Éjszaka amikor aludtok, éreztetek már olyat mintha va1aki megfogott volna? Vagy olyat tapasztaltatok már, h fel akartok ébredni, tudját0k h ott fekszetek de egyszerűen nem tudtok felébredni, nem tudját0k kinyitni a szemeteket másodpercekig?
Utóbbi kérdésedre a válasz az alvásparalízis:
Egyszer volt olyan, hogy ara ébredtem, le vagyok bénulva(alvásparalizis lehetett, bár valóban ébren voltam!)és közben éreztem, hogy hátulról átölel valaki a nyakam és egyre jobban szorítja.Elég ijesztő volt, mert már majdnem megfulladtam!
Meg egy időben gyakran arra riadtam fel, hogy valaki rácsapott a lábamra(takarón keresztül).
Ezek mind akkor történtek, mikor teljesen egyedül voltam szobában.
Egyik fura esetet viszont lányommal együtt tapasztaltam.Egyszerre riadtunk fel álmunkból olyan érzésre, mintha valami a kettőnk feje közé esett volna a párnára(L-alakban van az ágy).Hallottuk ahogy puffan a párnán és éreztük is!Nagyobb súlyú valami volt...
A macskára tippeltem jobb híjján, hogy talán az ugrott az ágyra.De nem, mert mélyen aludt a másik szobában.Nem derült ki, mi lehetett.
Kettőre emlékszek. Az elsőtől nagyon megijedtem, de miután itt megtaláltam rá a választ /alvásparalízis/, azóta már nem félek tőle.
Nekem olyan volt az az első, hogy már nagyon fáradt voltam, mégse tudtam elaludni és kínomban már felkeltem, hogy felkapcsoljam a villanyt. A felkelés még sikerült, de a a kapcsoló átbillentése már nem. Mintha valami lökött volna az ágyba vissza, visszaestem és nem tudtam mozdulni. Kiabálni is akartam, annyira megijedtem, mert úgy éreztem, hogy valami vagy valaki rám nehezedik.
A "szőrös gombócos" esethez hasonló velem is történt.
Egy nyugis délután, otthon olvasgattam, egyedül.Síri csend, ajtók, ablakok jól becsukva.Egyszer csak zajra figyeltem fel és azt láttam, hogy az ajtó és a telefonos asztalka közötti területen, a plafon felől valami fehéres színű "izé" hullik lefelé zizegő hang kíséretében.Kb falevél méretű volt és úgy is hullott lefelé, imbolygó, pörgő mozgással, mit a levelek, csak ez ahogy mondtam, leginkább fehér színűnek volt mondható , az alakját nem sikerült igazán megfigyelnem.Odamentem megnézni, mi volt az, de sehol semmi nem volt leesve, végig átnéztem azt a területet, a bútorok mögött,azok alatt is,mert fura volt a dolog nekem, de az még annál is furcsább, hogy sehol semmit nem találtam.Reális eszem azt sugta, hogy felkaphatott egy papírcetlit a huzat, csakhogy se papír se huzat nem volt arrafelé.Vagy hogy vakolat potyogott le, de hiába nézegettem a plafont, a vakolat teljesen ép volt.De ha papír vagy festék hullott volna le, azt amúgy is megtaláltam volna a földön, de semmi nem volt lent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!