Aki hisz a horoszkópban, az levezetné nekem a hatásmechanizmusát?
Nem cseszekedésből megy a kérdés,csupán anyám rászállzt a dologra (mostanában csak csillaggyermeknek hív ahányszor meglátogatom) és ahányszor kérdezem hogy mégis mi a franc hatása lenne rám egy tőlem 10 fényévnyire lévő plazmagömbnek,ő mindig azt mondja hogy "én nem tudom szakszerűen szavakba önteni".Ezért az asztrológiában tájékozottabbaktól kérdem:Mi is a hatásmechanizmusa?Hogyan befolyásol bármit is?
Szkeptikusokat kérném kíméljenek,ugyanis én se hiszek benne (az oldal egyik legnagyobb szkeptikusa lehetek) csak tudni szeretném hogy ezt hogy vezeti le a másik fél.
Egy ember megy a hídon, fennhangon mérgelődik :
- Hát ez a bungee-jumping! Micsoda marhaság! Ez egy agyatlanoknak való veszélyes őrültség! Be kéne tiltani!
Jön szembe egy másik ember. Most már neki mondja:
- És egyáltalán, van-e neki definíciója? És ha van, egységes-e?
- Tessék? Nekem beszél? Miről van szó?
- Hát erről a bungee-jumping-ról. Hogy ez micsoda egy kööcsögség !
- Épp oda megyek. Szerintem tök jó.
- Pofádat kussba tegyed !!!! Bizonyítékot mondjál nekem arra, hogy jó ! Megértetted ?!
- Hát azt így nem lehet. Jöjjön, próbálja ki.
- Na tessék! Megy a mellébeszélés!!!
- De hát ezt tényleg nem tudhatja csak az, aki kipróbálta.
- Én a tényeket képviselem! Nagy sz@r az egész! Te meg nyomod itt a nagy zavaros mesét arról, hogy ezt csak ti tudhatjátok!
- Nem CSAK mi, hanem csak azok akik kipróbálták. Önnek is van lehetősége. Jöjjön.
- Azok az idióták, akik ezt kitalálták, mindenféle hókuszpókuszokkal hülyítik az embereket, ez már tényleg mindennek az alja !!! Megmondtam, bizonyíték kell, hogy jó!
Eddigre mások is odaérnek és kezdik skandálni:
- Bizonyííítékot !! Bizonyííítékot !! Bizonyííítékot !! Bizonyííítékot !!
Ekkor a másik irányból odaér az egyik szervező:
- Jöjjön, próbálja ki. Kezdőknek, akik tájékozódni szeretnének jelentős kedvezményt adunk.
- Nem az én tájékozatlanságom a baj, hanem az, hogy bármit, de konkrétan tökmindegy, hogy milyen témát megragadtok, csak hogy mellébeszélhessetek, csak konkrétumot ne kelljen mondani, mert azt nem tudtok!
- Hogyhogy bármit ?
- Hát most pl. jössz ezzel a piszkos pénz dologgal. Tudom én ! Erre megy ki az egész! Hogy a naívakat jól lenyúljátok és jól megszedjétek magatokat !
- Most mi van ?
- Tudom én, hogy jól megvagytok anélkül hogy holmi tényekkel meg érvekkel veszélyeztetnénk a ti megéléseteket, de ehhez hadd ne TAPSIKOLJON már a világ értelmes része.
- Ennek amit most mondott mi köze a bungee-junpinghoz ?
- Pontosan ugyanolyanok vagytok mint a VILÁGVALLÁSOK. Azok is esti mesével húzzák le a hiszékeny, babonás embereket, hogy pénzt csaljanak ki tőlük !!!!
- Jézusom, hogy ki van kelve magából.
- Ki hát! Piszok banda !
- Nézze! A kérdésnem az hogy a tudomány mikor igazolja hogy a bungee-jumping jó dolog, hanem hogy Ön mikor győződik meg róla.
Bármire keresei a bizonyítékot, előbb-utóbb meg fogja találni. A bizonytalanságban való hit is egy hiedelem. Ez szüli, hogy mástól várja a bizonyítékokat. Így egyetlen választás maradt, a bizonytalanság hiedelme. Ebből eredően mások hitrendszereiből csinál magának egyet a bungee-jumping mellett, vagy ellene. Attól függően, melyik oldalt döntötte el erősebben. MINDKÉT OLDAL IGAZ IS ÉS EGYBEN HAMIS IS.
MINDENKI MAGA TESZI IGAZZÁ VAGY HAMISSÁ !
- Bla-bla-bla. Látom magas szinten űzitek a mellébeszélést ! Továbbra is fenntartom, bizonyíték, vagy pofa súlyba !!!!!!!!!!
A bungee jumpingról nem is állítják azt hogy megjósolja a jövődet. Ennyit az analógiádról. Továbbra is csak kifogások, kifogások, kifogások. Bezzeg ha ismernéd az IGAZI asztrológiát, bezzeg ezt nem lehet megmagyarázni mert csak, stb. Elolvasod néha azért amit írsz?
Az asztrológia minden ága emberek átverésére és pénzük kicsalására épül. Ennyi a tényállás, és ezt eddig képtelen voltál megcáfolni.
Tényleg nem értitek, mert nincs elég mély és alapos ismeretetek. Plusz mert folyton csak arra figyeltek, amit ti mondani akartok. Nem kérdezitek, hogy szerintünk, mit is kéne tudnotok. Meg is sértődtök, pedig nem kellene. De most tényleg na, hát nem érthet mindenhez az ember.
Ezen kívül van még itt valami. Az, hogy az ismeretszerzésben eljön egy határ, amikor már elkötelezettség nélkül nem lehet tovább lépni.
Arra számítok, hogy erre is azt mondod: mellébeszélés.
Lehet, hogy majd egyszer mégis eljön egy pillanat, amikor túljutsz ezen a mellébeszélés-átverés-naívság fixáción. Vagy nem jön.
Ezesetben se csüggedj, lehet asztrológia nélkül élni.
És nem is teszi kötelezővé senki.
Neked kell bizonyítani a létezését, nem nekem a nemlétezését. Például egy kontrollcsoportos, megfelelő létszámmal végzett kísérlet, ahol az jönne ki, hogy a véletlennél szignifikánsabban jobban működik. Ilyen eredmények ugyanis jelenleg nem léteznek, minden ilyen kísérlet azt hozta ki hogy egyáltalán nem működik.
#37 Az hát, elközelezettség. Értelmes embernek erre a vakhit szó jut eszébe. Még szép hogy lehet asztrológia nélkül élni, remélhetőleg néhány évtizeden belül ez is a vallások sorsára jut majd, és néhány ostobán kívül senki nem fog hinni benne.
Egyébiránt nemrég jelent meg a hír, valami spanyol csillagászok arra a következtetésre jutottak, hogy a Plútó pályáján túl még két, megközelítőleg Föld méretű, eddig fel nem fedezett bolygó keringhet. Különféle kisbolygók mozgásadataiból következtetnek erre, de a feltételezett bolygókat még nem tudták azonosítani. De mi lesz, ha megtalálják őket? Biztosan nagy bajban lesznek az asztrológusok - gondolhatnánk - hiszen akkor az összes eddigi horoszkóp pontatlan, mert az ismeretlen bolygókkal nem számoltak, nem számolhattak! Sok ezer évre visszamenőleg minden horoszkópot át kell számolni, módosítani.
De nem törik majd magukat ezzel, igazából nekik mit sem számít mi van valójában az égen. Nekik mindegy, hogy csak öt bolygót ismer a tudomány vagy épp tizenkettőt. Ez is, az is jó.
Ha működne az asztrológia, épp az asztrológusok mondanák: ácsi, itt valami nem kerek! A számításaink szerint, itt még további fel nem fedezett bolygók kell, hogy legyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!