A XXI. század elején miért hisznek emberek a horoszkópokban, hogy képesek ez alapján párt választani?
Nem "eszméletlen".
Az asztrológia egy tudomány.
Nem a Kiskegyed horoszkópjára gondolok, hanem a részletes személyre szabott horoszkópra.
Értem.
Arról szeretnék bővebben olvasni, hogy a bolygók milyen hatással vannak az egyes emberekre, miben befolyásolja az életüket és milyen bizonyítékok vannak erre. Ha ezt már tudom, akkor arról is olvasnék, hogy a Nap miért nincs ilyen hatással ránk, holott a tömege többszázszorosa az összes naprendszerbeli bolygónak és holdnak. Talán az is érdekelne, hogy az egyes hatások honnan tudják, hogy az illető, akire hatnak, milyen csillagjegyű? Vagy az nem számít és mindenkire ugyanúgy hatnak? Akkor miért vannak mégis csillagjegyek?
"Az asztrológia egy tudomány." Hát inkább divatnak nevezném , mint tudománynak . Tudom , hogy oktatják is , de nevetségesnek tartom , hogy a XXI. században emberek képesek ebben hinni és főleg ez alapján irányítani az életüket.
Nem csak eszméletlen , szánalmas is.
Nektek szánalmas, másnak meg nem.
Ennyi!
Nekem meg az a szánalmas, hogy valaki semmit nem tud egy területről, de azért okoskodik, és ítélkezik.
Nem csak szánalmas, hanem szűklátókörűségre is vall.
Vallásra jobban hasonlít , mint tudományra.
Hangsúlyozom , ez a saját véleményem .
Emlékszem egy olyan kísérletre, hogy egy osztályteremben volt kb. 30 ember, mindenki pontosan leadta a születési dátumát, és másnap mindegyikük kapott egy zárt borítékot azzal, hogy profi asztrológusok személyre szabott horoszkópja van benne. Kibontották, elolvasták, és döntő többségük azt mondta, hogy illik rá a jellemzés. Ekkor jött a csattanó: mindenkinek ki kellett cserélnie a borítékot a mellette ülővel, és akkor derült ki, hogy az összes papíron szó szerint ugyanaz a szöveg van.
Ugyanígy működik itt is: elolvasod a Story magazinban vagy a Blikkben, és magadban helyeselsz, mert találsz itt-ott párhuzamot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!