Mit gondoltok a skorpiókról?
Egyes spirituális tanítók szerint, ez a "legvégső" jegy és ezen át, eme minőséget megélve léphetünk ki a karma körforgásából.
Ebben lehet valami, hiszen a skorpió - a halakkal együtt - a legspirituálisabb jegy.
A skorpió észrevesz olyan rejtett, misztikus igazságokat is, ami a többi jegy szülöttei számára nem mindig sikerül.
Nem állítom azt, hogy ez teljesen fedi a valóságot, de az biztos, hogy a skorpió jegy szülöttei ritkán szoktak "átlagosak" lenni.
Undorító kis férgek. Meglepően gyorsan szaladnak.Vagy 10 éve Horvátországban nyaraltunk, többet is fogtam a szállásunkon, egyszer az ágy közepén csücsült egy. De megnyugtatott a tulaj, ezeknek nem mérges a csípése.
Úgyhogy nincs mitől félned, legalábbis ezen az égövön nem.
1. A napjegy még mindig semmit nem jelent önmagában.
2. Miért gondolod szánalmasnak?
3. Ha nem ezotéria, hanem állatok kategóriában kérdeznéd, akkor a skorpiók veszélyes kis állatkák a mérgük miatt.
2-es vagyok újra...
Személy szerint én is a halakkal végződő évkört tartom a legvalószínűbbnek.
Amint fentebb említettem, csupán a néhány spirituális tanító gondolja ezt másként.
Az viszont tény, hogy a skorpió (a halakkal együtt) a spiritualitást legmélyebben megélő jegy.
A Skorpió minőség, ha erősen és harmónikusan jelenik meg, akkor egy nagy tehetséget, kitartást és erőt ad a dolgok legmélyén fekvő igazi lényeg feltárásához.
A Skorpió meg akarja ismerni az egyre magasabb tudatállapotokban rejlő igazságot. Ezért kitartóan gyakorolja a különböző spirituális gyakorlatokat, pl. meditációs technikák.
A Skorpióhoz tartozik az alkímia. Aminek az igazi célja önmagunk átlényegítése egy magasabb szintre.
Így a Skorpió útja az egyik lehetőség a spirituális felemelkedéshez.
A Skorpió céltudatosan, tevőlegesen keresi a spirituális átalakulást. Törekkszik annak minél magasabb szintű megvalósítására. A Halak nem ilyen. A Halakat nem érdekli, hogy milyen igazság van a magasabb szintű vagy módosult tudatállapotokban, ő csak vágyja az érzést, amit azok adnak. A Halak más magasabbrendű dimenziókkal jobban kapcsolatban van, mint a többi jegy. A Halak nem kutatja a tudást, neki csak úgy van tudása, sugallatai más dimenziókból. A Halak evilág és másvilágok között van. Ő vágyik a másvilág felé, amihez gyenén és öntudatlanul kapcsolódik.
A Halak tehát nem egy magasabb igazság után kutat, vagy nem is a lényeget keres, hanem vágyik egy érzésre, egy másik dimenzióból, amivel van egy csonka kapcsolata. És ez a vágy hajtja a spiritualitás és a spirituális gyakorlatok felé.
A Halak útja tehát nem az aktív kutakodás, nem a lényeg és a magasabbrendű igazság feltárása, nem is akarja önmagát átalakítani, mint a Skorpió (alkímia), hanem a Halak vágyakozik egy érzés, egy állapot után. A Halak útja a vágy, az elfogadás és a feloldódás (ennek vetületei az őnzetlenség, a feltétel nélküli szeretet és áldozathozatal)
A Halak tehát a másik út a spirituális felemelkedéshez, hiszen ő már eleve erős- de zavaros- kapcsolattal rendelkezik a másik dimenziókkal, ezt a kapcsolatot kell rendbe tennie.
Én ismerek egy Skorpió napú nőt, akinél nagyon figyelni kell, hogy meglásd benne a Skorpiót, a Halak aszcendense pedig csak úgy lerí róla.
*most persze a harmónikus és erős Skorpió és Halak jellegekről írtam. A Halakhoz diszarmónikus esetben pl. hozzátartozik az önzőség, drog/alkoholfüggőség, a csalás és a hazugság témaköre is.
A Skorpiónak is megvannak a maga árnyoldalai.
A skorpió minőség szélsőséges, ez persze megjelenhet pozitívan és negatívan is, nem szabad általánosítani. Viszont nem csak a napjegy jellemez minket, ha már ezotéria témakörben vagyunk, mert ez csak egy. Benned is van skorpiós tulajdonság, még ha nem is a napjegyed adott esetben, más életterületedet befolyásolhatja. Mindenkiben ott van mind a 12 jegy valamilyen formában, arányban, minőségben, csak másképp, és számít a közeged is, ahol élsz, amiben felnősz.
Bennem mondjuk van egy viszonylag erős skori, mert a napjegyem mellett másképp is kerül erre hangsúly, nekem ez egy nagyon erős kitartásban nyilvánul meg, ha a céljaimról van szó, hogyan álljak talpra a padlóról, ha többször egymás után is felrúgnak, ad egy "csak azért is megcsinálom" féle hozzáállást, még ha senki nem is bízik bennem, és tényleg megcsinálom.
Eddig ez leginkább tanulásban, munkában és a hobbijaimban jelent meg.
Egy másik skoris vonásom, hogy ha valaki egyszer eljátszotta a bizalmamat, visszaélt a segítségemmel, az számítson rá, hogy az volt az utolsó, és vagy minden kapcsolatot megszakítok vele, vagy ha nem, akkor is rajta tartom a szemem. Egyszer segítettem egy volt kollégámnak álláshoz jutni, mikor ott, ahol akkor dolgoztam, épp embert kerestek, odaadtam az önéletrajzát az illetékesnek, felvették, eleinte minden oké volt, aztán elkezdett összekapni mindenkivel, végül kirúgták, nem ilyennek ismertem meg, de vele pl. minden kapcsolatot megszakítottam, segítettem neki, de szégyent hozott rám. Aztán néhány hónapja megkereste neten anyámat, hogy nem érti, miért tiltottam. Nem szeretem, ha hülyének néznek. A barátaim egyébként számíthatnak rám.
Na, de ez csak a skori rész, van ott más is, de mivel a többit nem kérdezted, nem részletezem. Nem minden skori napjegyű ilyen, másnál másképp jön elő ez a minőség. A szűk családomban 4-en vagyunk (illetve voltunk), rajtam kívül anyám húga, apám, és anyai nagyapám, aki már nem él. Mind másképp vagyunk skorik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!