek azon a zsenialitáson, ami által létezhet egy olyan precíz és tökéletes műszer, mint az emberi kéz. És ez csak a kéz...
Az emberek tényleg túlságosan természetesnek vesznek mindent. Kiveszett belőlük a gyermeki rácsodálkozás. Én még egy darab kőn is képes vagyok elcsodálkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!