Aki hisz a horoszkópban, az levezetné nekem a hatásmechanizmusát?
Nem cseszekedésből megy a kérdés,csupán anyám rászállzt a dologra (mostanában csak csillaggyermeknek hív ahányszor meglátogatom) és ahányszor kérdezem hogy mégis mi a franc hatása lenne rám egy tőlem 10 fényévnyire lévő plazmagömbnek,ő mindig azt mondja hogy "én nem tudom szakszerűen szavakba önteni".Ezért az asztrológiában tájékozottabbaktól kérdem:Mi is a hatásmechanizmusa?Hogyan befolyásol bármit is?
Szkeptikusokat kérném kíméljenek,ugyanis én se hiszek benne (az oldal egyik legnagyobb szkeptikusa lehetek) csak tudni szeretném hogy ezt hogy vezeti le a másik fél.
Emlékszem erre a "nagy show"-ra, Vágó István is részt vett benne.
Nincs hatóanyag molekula (ill. nem sok van) a homeopátiás szerekben.
És ez mitől újdonság ?
Szó van még a cikkben pár dologról a homeopátiával kapcsolatban, teletűzdelve tévedésekkel. Szó van még néhány maláriás megbetegedésről.
Szóval nem tudsz mondani természeti törvényt amivel ellentétben állna.....
Máskor jobban gondold át mit írsz ide.
Visszavonom azt, hogy ... máskor jobban gondold át mit írsz ide .... !!!
Elnézést kérek ez nem volt szép tőlem !
Viszont eddig még tényleg semmit nem írtál abból az "összes " kémiai törvényből aminek szerinted ellentmondana ....
Értsd meg, abban a cikkben alapvető tévedések vannak !
Egyébként te értesz a homeopáttiához ? Mert hogy úgy csinálsz.
Csak szólok, hogy nem értesz hozzá.
És még adós vagy az "összes" kémiai törvényszerűséggel, amit nagy fellengzősen említettél a múltkor. Úgy írtad, mint aki nagyon tudja.
Kérlek akkor modd el egyszrűen, néhány mondattal a saját szavaiddal. Ha már annyira tudod, szerinted.
Amúgy nem "erősebb" a hígabb.
Ez a te szóhasználatod.
Csak a múltkor nem akartam, hogy szőrszálhasogatásnak vedd. Mert szerintem felhúztad volna magad rajta. Az a tipus vagy.
Az a helyzet, hogy tapasztalatom szerint akik ilyen mereven elutasítják a homeopátiát, azok tulajdonképpen zavarban vannak.
Nem tudják hova tenni. Szó ami szó is nem egy szokásos dolog. Bizony zavarba ejtő tud lenni. Egyszerűbb nem tudomást venni róla. És ti, szkeptikusok szépen a homokba dugjátok a fejeteket, hogy ne kelljen szembenézni kínos felfedezésekkel.
Ugye tudod, hogy a homeopátia egy természeti jelenség felfedezésének a következménye ?
Tehát egyáltalán nem Hahnemann "találta ki", mint ahogy ez a cikk torzíva írja. Ezt is torzítva.
Arisztotelész, Hippokratész, Galenus, Platón, Paracelsus mind tudott róla.
De te nem tudsz róla. Nem is kell, ugyanis nem kötelező !
Csak akkor ne tégy úgy, mint aki nagyon tud!
Számotokra nyilván nagyon kellemetlen dolog minden olyan jelenség, ami arra utal, hogy az ember sokkal-sokkal több, mint molekulák halmaza v. biokémiai folyamatok összessége.
Az általad ide linkelt cikkből idézek :
" ... Ha a hahnemann-i törvények mégis igazak lennének, alapjaiban kellene megkérdőjeleznünk az elmúlt két évszázadban szerzett tudományos ismereteinket a biológiában, kémiában, orvostudományban és a fizikában ... "
Na erről beszélek.
A ti szorongásotokról.
Ami ráadásul alaptalan, mert nem kell átírni semmit, csak ti féltek tőle. Nem szükséges, mert nincs ellentmondás.
Mint a negatív számok négyzetgyökénél. Középiskolás szinten van ellentmondás, de valójában nincs.
Jöhet a piros kéz !!!
Meg a lerágott csont, újra és újra, hogy de akkor is, de akkor is, átverés, pénzlehúzás, naiv emberek vigasza, ellentmond ....
Durvább fokozatban: baromság, hülyeség ...
Végső stádiumban jön a sértegetés ...
Én erre azt mondom óvoda, általános iskola ....
De hátha vannak néhányan, akiknek már csak ez a pár mondat hiányzott.
Jöhet a piros kéz !!!
Meg a lerágott csont, újra és újra, átverés, pénzlehúzás, naiv emberek vigasza, ellentmond, PLACEBÓÓ ....
Durvább fokozatban: baromság, hülyeség ...
Végső stádiumban jön a sértegetés ...
Én erre azt mondom óvoda, általános iskola ....
De hátha vannak néhányan, akiknek már csak ez a pár mondat hiányzott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!