Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Almomban temetoben alltam es...

Almomban temetoben alltam es a sirokbol, foldes sirhalmokbol felalltak az emberek mit jelent az almom?

Figyelt kérdés
2014. dec. 17. 06:00
1 2
 11/11 Passiflora ***** válasza:

# 10

"Valaszod nincs az almomra.? Csak kivancsiskodol :-)"

Válaszom arra a kérdésre szerintem nem lehet, hogy "mit jelent az álmom" - nincsen nálam a bölcsek köve, tudni nem nyilván nem tudhatom.

Legfeljebb annyit írhatok, hogy én hogyan értelmezném, ha hasonlót álmodtam volna valaha. Azért "kíváncsiskodtam", mert az álom értelmezésénél szerintem nem mindegy, hogy hogyan, milyen érzésekkel élted meg.

El tudnám képzelni, hogy zombis filmekben korábban látottakat akar ilyen módon feldolgozni a tudatalattid (ami az első hozzászólóban is felmerült, szerintem jogosan), de akkor feltehetően más érzéseket váltott volna ki belőled álmodban, amit láttál.

Az pedig, hogy foglalkoztatott-e mostanában téged ez a "van-e valami a halál után, és ha igen, mi?" kérdés, azért merült fel bennem, mert az ember kaphat válaszokat az őt tudatosan foglalkoztató kérdésekre álmában.

Arra a kérdésre, hogy a halál utáni létezés témájában mi az igazság, a tudatalatti elmédben ott van valahol a válasz, a tudatos éneddel meg álmokban, szimbólumok formájában tud kommunikálni a tudatalattid - gyakran mondják is, hogy az álmok a tudatalatti nyelve.

Ha én ámodtam volna hasonlót, amikor engem foglalkoztatott annak idején ez a kérdés, és valószínűleg úgy értelmeztem volna, hogy az az üzenete, hogy a halállal nem ér véget a létezésünk, és a tudatalattim ezt így tudta vizuálisan leképezni, számomra érthető, értelmezhető formában képileg megjeleníteni.

De nyilván van sok más értelemezési lehetősége is egy ilyen álomnak. Akár az is, hogy - mivel az álmainkban a saját félelmeink és vágyaink is megjelenthetnek valamilyen formában - egyszerűen csak azt a vágyadat tükrözi az álmod, hogy szeretnéd, ha lenne valamifajta létezés a halál után.

2014. dec. 18. 09:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!