Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért sikertelen? Hol rontom el?

Miért sikertelen? Hol rontom el?

Figyelt kérdés
Már nagyon el vagyok keseredve. Pár éve elkezdtem tudatosan táplálkozni. Nem eszem fehér kenyeret, semmi pékárut. Helyette pro body/abonett/Norbi update zsömlét eszem. A tejtermékekből is a Norbis joghurtot vagy a medve sajt light-ot eszem. Zöldségek: paprika, paradicsom, uborka, saláta, fagyasztott zöldségmix. Kukoricát, borsót, babot, stb nem eszem. A húsok közül pulyka és csirke húst fogyasztok. csokoládéból csak 70% kakaótartalom felettit és ha lehet diabetikusat (wawel vagy stühmer diabon) eszek. Kollégiumba lakok, ha hazamegyek, hétvégén 1-1 kis szelet süti, vagy is adag rizs lemegy. De a nap többi részében egészségesen eszem. Gyümölcsök közül zöldalmát, málnát eszek csak. Most hogy volt szőlő, ettem 3-4 szemet de csak a korai órákban. Nem értem. Semmit nem fogyok, értem hogy mozogni kell, minden nap biciklivel járok, és gyaloglok sokat. Sportolni jelenleg még nincs túl sok időm. De nem hiszem el hogy ez a táplálkozás annyira rossz lenne.. Miért nem indul meg? Hol rontom el? Az esetenkénti hétvégi félrekajálást is ki kéne iktatnom?

2015. szept. 13. 15:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Lehet hogy annyira keveset eszel, hogy a szervezeted betojt. Azt gondolja, ínséges idők vannak.

Lehet már így is 40 kiló vagy.

Koliból bebiciklizni a suliba? 10 perc? "Gyaloglok sokat" Na ne nevettess.

2015. szept. 13. 16:49
 2/11 Andizsuzsi ***** válasza:

Milyen mags vagy, hány kiló?

Írnál napi étrendet, mert annól amit leírtál, nem sok mindent lehet tudni.

2015. szept. 13. 16:56
 3/11 anonim ***** válasza:

Én 2 hónapja fogyózom. Ahogy te is nem eszem kenyeret, pékárut, helyette abonett kenyér. Norbiféle dolgokat sem eszem, mert nem jutok el hozzá (ahol élek ott nincs ilyen)

Én változatosan eszem. Húsok közül csirkemell, lazac, hal ami mindig van. Szoktam enni barna rizst, sőt ha megkívánom eszek spagettit is vagy hamburgert (tegnap hamburger volt a vacsorám)

Minden saját készítésű. Szóval én eszel mindent nagyjából, csak a cukorról és lisztes dolgokról mondtam le (na jó a hambi zsömle is barna zsömle)

Mellette napi 1 órát edzem. Így lefogytam eddig 11 kilót.

Én rájöttem, hogy ha a napi kalóriakeretem kevés akkor nem fogyok semmit. Így én a kalóriakeretemet figyelem. Figyelem azt is, hogy a fehérje, zsír, és szénhidrát tápértékem is benne maradjon a keretben. Mert hiába eszel olyanokat amit írtál ha az össz zsírértéke, vagy szénhidrátod magas. Akkor bizony nem fogsz fogyni.

Használd a kalóriabázis.hu oldalt.

2015. szept. 13. 17:07
 4/11 anonim ***** válasza:

"Én rájöttem, hogy ha a napi kalóriakeretem kevés akkor nem fogyok semmit."

Kulcsmondat

2015. szept. 13. 17:11
 5/11 A kérdező kommentje:

Igen, a suli 10 perc, de azon kívül is elmegyek tekerni, 10-20 kmt legalább. Gyalogolni sem a buszmegállóig gondoltam...

165cm és 60 kg vagyok.

Pl egy napom:

reggeli: egy db kissebb (~100g) zöldalma

1 db norbi zsemle

1 szelet csirkemell sonka

tízórai: 15 gr wawel diabetikus étcsokoládé + kávé

ebéd: 1 db norbi zsemle

1 szelet csirkemell sonka

1 db medve sajt

uzsonna: kb 10-20gr kesudió

vacsora: 1 szelet (~30-40gr) pro body kenyér, light sajt

de van amikor cukormentes műzliszelet a tízóraim. vagy abonett. de általában így áll össze.

2015. szept. 13. 17:52
 6/11 A kérdező kommentje:

De köszönöm az eddigi válaszokat! És most ez lehet buta kérdés, de ha minőségi kalóriával, mondjuk több csirkével megemelem a kalóriamennyiséget, akkor elindulhat? Félek hogy hízni fogok.

3 éve lefogytam 20 kg-t, 48 kg-s voltam, aztán átment a dolog 4-5 hónap után zabálásba és visszaszedtem 10-et, azóta 2-3 kg mindig hol fel, hol lemegy..

2015. szept. 13. 17:54
 7/11 anonim ***** válasza:

Ez borzasztó kevés mennyiség.

Ma 17:11-es a válasz a kérdésedre.

2015. szept. 13. 18:06
 8/11 anonim ***** válasza:
Nagyon keveset eszel, és szinte semmi tápanyagot nem viszel be.
2015. szept. 13. 18:26
 9/11 anonim ***** válasza:

Az helyzet, hogy egyik sem egy teljesertékű kiadós étkezés.

Sokkal tápanyagdúsabb ételeket kéne enned. Nem tudom mennyi időd van főzni, de például a zsemlék helyett sokkal hasznosabb lenne, ha mondjuk párolt zöldséget (brokkoli, zöldbab, karfiol, cukkini) ennél, és ezeknek az elkészítése nem időigényes, mert annyi, hogy felszeleteled, és aztán 10-15 perc múlva kész. Sokat lehet belőlük enni, mert nem sok kalóriát tartalmaznak, és így jól el is telítnekek. Én mivel vegetáriánus vagyok, mindig valamilyen sajtot vagy egy kevés olajos magot eszek utána, és így nagyon sokáig nem leszek éhes, ráadásul nagyon finom. Nyers zöldséget is többet ennék a helyedben. És napi egy-két gyümölcs belefér. Ja és ami szintén nagyon laktató fehérjedús, a sovány túró. Ha van pénzed rá, akkor nagyon hasznos venni nyírfacukrot, igaz, hogy elég sokba kerül, de ha mondjuk veszel egy kilót, és keveset használsz belőle, akkor 1-2 hónapig simán elég, és megéri 2000-2500 Ft-t érdemes rászánni. És ebből tehetsz egy keveset a túróba is, és úgy igazán finom lesz.

Apropó, zabkorpa. Nagyon jó natúr joghurttal, és ebbe is tehetsz egy kevés nyírfacukrot. Próbáld ki, nagyon jó íze van.

Ennyi jutott így hirtelen az eszembe. Mert szerintem ilyen étrend mellett a szervezeted, mivel nem kapja meg a szükséges tápanyagokat, átkapcsolt raktározó üzemmódba. Egyet tanulj meg: az hogy keveset eszel, nem jelenti azt, hogy jól táplálkozol.

Szóval próbálj ki új dolgokat, és több zöldség a zsemle helyett.

2015. szept. 13. 18:31
 10/11 anonim ***** válasza:
Zsemle, zsemle, kenyér, és szinte semmi tápanyag... Ez nem tudatos táplálkozás. Baromi keveset eszel és az is sz*r szemét. Azért, mert "Norbi", nem fogysz lefogyni tőle. Még csak egészséges sem leszel.
2015. szept. 14. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!