Miért fél annyira a nyugati ember a haláltól? Miért jó arra gondolni, vagy hinni abban, hogy a halál után reinkarnálódik az illető?
Teljes mértékben ateista vagyok, ergo nem hiszek sem a reinkarnációban, sem a mennyországban, de még a "lélekben" magában sem.
Hogy miért félek a haláltól?
Azért mert imádok élni és borzasztó belegondolni, hogy ez a világ egyszer nélkülem megy tovább.
borzalmas kínkeservek vezetnek el a halálig.
Szenvedni meg senki sem akar, főleg nem a csonkolásos/belezéses módon.
A nyugati ember is főleg az utóbbi időben kezdett el félni a haláltól.
A mai életvitelünkben egyszerűen nincs része a halálnak. Míg régen nagy és népes családok voltak, alacsony átlagéletkorral, gyakran voltak temetések. Nem volt olyan anya, akinek ne halt volna meg jópár csecsemője. Az idős haldoklók otthon voltak, és a család ott volt mellettük.
Ehhez képest ma sokkal ritkábban temet az ember, sokan 20-25 évet is leélnek úgy, hogy egyáltalán nincs hozzájuk közel álló halottjuk. A csecsemőhalandóság is minimális.
Az idősek pedig általában kórházban haldokolnak, nem otthon, a családjukkal.
Így egyszerűen a mai embernek már nincs úgy az eszében az, hogy az életnek vége lesz és meghalunk. Mert nem látja, nem foglalkozik vele. És mivel nem szokott hozzá a gondolathoz, sokkal rémisztőbb számára a halál.
Ja meg persze kevesebb sokkal a mélyen vallásos ember, aki valóban úgy hiszi, hogy a mennyországba fog kerülni, miután meghalt.
Mert a halál után valószínűleg nincs semmi. Megszűnünk.
Én legalábbis ezt gondolom, ateista vagyok, számomra a halál utáni élet vagy a reinkarnáció csak egy szép mese.
A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 13:43
Akkor gondolj bele abba is, hogy egyszer minden megsemmisül. Semmi sem tart örökké!
Érdekes az Indiaiak nem félnek a haláltól.
Nem tudom elhinni, hogy van olyan épeszű és egészséges ember, aki valamilyen szinten ne félne, ha csak egy icipicit is az elmúlástól. Akármilyen vallású. A legtöbb ember ragaszkodik az életéhez, de még az állatok is.
Persze, aki öngyilkos lesz, vagy sok szenvedésben van része, pl. súlyos beteg, az más lapra tartozik.
Az álltok sem minden tekintetben. Pl. ha meg kell védenie magát, nehogy széttépjék, akkor igen.
Ha viszont érzi, hogy közeleg a vég, akkor elmegy egy lehetőleg nyugis, csendes helyre, hogy egyedül meghaljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!