A horoszkópnak van tudományos alapja?
A megerősítés elfogultsága - [link]
Persze, vannak hasonló emberek, ha nagyon általánosan fogalmazol, de nem feltétlenül kell egy horoszpók alatt lenniük. De mivel a van jó sok példa, hogy beválik - a megerősítést elfogadod, nem kételkedve, nem megvizsgálva több oldalról.
A predesztináció szintén egy olyan dolog, hogy ha hiszed, hogy neked a csillagok miatt van ilyen-olyan tulajdonságod, akkor a szerint fogsz élni és magadnak választasz ezzel életutat.
Nincs semmilyen tudományos alapja. Hacsak a pszichológiai trükköket nem tekintjük annak. Minden horoszkóp olyan általánosságokat ír le, amit bárki magára érthet. Ha horoszkópozásról van szó, és valaki fel akarja olvasni az újságból a neki rendelt e heti sorselemzést, mindig elveszem tőle az újságot, megkérdezem, mi a csillagjegye, aztán felolvasok neki valami teljesen mást. Hagyom, hogy hadd hüledezzen, hogy nahát, ez milyen pontos meg mennyire őt írja le, aztán megmutatom neki. Olyankor csúnyán néz.
Persze, a Skorpiók erős akaratúak, hallom eleget, mivel én is Skorpió vagyok. A sok akaratgyenge Skorpióval mi van? Egyszer véletlenül összefutottam egy sráccal, aki pontosan velem egy napon és egy órában született, ráadásul ugyanazon a kórházi osztályon. Hát kevés közös vonásunk volt. Olyan introvertált, mulya gyerek volt, hogy szót alig lehetett kihúzni belőle, akaratereje meg nulla. Ennyit a csillagjegyekről meg az aszcendensekről...
"A horoszkópnak van tudományos alapja?"
Nincs! Hiába pontoztok le mindenkit, aki ezt mondja, viszont akkor sincs. A valóságot nem lehet letagadni. Áltudomány, mellesleg csak olyanokat ismerek, akik nem hasonlítanak semennyire, hiába azonos a horoszkópuk. A horoszkóp, a nők sportja. Olyan nőkké, akik nem tudnak logikusan gondolkodni, képtelenek rá!
Persze hogy van!
A benne szereplő 'csillagjegyek' is aszerint léteznek.
.
Először vala a horoszkóp,
annak szüleményei a csillagjegyek,
majd a csillagjegyeknek tulajdonított tulajdonságok a horoszkóp szülöttei.
Ha nem így lenne, hogyan vonatkozna ugyanaz egy európai és egy brazil favelai, azonos időpontban született egyénre?
Bármelyik vallásnak van tudományos alapja?
Szerintem ami hitkérdés, abban ne nagyon keressünk tudományt. Lehetnek persze kapcsolódások a tudományhoz, de a hit az hit, az ezotéria is egyfajta hit, az a lényege, hogy próbáljuk valahogy az életünk értelmét, eredetét, keresni, amire tudományos magyarázat (egyelőre) nincs, vigaszt keresni a nehézségekben, értelmet találni a megmagyarázhatatlannak.
Ha azonos horoszkópún a napjegyet érted, akkor nagyon tévúton jársz, ezt még azok sem tudják megerősíteni, akik komolyan foglalkoznak ezotériával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!