Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Aki hisz a horoszkópban, az...

Aki hisz a horoszkópban, az levezetné nekem a hatásmechanizmusát?

Figyelt kérdés

Nem cseszekedésből megy a kérdés,csupán anyám rászállzt a dologra (mostanában csak csillaggyermeknek hív ahányszor meglátogatom) és ahányszor kérdezem hogy mégis mi a franc hatása lenne rám egy tőlem 10 fényévnyire lévő plazmagömbnek,ő mindig azt mondja hogy "én nem tudom szakszerűen szavakba önteni".Ezért az asztrológiában tájékozottabbaktól kérdem:Mi is a hatásmechanizmusa?Hogyan befolyásol bármit is?

Szkeptikusokat kérném kíméljenek,ugyanis én se hiszek benne (az oldal egyik legnagyobb szkeptikusa lehetek) csak tudni szeretném hogy ezt hogy vezeti le a másik fél.

2013. aug. 1. 23:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/89 anonim ***** válasza:
30%

Nagyon édes, hogy féltitek az asztrológusokat, csak egy a bökkenő, hogy az aztrológia nem = a csillagászattal.

De már különböző helyeken annyiszor mondtuk, hogy már-már uncsi.

Ti meg ragaszkodtok a termászettudományos megközelítéshez, és követelitek a (természet)tudományos magyarázatot. És miért? Azért, Ti mert gondoltok valamit az asztrológiáról. De ha egyszer nem állja meg a helyét!

Ilyen esetben miért lenne nekem bizonyítási kényszerem?

Nem a bizonyítással magával van bajom, hanem a követelőzésetekkel.

Nos, azt hiszem abban megegyezhetünk, hhogy a temészettudományok két nagy pilláre a matamatika és a fizika. Logikus, gyakorlaias, kerek egész. Mégis, az egész matematia néhány axiómából indul ki, amit bizonyítás nélkül fogad el az egész világ az ókor óta. Lehet, hogy vannak a világon olyanok, akik nem fogadják el az alapaxiómákat, ha vannak is, biztosan nagyon-nagyon kevesen, és azokkal sem fogalakozik senki.

Az asztrológia nem ennyire exakt dolog, de (figyelem !) nem is mondja magáról !!!

Lehet hogy Ti szeretnétek, de jó lenne elfogadni, hogy nem. Ennyi.

Hát mennyi minden nem exakt körülöttünk !

Itt van mindját egy nagyon fontos dolog, a környezet, amiben éljük a mindennapjainkat, az anyagszerkezet.

A fizika az anyagszerkezet tanulmányozásában oda jutott, már több évtizede, hogy minél jobban belemélyed, annál inkább elvész a dolgok egyértelműsége.

Szóval azz asztrológiában is van néhány bizonyítás nélküli alapvetés, csak ezeket többen elfogadják, mint amennyien cáfolják a matematika alapaxiómáit.

Én azt kérdezem Tőletek, miért nem bírtok abba belenyugodni, hogy bizonyos alap-állításokkal kapcsolatban két tábor létezik ? Miért mondjátok, hogy mi bizonyítsunk ? (Ha nem tesszük, akkor szerintetek nem is vagyunk erkölcsös emberek. Csalást, átverést emlegettek.)

Én azt tapasztalom (ettől a fórumtól függetlenül is), hogy az asztrológi-szkeptikusok jó nagy hangon követelnek bizonyítékot olyanra, amire feléjük (!) lehetetlen, mert az alapaxiómát nem fogadják el.

De ugyanígy mi is követelhetnénk, hogy Ti bizonyítsátok, hogy nem működik az asztrológia, de mi nem követeljük (!), mert tudjuk, hogy ti NEM fogadjátok el a mi alapaxiómáinkat.

Tehát tudjuk, hogy nektek VAN (saját) bizonyítékotok ellenünk, csakhogy az éppen attól igaz, hogy Ti a mi alap-axiómák nem fogadjátok el.

Miért nem nyugszotok bele, hogy ez egy ilyen is-is helyzet ?

2015. jan. 31. 14:27
 42/89 Kistál_és_a_torz ***** válasza:
73%
hát ja. olan ez mint isten létén vagy nemlétén vitatkozni. Egyik se l ehet bizonyítani.
2015. jan. 31. 14:39
 43/89 anonim ***** válasza:
Na persze, te kitalálsz valamit, rámondod hogy axióma és ettől fogadjuk el? A valóság rohadtul nem így működik.
2015. jan. 31. 16:22
 44/89 anonim ***** válasza:
Egyébként meg azért követelünk bizonyítékot, mert ti állítjátok hogy az asztrológia működik. Az ilyen állításokat értelmes emberek be szokták ám bizonyítani. Eddig csak "azért mert csak" meg "ezt ti nem érthetitek" típusú válaszok jöttek.
2015. jan. 31. 16:24
 45/89 anonim ***** válasza:
66%
#43-as, ki mondta, hogy fogadd el? Én nagyon jól elvagyok a enélkül.
2015. jan. 31. 20:45
 46/89 anonim ***** válasza:

"tudjuk, hogy ti NEM fogadjátok el a mi alapaxiómáinkat."

Nem hát. Mert a ti alapaxiómátok az, hogy az égitestek helyzete (és nem győzöm hangsúlyozni, hogy amit az asztrológia figyelembe vesz, az nem az égitestek VALÓS helyzete) összefüggésben van a földi történésekkel. A tudomány azt állítja, hogy ez nem igazolható. Ha valaki szerint - asztrológusok - mégis, azt nekik kell bizonyítania. Eddig nem sikerült.

2015. jan. 31. 20:51
 47/89 anonim ***** válasza:
66%

#44-es, nem tudnál esetleg valamit érdemben reagálni arra, hogy a világban elég sok olyan dolog létezik ami nem egzakt, pl. az asztrológia is, (és mi nem is mondtuk soha)! Te annak szeretnéd látni, de hát ha egyszer nem az!

Nem úgy van, hogy te elképzelsz valamit, mi pedig bizonyítsuk be szépen neked, mert az neked jár (szerinted).

A valóság nem így működik.

2015. jan. 31. 20:55
 48/89 anonim ***** válasza:
66%

#46 !

Ez a te saját egyéni elképzelésed. Az asztrológia nem mond ilyet.

Nem foglalkozom a te gondolataid bizonyításával. (Szerintem ez senkin sem kérhető számon.)

2015. jan. 31. 21:05
 49/89 anonim ***** válasza:
66%
Talán arra gondolsz #46, hogy a csillagképek kétdimenziósaknak látszanak innen a Földről, pedig a VALÓSÁG a kismacskás-karácsonyfás hasonlattal jellemzhető?
2015. jan. 31. 21:11
 50/89 anonim ***** válasza:

"Az asztrológia nem mond ilyet."

Na, mit mond az asztrológia és mi az alapaxiómája? Tehát az égitestek és a földi történések között nincs összefüggés, ezt állítottad. (ez helyes is) Akkor mi marad?

2015. jan. 31. 21:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!