Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Egy materialista és egy ezo...

Egy materialista és egy ezo hívő is meg tudná nekem magyarázni, hogy miért álmodtam meg előre egy teljes eseményt, helyszínt?

Figyelt kérdés

Tudományos és kevésbé tudományos válaszokra is nagyon kíváncsi lennék.

Az álmom kb 2 éve volt, de most nyáron valósult meg. Tudományosan ezek hogyan történhetnek meg?

2016. szept. 2. 10:09
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
56%

"Persze lehet hogy igazat mond az illető, csak úgy van a csodás képességével"

Még annyit tennék hozzá, hogy ez nem képesség, mivel egy képességet a gazdája mindig kamatoztatni tud. Én nem tudom, nagyon ritkán fordul elő velem ilyesmi. Inkább "elszenvedem" csak, és semmilyen előnyöm nem származik belőle.

Kérdező, nem veszekszünk, legalábbis én nem, azért írtam csak le az esetet, hogy lásd, nem vagy ezzel egyedül, mással is megtörténik, és nem feltétlenül tudni rá magyarázatot.

2016. szept. 3. 17:02
 22/25 A kérdező kommentje:

Utolsó, a te válaszod köszönöm, sőt, mindenkiét köszönöm. Csak az nem volt szimpatikus, ahogy a 19-es rá akarja erőltetni itt a véleményét mindenkire, mert aki nem azt vallja, amit ő, az hülye.

Én még nem tudom mit gondoljak, de nem szeretem ha valaki ilyen szinten rám akar erőltetni valamit.

2016. szept. 3. 18:32
 23/25 anonim ***** válasza:

Nem erőltetem az ismert tényeket én senkire, de az állítólagos csodás képességek mindegyike emberi tévedésnek vagy képzelgésnek bizonyult ha volt lehetőség megvizsgálni. Lehet hogy ennek közlése nem szimpatikus elvégre azt jelenti hogy a másik valótlant állít, de az ismert tények alapján erről van szó, ezért hiába takarózik az ismeretlenre hivatkozással vagy azzal hogy magyarázzam el hogy ő miért beszél róla. :D

Egyébként az hogy nagyon ritkán fordul elő vele pont igazolja hogy téved. Egyszerűen csak a ritka sikerekre emlékszik (úgy ahogy...), a tévedésekről meg megfeledkezik. Ami nem meglepő, nyilván mikor valami bejön akkor az egyértelműen siker és feltűnő "jövőlátás", míg mikor nem jön be, akkor a valóságtól való eltérésétől függően talán fel se ismerhető hogy ez egy sikertelen elképzelés volt a jövőről amit kudarcként kéne számon tartani. Ennek az emberi tévedésfajtának elfogult megerősítés a neve.

2016. szept. 3. 19:16
 24/25 anonim ***** válasza:
54%

Utolsó, természetesen ismerem ezt a tézist, és számoltam vele annak idején. Amikor ilyen megérzésem jön annak kb. 80-90%-a be is igazolódik, mégpedig pontosan. Nem szoktam naplózni, nagyjából ez az arány.

Az ismert dolgokkal pedig az a baj, hogy valaha azok is ismeretlenek voltak - ergó és következésképp egészen biztosan vannak ma is olyan jelenségek, amelyeket nem ismerünk.

Továbbá ez a terület nehezen kutatható, de folynak kísérletek, egész tudományág foglalkozik vele (parapszichológia) már legalább száz éve.

2016. szept. 3. 20:05
 25/25 anonim válasza:
Szerintem valahol mindkét oldalnak igaza van biztos vagyok benne hogy vannak furcsa még felfedezetlen kapcsolatok köztünk és a környezetünk között de abban is biztos vagyok hogy bizonyos dolgok tényleg csak a képzeletünk és a félremagyarázás terméke
2016. nov. 1. 22:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!