Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Aki hisz a horoszkópban, az...

Aki hisz a horoszkópban, az levezetné nekem a hatásmechanizmusát?

Figyelt kérdés

Nem cseszekedésből megy a kérdés,csupán anyám rászállzt a dologra (mostanában csak csillaggyermeknek hív ahányszor meglátogatom) és ahányszor kérdezem hogy mégis mi a franc hatása lenne rám egy tőlem 10 fényévnyire lévő plazmagömbnek,ő mindig azt mondja hogy "én nem tudom szakszerűen szavakba önteni".Ezért az asztrológiában tájékozottabbaktól kérdem:Mi is a hatásmechanizmusa?Hogyan befolyásol bármit is?

Szkeptikusokat kérném kíméljenek,ugyanis én se hiszek benne (az oldal egyik legnagyobb szkeptikusa lehetek) csak tudni szeretném hogy ezt hogy vezeti le a másik fél.

2013. aug. 1. 23:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/89 A kérdező kommentje:
Tudnátok olyan kifejezéseket is használni amik léteznek?De tudjátok mit,én vagyok bunkó és nem ismerem ezeket a kifejezéseket.Na guglizzuk csak be!Jó,jó,jó,még tölt...Nahát!Vagy semmilyen találat,vagy csak ezo oldalak,és semmi tudományos...Ez tök érdekes...
2013. aug. 2. 12:23
 12/89 anonim ***** válasza:
100%
Halkan jegyzem meg: nem sok az esélye, hogy ebben a rovatban találkozni fogsz asztrológiában igazán jártas emberekkel, maximum olyanokkal, akik elolvassák a neten a heti horoszkópjukat és örülnek, ha véletlenül bejön. :)
2013. aug. 2. 12:46
 13/89 anonim ***** válasza:

Mosolygok mindig, amikor ilyet hallok: pl."a kos őszi jegy". Szegény ausztrál kosok. Ők tavasziak. Meg a Föld egyenlítői vidékén élők, ott nincs is négy évszak. Vagy a sarkvidékeken.

"A tavasz a megújulás ideje, hosszabbak a nappalok" stb.

Új - Zélandon meg rövidebbek. Azt meg ne is feszegessük, ha majd eljön az idő, s valaki majd a Marson születik majd.

Apropó születés. Miért az számít? Előtte nem él a magzat? Él, minden szerve működik. Miért nem a fogantatás számít? Csak? Akkor az orvos dönthet a gyerek sorsáról, ha teszem azt császármetszéssel előbb világra segíti? És pl. a Halak vizes jegy, miért? És ha azt a csillagképet úgy kötöm össze, hogy búgócsigát formázzon, akkor is vizes jegy?

Egyáltalán, hogy következik bármi is egy együttállásból. Fizikai hatás nincs (ha van, jó lenne tudni milyen), akkor szimbolika szabja meg, hogy mi történik velünk? Akkor jósolhatunk tenyérből is, kb. ugyanolyan eredményességgel.

Azt szokták mondani, az asztrológia nem jósol. Miért nem? A tudomány előre ki tudja számolni egy tetszőleges együttállás idejét. Ha ez megvan, s az asztrológia ebből bármit tud következtetni, az már majdnem jóslás.

Csak hát semmire nem tud következtetni.

A kulturális örökségünk része, játéknak jó, de mulatságos, hogy vannak, akik komolyan veszik. Na meg üzlet. Látni a különféle szennytévékben a sok ostobaságot, kuruzslók, jövőmondók stb.

Szomorú, hogy sok ember betéve tudja a jegyét, aszcendensét, de nem tud megoldani egy egyismeretlenes egyenletet, nem tudná elmondani a Naprendszer bolygóit, vagy a Jupiter négy nagy holdját. De azt vágja, hogy pl. a Halak jól kijön - e egy Skorpióval.

2013. aug. 9. 10:02
 14/89 anonim ***** válasza:

5 - ös. A Hold elég messze van ahhoz, hogy ne befolyásolja a tengerek szintjét? Ez is érdekes. Ez hogy jött ki?

A Hold esetében van egy jól ismert hatás, úgy hívják, hogy gravitáció. Ettől keringenek a bolygók, a Világegyetem legfontosabb hatása, létéről könnyű megbizonyosodni bárkinek. A Hold űr méretekben itt van a szomszédban, a maga 384 ezer - ha jól emlékszem - kilométerével. A többi bolygó többi holdja is kifejt hasonló hatásokat. Na de azt vezesse le valaki, hogy milyen hatással van az rám, hogy a Nap milyen jegyben (jegyben és nem csillagképben, a kettő már nem ugyanaz) volt amikor megszülettem. Itt milyen jellegű fizikai hatás van? Milyen intezitású, mennyire függ a csillagok távolságától stb. Vagy nincs hatás? Mert ilyet is hallani. Akkor honnan tudjuk, hogy létezik ok - okozati összefüggés egy együttállás, és egy történés között. Tapasztalati jellegű megfigyelésből következik? Dokumentált, láthatnánk is esetleg? Statisztikailag szignifikáns?

2013. aug. 9. 10:17
 15/89 anonim ***** válasza:
66%

X4-es ezt írta:

" . . . Rossz helyen kopogtatsz. Az ezoteria egyfajta vallás, ami hiten alapul, tehát nincs magyarázat. Előbb utóbb minden magyarázat belefut egy bizonyíthatatlan állításba, amit vagy elfogadsz, vagy nem.

. . . "

Szerintem a hivatalos természettudományokkal is pontosan ugyanez a helyzet.

Szerintetek ?

2015. jan. 24. 14:56
 16/89 anonim ***** válasza:
66%

#4-es ezt írta:

" . . . Rossz helyen kopogtatsz. Az ezoteria egyfajta vallás, ami hiten alapul, tehát nincs magyarázat. Előbb utóbb minden magyarázat belefut egy bizonyíthatatlan állításba, amit vagy elfogadsz, vagy nem.

. . . "

Szerintem a hivatalos természettudományokkal is pontosan ugyanez a helyzet.

Szerintetek ?

2015. jan. 24. 14:58
 17/89 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem. A természettudományok bizonyítékokra, tudományos elméletekre épülnek, nem alaptalan képzelgésre.
2015. jan. 26. 00:32
 18/89 anonim ***** válasza:
100%

Az életünknek vannak intim területei.

Ki miért szeret valakit, ki miért dönt éppen úgy, ahogy dönt ... ilyesmik.

Ehhez tud segítséget nyújtani jópár szakma.

Ilyen az asztrológia is. Nem annyi az asztrológia, mint a néhány szavas "horoszkópok" bizonyos újságokban. Sokkal-sokkal több. Csak a legtöbb szkeptikus ember nem veszi a fáradtságot, hogy jobban tájékozódjon.

Addig senki sem tud komoly véleményt kialakítani az aztrológiáról, amíg őneki magának nem készítenek egy komoly, személyre szabott, konkrét kérdésre kidolgozott több oldalas horoszkópot és azt ő komolyan, elgondolkodva el nem olvassa.

De mivel ez CSAK őrá vonatkozik, LEHETETLEN más emberek felé bizonyításként elővezetni.

Aki az asztrológiát használja nem is szokott ilyesmit akarni!

Az asztrológia nem természettudomány, nem is állítja magáról.

2015. jan. 26. 02:48
 19/89 anonim ***** válasza:
100%

Szóval van bizonyíték, csak kinek-kinek szubjektív módon. Van akinek arra van szubjektív bizonyítéka, hogy butaság az egész. Oké.

Ugye az világos, hogy az asztrológia ELLEN nincsenek objektív bizonyítékok?

Aki nem akarja nem használja. Ez is oké.

Én úgy tapasztalon, hogy mindig az ellenzők izgágáskodnak. Az asztrológia köszöni szépen megvan. Akik használják - szubjektív dolgokra - azok is.

Annyi vitatható szubjektív dolog van még a világon, hogy csuda.

Mégegyszer: az asztrológia nem természettudomány, és nem is állítja magáról.

2015. jan. 26. 02:56
 20/89 Kistál_és_a_torz ***** válasza:

Idézet az eredeeti kérdésből:

"A szkeptikusokat kérném kíméljenek, ugyanis én se hiszek benne (az oldal egyik legnagyobb szkeptikusa lehetek) csak tudni szeretném, hogy ezt hogy vezeti le a másik fél."

2015. jan. 26. 03:00
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!