Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért fél annyira a nyugati...

Miért fél annyira a nyugati ember a haláltól? Miért jó arra gondolni, vagy hinni abban, hogy a halál után reinkarnálódik az illető?

Figyelt kérdés
A minap (22:55, Szombat (szeptember 3.), Spektrum). Láttam a On the Spot - A helyszín: India részét nagyon érdekes volt. Ajánlom mindenki figyelmébe, ha foglalkoztat ez a kérdés. Megtudhatjuk pl. hogy az ottaniak már nem akarnak reinkarnálódni..
2011. szept. 8. 13:38
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

A válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 16:02

Pedig van ilyen!

Indiában a műsorba beszéltek egy férfival, aki éhségsztrájkba kezdett a Gangesz folyó miatt kb.800napja..

A Gangesz partján fekvő Varanasiba évente tízezrek zarándokolnak el - meghalni. Naponta több száz halottat égetnek el nyilvánosan, és állítják: itt senki sem fél a haláltól... A Spektrum Tv digitális riporterei, Cseke Eszter és S. Takács András a filmben a halál nyomába erednek. Éhségsztrájkoló "szentek", 9 éves koruk óta egyedül élő özvegyek és olyan indiaiak, akik már semmi mást nem akarnak az élettől, mint a halált.

2011. szept. 8. 16:48
 12/15 A kérdező kommentje:

A válasz írója 70%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 16:18

A müsorban szó volt erről is, hogy aki Varanasiba megy meghalni az nem reinkarnálódik.

2011. szept. 8. 16:50
 13/15 anonim ***** válasza:
66%

A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 13:49 <-- amit ő írt azt teljesen korrektnek tartom, én sem írhattam volna jobban, ment is a zöld :)

Én úgy fogom fel a dolgot, hogy a halál az élet része, mindenkinek túl kell esnie rajta. Nem azt mondom, hogy nem félek a haláltól, mert igenis van bennem egy kis félsz, mégpedig 2 okból: az egyik amit már korábban mások is írtak, hogy esetleg szenvedni fogok a 2. pedig az ,hogy senki sem tudhatja, hogy mi van a halál után pontosan. Én őszinte leszek nem vagyok vallásos, hivatalosan ateistának vallom magam, viszont mindennek adok annyi hitelt, hogy amíg az ellenkezőjét be nem bizonyítják, addig akár igaz is lehet. Hozzám legközelebb a reinkarnáció áll, egyszerű szimpátia miatt. Ugyan olvastam itt neten kvázi "közvetett bizonyítékokról", mint pl, hogy milyen sok embernek vannak olyan emlékei, melyek meg sem történtek velük, max előző életükben, illetve (ez speciel tényleg volt és bizonyított), volt egy 3-4 éves forma gyerek, aki elmondta egy repülőgép szerencsétlenség pontos menetét, ami évekkel korábban történt és konkrét nevet is említett. Amit mondott az mind igaz volt. Tehát ez is egyfajta közvetett bizonyíték a reinkarnációra, de úgy vagyok vele, hogy bármire rá lehetne fogni, hogy na az is egy közvetett bizonyíték, ha értitek mire gondolok. PL a különböző orvosi "csodákat" meg Istenre lehetne fogni, meg ilyenek.

Amit említettél műsort ugyan nem láttam, de a téma érdekel, megpróbálok utánanézni a dolognak és megcsekkolni, köszi, hogy említetted :)

Tehát az én személyes véleményem szerint valóban azért félünk a haláltól , mert az egy bizonytalan terület számunkra. Kvázi semmit nem tudunk róla, nem is értjük, hogy miért van, mi történik veled, illetve mi az az egy pillanat, amikor már tényleg halott vagy. Erre szokták mondani, hogy jobb az ismert gonosz, mint az ismeretlen. És milyen igaz! Nem ismerjük tehát félünk tőle.

Egyszer hallottam egy ilyet, és akkor ezzel is zárnám a kis írásomat, hogy: A halálod után ugyanaz van, mint a születésed előtt :)

2011. szept. 8. 18:39
 14/15 anonim ***** válasza:
53%
Láttam a műsort, valóban érdekes volt :) Alapból a kereszténység azért találta ki a mennyországot hogy az emberek a földi szenvedéseiket a túlvilágon tudják kárpótolni, hogy a sanyarú életüknek legyen valami motivációs tényezője ami miatt eltartják az egyházakat akik dőzsölhettek.Akik hisznek a halál utáni életbe azoknak emiatt hisznek, illetve azért mert nehéz elfogadni hogy egyszer csak voltál aztán meg nem vagy. Én tisztában vagyok vele hogy egyszer meg fogok halni, viszont addig szeretném ebből az életből a legtöbb élményt kihozni ami csak lehetséges.
2011. szept. 8. 19:40
 15/15 A kérdező kommentje:

[link]

itt az a férfi, aki 800napja éhség sztrájkol.

2011. szept. 8. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!