Mik ezek az egybeesések?
Folyamatos motivációk interneten, újságokban, TV-kben. Éljünk egészségen. Kevesebb sóval, zsírral, cukorral együnk.
Mozogjunk sokat.
Én már ettem egészséges kaját, levest (amit az Unió előírt), amiben se só, se cukor, se zsír nem volt. Fertelmesen ízetlen sz*r. És ezektől nem lakik jól az ember. Mert egy kis biológia: Ha a nyelv ízlelőbimbói nem érzik az ízt, akkor az információt nem úgy juttassa el a gyomorba.
Összefogások. És, hogy fogadjuk el a zsidókat, romákat, melegeket, leszbikusokat. Ezeket a műsorokba építik bele.
Nem tűnik fel egyik sem? Akkor hol éltek ti?
Információk nem jutnak a gyomordban max a agyában, tudatodban most komolyan nem is értem mit akarsz ezzel. "És, hogy fogadjuk el a
zsidókat, romákat, melegeket,
leszbikusokat. Ezeket a műsorokba építik
bele." nekem semmi bajom a zsidókkal, romákkal, nigerekkel, stb. nem vagyok rasszista közszolgálati tévét pedig nagyon ritkán nézek, de ennek ellenére nem érzem, hogy a média ezt sugallná ez inkább a neveltetésen múlik például, ha egy gyerek rasszizmusban nevelkedik nagy valószínűsítggel a kölök maga is rasszista lesz.
A média manipuláció, az igaz, azonban:
- Egészséges ételekre való neveléssel éppen az egészségtelen gyorséttermek és élelmiszergyártók lába alól húzzák ki a talajt. Ráadásul az ember szervezetének is jó.
- A kirekesztés elleni harc még inkább tetten érhető, és bizonyos szempontból valóban manipulatív, bizonyos szempontból igazolható. Sajnos erősen túlzásba viszik, ami visszafelé sül el. És ki kell mondani, vannak az egyenlők között egyenlőbbek.
- A tudatosságra, befelé figyelésre való nevelés éppen ellentétes a céljaikkal. A fogyasztói társadalomnak nem elmélyült emberekre, hanem extrovertált, divatmajmoló fogyasztókra van szüksége, ergó teljesen érdekellentétes számukra ezt a vonalat gyengíteni.
Inkább azt látom, a médiában is az csapódik le, ami a társadalom egészében. A változások korát éljük, a versengő, habzsoló ember lassan elmozdul az összefogás, az empátia, és a befelé fordulás irányába. A médiában szereplők pedig ezt a felfogást igyekeznek közvetíteni a tömegeknek.
A barátok közt-ben is elhangzott egyszer egy szerepben: Nem bánnám, ha minden ember így viselkedne (amit mondott, arra értette).
A k**va anyj*kat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!