Szeretnék hinni a túlvilágban és abban hogy esetleg van vaami a halál után de nem tudok. Túl materialista a gondolkodásom. Mit tehetek? Tudtok érveket vagy valami segítséget nyújtani hogy legyen hitem? 18f
Dehogy fejtett meg mindent...
Nézz utána a halálközeli élményeknek, testen kívüli élményeknek, ESP-nek (érzéken túli észlelés), telepátiának, poltergeist-jelenségnek, szinkronicitásnak, prekogníciónak - ezek mind olyan, tudomány határterületén mozgó (tehát bizonyos mértékig tudományos módszerekkel, főleg statisztikailag vizsgálható) területek, amelyek még bőven kínálnak felfedeznivalót a tudománynak.
És neked is.
Mindenféle hit a túlvilági létben a haláltól való félelemtől ered.
"...és mindez egy másik következtetéshez is elvezetett engem: Feltehetően nincsen Mennyország, és nincsen élet a halál után. Ez az egy életünk van, hogy nagyra becsüljük a világmindenséget, és én ezért végtelenül hálás vagyok."
Stephen Hawking
marha vicces vagy 6-os, majd amikor ott állsz a halál kapujában, vagy a legkedvesebb szeretted ravatalánál, akkor hozakodj elő egy értekezés formájában a tudomány atomjaival, meg galaxisaival.
A vallások lényegileg a halált túlérő erőkkel foglalkoznak.
Lehet nem hinni, lehet mással foglalkozni, és ezzel nem törődni, de ezt nem észrevenni elég nagy korlátoltságra vall.
Egyáltalán nem tekintem Hawkingt szentnek, csupán osztom a véleményét. Az meg hogy egy megkeseredett ember, aki semmit nem tett le az asztalra, egy kicsit erős.
Nincs hited, és fosol a haláltól. Nekem sincs hitem, de engem nem érdekel a halál, és eképpen is élek.
Higgy amiben akarsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!