Ez is csak alvásparalízis vagy baj van?
Figyelt kérdés
az elmúlt 1 hónapban 2x fordult elő velem. Fèlálmomban voltam reggel ès egyszer csak mikor felakartam kelni nem tudtam megmozdulni de levegőt sem kaptam nèhány másodpercig. Nagyon megijedtem, most nem merek elaludni2014. máj. 6. 22:02
11/11 anonim 

válasza:

A wikipédia szerint: Lehetséges okai
Kanadában, Kínában, Angliában, Nigériában és Japánban végzett felmérések szerint a megkérdezettek 20-60%-a már átélt alvási bénulást.[14][15] Sedaghat-Hamedani F. és társai iráni orvostanhallgatókkal végzett vizsgálatai szerint 24,1%-ukkal történt már meg ez. Hasonló eredményeket kaptak japán, nigériai, kuwaiti, szudáni és amerikai hallgatóktól.[16]
Sokan narkolepsziások azok közül, akik gyakran élnek át alvási bénulást.[17]
Egyes jelentések szerint a következők növelik az alvási bénulás valószínűségét és gyakoriságát:
Fejjel felfelé, vagy háton alvás
Erős stressz
Hirtelen környezeti/életmódbeli változások
Rémálmok
Alkoholfogyasztás és alváshiány együttese[18]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!