Ki mit gondolna, ha egyértelműen bebizonyosodnának az alábbi dolgok?
-létezik Isten vagy mindent irányító intelligencia
-ebből kifolyólag létezik sok más létezési tartomány és reinkarnáció is
-már nagyon régóta idejárnak a földönkívülinek nevezett lények, sőt jelentős szerepük volt és van sok földi dologban
-az evolúció csak részben igaz
-ez a civilizáció már a sokadik a Földön
-a fentiekből kifolyólag a történelemből, a fizikából és biológiából tanultakból sok minden nem igaz
Hát engem azért jól szíven baszna :D
Gondolj bele, mindenről amit eddig tudtál kiderül hogy hazugság
Ezek nagyjából mind vallási kérdések.
Légy szíves, fáradj át oda.
Nem bizonyosodnak be. Pont.
Mehet át ezóba.
#2 #3 Ez csak a kérdés megkerülése. Nyilvánvalóan tudom vagy sejtem, hogy az ide író emberek többsége mit gondol ezekről a dolgokról. Én a tudományba írók véleményére vagyok kíváncsi, de így meg már nincs értelme, hogy át van téve. Azt is tudom, hogy milyen nézetük van, és nyilván nem a tagadásukra vagyok kíváncsi, hanem arra, hogy legalább játsszanak el a gondolattal, képzeljék el a kérdésben írottakat!
Az egyes leírta normálisan, őszintén.
#4 Most már sajnos át van írva, örülhetsz, de így meg el is van cseszve a dolog.
#5 Remélem rájöttél, hogy nem ide írtam ki a kérdést, ha eddig nem volt világos a hozzászólásokból!
No, akkor lássuk:
- Isten. Ha ő létezik, annak beláthatatlan következményei lennének. Lehet akár úgy is, hogy minden atomot minden másodpercben ő tart össze és mozgat, különben azonnal széthullana és leállna az egész világ.
Egy azonban biztos: ha ő végtelen, akkor a világ 𝐭𝐞𝐥𝐣𝐞𝐬𝐞𝐧 𝐩𝐨𝐧𝐭𝐨𝐬𝐚𝐧 olyan, ahogy ő akarja! Merthogy ő végtelen...
- a szellemvilágra gondolsz?
Biztos.
Erről nem tudunk semmit.
Reinkarnáció nem létezik a kereszténység szerint, ne keverd a dolgokat.
Ha létezik reinkarnáció, akkor nem létezik a keresztények istene!
És akkor a világunk bizony elég cudar hely, hiszen úgy kell élnünk, hogy halvány fogalmunk sincs, ez hogyan befolyásolja majd a következő életünk, és persze azt sem ismerjük, milyen volt az előző életünk, hogy legalább az valamit segítene.
A nirvánáról már nem is beszélve.
- ha vannak itt földönkívüliek, komoly változást nem hoznak, az biztos. Ebből is sok minden következhet.
Lehet, hogy még nagyon primitívek vagyunk.
Amúgy meg nincsenek, mert azért az feltűnne előbb-utóbb.
- az evolúció 100%-ban igaz, erről kétség nincs. Amiről te beszélsz, az gondolom az evolúció TÖRTÉNETE. Na, az időnként változik, ahogy új dolgokat találunk. De nagyon komoly, lényegi változások már nem lesznek benne.
- ez a civilizáció tényleg a sokadik a Földön. Az egyik előző volt pl. a római.
Másfajta civilizáció tartósan és nagy tömegben nem létezett soha a Földön, ez is 100%
Ha viszont létezett volna, az nem változtatna semmit a mai világon.
- a fizika és a biológia igaz, ez 100%
a történelemben kis változások elképzelhetőek.
Ennek eget rengető hatása nem lesz.
Ja, és hogy ez miért van jó helyen az ezotériában?
Azért, mert a tudományhoz közöd nincs!
Amit csinálsz, amilyen módszereket használsz, az színtiszta ezotéria.
Ezzel együtt persze itt is hozzá lehet szólni normálisan.
Az a baj, magát a kérdést nem lehet megválaszolni anélkül, hogy vallásos és ezotérikus fogalmakat használnánk... ez meg már túlmutat a természettudomány határain.
El lehet játszani a gondolattal, nincs ezzel semmi probléma.
Hiszen melyikünk nem gondolkozott már el ezen a Csillagkapu Őseit nézve, vagy a Star Trek nagyhatalmú Q lényeit... :) esetleg a Goa'uldokat, akik piramisokban szálltak le a földre. Tudományos karrier mellett is mindenki nézett/olvasott ilyet. Viszont tudjuk, hogy hol vannak a határok.
Csak nem tudományos kérdés, hanem sci-fi és vallás vagy ezo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!