Miért nem tudok hinni a horoszkópokban?
Nincs olyan ember az ismerettségi körömben, akinek bejött volna egy-egy napi horoszkóp...
Ami viszont érdekes, hogy egyszer olvastam egy olyan jellemzést, hogy adott csillagjegyű emberek milyen alvási pózokat alkalmaznak, és ott teljesen magamra ismertem. Sőt, anyukámra is, és a nővéremre is.
A napi, heti, havi horoszkópok viszont balgaságok szerintem.
A horoszkóp készítésnél nagyobb a találati esély mint a lottón, és nézd meg, hogy hányan lottóznak mégis.
(Jó mondjuk a profit is nagyobb lehet).
Ismerjük a mondást, hogy vak tyúk is talál szemet.
Akkor hisz egy ember a horoszkópban, ha rendszeresen bejön, amit írnak.
Van, aki elolvassa reggel, és tudat alatt már úgy alakítja a dolgait, hogy be is váltja, amit olvasott. Van, hogy valaki véletlenül beleolvas este, és jé, tényleg így alakult a napja.
A napi horoszkóp, amit az újságokban meg a neten találsz, tényleg blődség, a személyre szabott horoszkópról nem tudok nyilatkozni, mivel még soha nem csináltattam, addig meg nem érzem magam feljogosítva, hogy megítéljem.
A horoszkópokban azért szoktak hinni, mert úgy vannak megírva, hogy ha akarsz, magadra ismerjél, "ha akarom, vemhes, ha akarom nem vemhes" módszerrel. Szerintem az emberek valamikor, évezredeken át vallásosak voltak, mindenki az volt, mert ezt diktálja az emberi természetünk. Most, hogy a vallás nagyjából megszűnt létezni az emberek életében, illetve nem trendi, valamivel pótolni kell. Erre való az ayurvéda, a horoszkóp, a feng shui, meg a meridiánok meg a csakrák vagy mik.
Ha ez valakinek a komplex világnézete, mert ebben a hitben nevelték és ilyen környezetben, az érti is, hogy miről van szó, az tud is hitelesen nyilatkozni ilyesmiről. Amit a kiskegyedben közzé tesznek, az egy porhintés keveset gondolkodó embereknek.
https://www.youtube.com/watch?v=0G3OnxmiPUg&feature=youtube_..
9
Ez így nem igaz hogy a vallás már nem divat az emberek életében. Felvaltotta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!