Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Elmagyarázná az, aki hisz a...

Elmagyarázná az, aki hisz a horoszkópokban, hogy tőlünk fényévekre levő csillagok hogyan befolyásolhatják a sorsunkat?

Figyelt kérdés
Mivel a XXI. században élünk, nem a középkorban, logikus válaszokat várok.
2010. jún. 15. 07:48
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
A Hold sehogy sem hat az apályra, és a dagályra, mert a tömegvonzása hozza létre. ;) Azt elismerem, hogy a Hold hat ránk, emberekre is. De tőlünk többmillió fényévre levő csillagok hogyan? És a horoszkópkészítők miért csak 12 csillagkép hatását veszik figyelembe, miért nem többet? Milyen alapon lett kiválasztva pont ez a 12?
2010. jún. 16. 05:30
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

minden összefügg mindennel. Lehet hogy csak nagyon apró változásokat hoznak létre, de egy apró változás is változás. Olyan ez mint a Co2 koncentráció a levegőben: lehet hogy csak pár tizednyit változott az utóbbi időben, de látod mit művelt.

Én sem hiszem amúgy azt a tizenkét bolxygós jósolunk neked maszlagot, de biztos vagyok be

2010. jún. 16. 07:58
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
benne, hogy hatnak ránk a dolgok. Inkább csak testi-gondolati tartományokban tudom ezt elképzelni, semmint jóslásban és szerelem munka meg egyéb vonatkozásokban, mivel azt meghatározni nagy kutatómunka lenne, ami alapos pszichológiai tudást feltételezne, de legtöbbször az ilyenek csak benyomják gépbe az adatokat és már meg is vn minden...
2010. jún. 16. 08:00
 14/17 anonim ***** válasza:
51%

"És a horoszkópkészítők miért csak 12 csillagkép hatását veszik figyelembe, miért nem többet? Milyen alapon lett kiválasztva pont ez a 12?"

Mert ezeket járja végig a Nap éves pályája során az égbolton. Amikor a Halak van például, akkor a Nap a Halak csillagképben tartózkodik.

Egyébként meg hogy miért éli reneszánszát? Mert az embereknek szükségük van rá. Mindenkinek van valami támasza vagy szempontja, ami alapján dönt egy adott helyzetben, vagy kezel egy adott szituációt. És ha nem nyernének benne igazolást, akkor nem az alapján tennék.

Persze jogunk van kételkedni a másik döntéseiben, de gyakran a sajátunk is ugyanolyan alaptalannak tűnik a másik szemében, mint az övé a mienkben.

Én egyébként természettudomány szakos hallgató vagyok, és nem hiszek az ezotériában, de elfogadom mások eltérő szemléletét. Sokszor lehet belőle érdekes dolgokat tanulni, például a tarot kártyát nagyon érdekesnek és elgondolkodtatónak találom. Nem kell hinni benne ahhoz, hogy megismerd, és még így is lehet érdekes következtetéseket levonni az embereket illetően, megismerni, hogy hogyan működik a tudatunk, gondolkodásunk.

2010. jún. 16. 11:28
 15/17 anonim ***** válasza:
tl;dr Talán a Föld az antennánk, és mi a születéskor hangolódunk véglegesre. Részeteket ne kérdezz, nem csak én nem tudom, hanem alig-alig kutatják. Ami érdekes, mert a Bumeráng "angol tudósok szerint" szériája elég terjedelmes anyag hülye kutatásokról...
2010. jún. 16. 11:47
 16/17 anonim ***** válasza:
Azért éli reneszánszát,mert egy beteg világban élünk,ahol se munka se pénz se boldogság!Sokan ilyenekbe keresik,meg a jósokba a megoldást!Én nem azt mondom biztos vannak olyanok akik tényleg mesteri fokon művelik,de sztem most nagyon nagyot tudnak kaszálni az emberi hülyeségből!
2010. jún. 17. 21:43
 17/17 anonim ***** válasza:
horoszkóp az mese mese aki elhiszi az hülye
2013. nov. 29. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!