Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Miért rontom el mindig a...

Miért rontom el mindig a csúcsponton?

Figyelt kérdés
Ha valamit elérek, jól csinálok, akkor (csak miután erre rájöttem) elrontom, miért? Ha mondjuk van egy quadra killem, lehetne sokkal több de rájövök hogy "milyen jó vagyok", elrontom és a legbénább vagyok 1 ideig. Nem tudom pontosabban megfogalmazni. Egyszer Puzsér Róbert mondta a hangya és a 100 lábú esetét, a hangya mondja a 100lábúnak, hogy nézd, milyen király vagy, az összes lábad szinkronban mozog, nézd ezt a precizitást, eddig nem is vetted észre, milyen ügyes vagy hogy az összes lábad így mozog? A 100 lábú a következő pillantásban összeroskadt, szanaszét szaladgált, a lábai rendezetlenek, keszekuszák voltak. 1 másik, nekem mindig azt mondták, hogy ilyenkor a gyakorlatra koncentráljak, de nem megy könnyen, pl. gerelyhajításnál, azt mondja mindenki hogy akkor nem arra szabad gondolni, hogy milyen lesz az arany, vagy milyen büszke lesz rád a nemzeted, csak arra az egyetlen pillanatra, a gyakorlatra, nekem ez megy nehezen. Hogyan zárjam ki azt, hogy azzal foglalkozom, milyen "jó" vagyok, és emiatt leszek noob?
2015. nov. 9. 14:07
 1/4 Legoman ***** válasza:

Igaza van mindenkinek, aki azt mondja neked, hogy ne az aranyra gondolj.

Talán tudok segíteni.

Régen én ezt úgy oldottam meg, hogy nem figyeltem arra, hogy mások mit gondolnak rólam, ha elrontom. Ha elrontom, akkor elrontom, ez legyen az én hibám, de ha arra fókuszálsz hogy ne rontsd el, akkor elfogod rontani, mivel már nem is a gyakorlatra figyelsz, hanem jól akarod csinálni, miközben jól tudod csinálni.

A gyakorlatra kell koncentrálnod, és nem másra, csakis a gyakorlatra. :)

2015. nov. 9. 14:14
 2/4 A kérdező kommentje:

Egyébként egyensúlyozni is próbálok. És amikor rájövök, hogy 1 másodpercre is megy, úgy hogy nem billegek, ki"borulok" tökéletes egyensúlyi állapotból, amit csak az út során elérni nehéz, a legnehezebb, nekem nem de megtartani az, ha már rájöttem. Ha nem is tudom, hogy teljesen egyensúlyban vagyok, és milyen "király" vagyok, akkor maradok is úgy.

https://www.youtube.com/watch?v=Fubmz6Hw2qY

Amikor a panda rájön, hogy tökéletes spárgát csinált úgy hogy nem is vette észre, pont amikor észrevette, akkor esett össze, mert magát látta hogy milyen "Jó":.

2015. nov. 9. 14:15
 3/4 A kérdező kommentje:
Igazad van legoman. Jó gondolat hogy fordítva gondolkodjak, mert tényleg elrontom mert arra koncentrálok akkor ami teljesen más és nem a gyakorlatra. Az egyensúlyi állapotból már nagyon nehéz eldőlni ha tényleg megvan a tökéletes egyensúly, én szinte "direkt" beleremegek, mintha önmagam ellen lennék.
2015. nov. 9. 14:18
 4/4 A kérdező kommentje:

Valaki tud még választ? Eddig nem megy a dolog olyan jól, csak kis változás van. De még mindig, pedig akaratomon kívül arra koncentrálok, hogy jól csinálom, jobban, mint szoktam (ha jól csinálom), és elrontom. Ma az impossible game-el játszottam, és a 3. pályát vittem végig majdnem, majd rájöttem, hogy te jóég, eljutottam majdnem a végére és észre sem vettem csak nyomkodtam, elkezdtem izgulni kapkodni, túl hamar ugrottam és a következőnél elrontottam. Amíg észre sem vettem, hogy odáig eljutottam, addig nyugodtam játszottam, nem izgultam, gondoltam nem nagy kunszt. Ugyan ez van a rekordoknál is, amíg nem döntöm meg addig simán elmegyek, mert tudom, hogy úgyis elértem már, de amint rekordot döntök, elrontom mert addig még soha nem jutottam el odáig, "túlteljesítettem" magamat, így nehéz fejlődni.

https://www.youtube.com/watch?v=k4-BVI-zOfU

2015. nov. 16. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!