Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » A horoszkópnak van tudományos...

A horoszkópnak van tudományos alapja?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre, hogy az ugyanolyan horoszkópú emberek hasonlítanak.
2018. jún. 3. 20:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
54%
Az emberi hülyeség határtalansága ez a bizonyíték rá
2018. jún. 3. 20:50
 2/15 anonim ***** válasza:
31%
Annyira tudományos hogy NEWTON is asztrológus volt , fizikát matekot kedvelte és a felfedezéseit publikálta ...
2018. jún. 3. 20:52
 3/15 anonim ***** válasza:
75%

A megerősítés elfogultsága - [link]

Persze, vannak hasonló emberek, ha nagyon általánosan fogalmazol, de nem feltétlenül kell egy horoszpók alatt lenniük. De mivel a van jó sok példa, hogy beválik - a megerősítést elfogadod, nem kételkedve, nem megvizsgálva több oldalról.

A predesztináció szintén egy olyan dolog, hogy ha hiszed, hogy neked a csillagok miatt van ilyen-olyan tulajdonságod, akkor a szerint fogsz élni és magadnak választasz ezzel életutat.

2018. jún. 3. 21:27
 4/15 anonim ***** válasza:
49%
Én azt tapasztalom hogy a csillagjegyek jellemzései gyakran nagyon találóak. Szóval én speciel olyan tipikus ikrek vagyok, hogy még.
2018. jún. 3. 21:39
 5/15 anonim ***** válasza:
66%

Nincs semmilyen tudományos alapja. Hacsak a pszichológiai trükköket nem tekintjük annak. Minden horoszkóp olyan általánosságokat ír le, amit bárki magára érthet. Ha horoszkópozásról van szó, és valaki fel akarja olvasni az újságból a neki rendelt e heti sorselemzést, mindig elveszem tőle az újságot, megkérdezem, mi a csillagjegye, aztán felolvasok neki valami teljesen mást. Hagyom, hogy hadd hüledezzen, hogy nahát, ez milyen pontos meg mennyire őt írja le, aztán megmutatom neki. Olyankor csúnyán néz.

Persze, a Skorpiók erős akaratúak, hallom eleget, mivel én is Skorpió vagyok. A sok akaratgyenge Skorpióval mi van? Egyszer véletlenül összefutottam egy sráccal, aki pontosan velem egy napon és egy órában született, ráadásul ugyanazon a kórházi osztályon. Hát kevés közös vonásunk volt. Olyan introvertált, mulya gyerek volt, hogy szót alig lehetett kihúzni belőle, akaratereje meg nulla. Ennyit a csillagjegyekről meg az aszcendensekről...

2018. jún. 3. 21:47
 6/15 anonim ***** válasza:
59%
pont annyi mint a homeopátiának
2018. jún. 3. 22:01
 7/15 anonim ***** válasza:
85%

"A horoszkópnak van tudományos alapja?"

Nincs! Hiába pontoztok le mindenkit, aki ezt mondja, viszont akkor sincs. A valóságot nem lehet letagadni. Áltudomány, mellesleg csak olyanokat ismerek, akik nem hasonlítanak semennyire, hiába azonos a horoszkópuk. A horoszkóp, a nők sportja. Olyan nőkké, akik nem tudnak logikusan gondolkodni, képtelenek rá!

2018. jún. 4. 06:20
 8/15 anonim ***** válasza:
84%
Nincs, de hát hiába mondjuk. Már eleve csillagjegyek sincsenek.
2018. jún. 4. 07:24
 9/15 anonim ***** válasza:
52%

Persze hogy van!

A benne szereplő 'csillagjegyek' is aszerint léteznek.

.

Először vala a horoszkóp,

annak szüleményei a csillagjegyek,

majd a csillagjegyeknek tulajdonított tulajdonságok a horoszkóp szülöttei.

Ha nem így lenne, hogyan vonatkozna ugyanaz egy európai és egy brazil favelai, azonos időpontban született egyénre?

2018. jún. 4. 08:23
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Bármelyik vallásnak van tudományos alapja?

Szerintem ami hitkérdés, abban ne nagyon keressünk tudományt. Lehetnek persze kapcsolódások a tudományhoz, de a hit az hit, az ezotéria is egyfajta hit, az a lényege, hogy próbáljuk valahogy az életünk értelmét, eredetét, keresni, amire tudományos magyarázat (egyelőre) nincs, vigaszt keresni a nehézségekben, értelmet találni a megmagyarázhatatlannak.

Ha azonos horoszkópún a napjegyet érted, akkor nagyon tévúton jársz, ezt még azok sem tudják megerősíteni, akik komolyan foglalkoznak ezotériával.

2018. jún. 4. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!