Ki ismeri a Titok c. Könyvet v filmet? Használta e már? Vélemények?
Szóval ezért nem sikeresek az emberek, mert nem hisznek a vonzás törvényében. De aki hisz, annak is csak talán sikerülnek a jó dolgok, a rosszak ellenben mindenképpen. Ezzel zseniálisan meg is magyaráztátok, hogy ha én teszek egy vagy több próbát, akkor nekem miért nem fog sikerülni.
Leírom mi valójában a titok. Az, ami Rhonda Byrne titka. Úgy kezdődött, hogy olvasta a Bibliát. Egy részlet maradt meg a fejében Máté Evangéliumából: "Kérjetek és adatik néktek". Hatalmas ötlete támadt. Csak néhány hónapjába telt, hogy az előbb említett részletet kiemelve a Bibliai környezetből egy saját mítoszt gyártson. Elnevezte titoknak, mert azt gondolta, hogy ez olyan kapós lesz.
Kérdem én, ha titok, akkor miért árulja el a könyvében?
Írt hozzá egy terjedelmes rizsát, néhány nagy igazságot elpuffogtatva, mert ezek kellenek a bizalom építéséhez, ezt tanítják is, nameg pár történelemből ismerős fogurát belekevert, hogy meglegyen a kellő misztikum és az általa világújdonságként előadott felfedezés hiteles alátámasztása is (Ja, hogy egyesek még a könyv elolvasására sem vették a fáradtságot és a videó alapján osztogatják az észt? Jakérem...).
Rhonda Byrne valódi titka az üzlet.
"Legismertebb munkájából, a The Secret-ből (A titok) 4 millió könyvet és 2 millió DVD-t adott el, kevesebb, mint hat hónap alatt." - Wikipédia
Honnan tudom mindezt? Csak mert én egy másik titok tudója vagyok. Egy másik képesség gyakorlója, hívője, a mindenről mindent tudásé. Mindenről tudok mindent ennek a képességnek a segítségével, kivéve az átlagemberekét, mert tilos megsérteni a magánszférát, ezért ne is kérdezzetek ellenőrzésképpen, mert tartom magam a szabályokhoz. Híres emberekről viszont nem tiltja senki, hogy mi, a titkos mindent tudásunkat bevetve megtudjunk mindent.
:))))
Most komolyan, Byrne lopta ezt az alapötletet a Bibliából és biztos vagyok benne, ha netán mégis létezne Isten, a mennyország és a többi bibliai dolog, akkor ő jó sokáig fog pörkölődni a purgatóriumban.
Hasonló karriert járt be Neale Donald Walsch könyve, a "Beszélgetések Istennel". Forradalmi felfedezésként tálalta mindazt, ami a Bibliából is kiolvasható. Ő is plagizált. Csak sajnos az ő esetében sem lehet perelni, mert a bibliának nincs konkrét szerzője, aki felperesként a bíróság elé vihetné ezt a két díszpintyet plagizálás vádjával.
Nem akarom összeomlasztani senkinek sem a hitét. Ha szerinte a vonzás működik, akkor hagy vonzogasson :)
Ha szerinte az ufók építették a piramisokat, hagy higgye.
Meg a hasonló dolgokat. Izgalmas témák ezek. Van aki szerint mind fikció, van aki tényként kezel minden könyvet, minden internetes írást. Lelke rajra.
Nem akarok szkeptikussá tenni senkit. De ti se akarjatok téríteni.
Honnan tudom mindezt? Csak mert én egy másik titok tudója vagyok. Egy másik képesség gyakorlója, hívője, a mindenről mindent tudásé. Mindenről tudok mindent ennek a képességnek a segítségével, kivéve az átlagemberekét, mert tilos megsérteni a magánszférát, ezért ne is kérdezzetek ellenőrzésképpen, mert tartom magam a szabályokhoz. Híres emberekről viszont nem tiltja senki, hogy mi, a titkos mindent tudásunkat bevetve megtudjunk mindent.
Kedves mindent tudó emberke :) Nem fog senki kérdezni téged ellenőrzésképpen, de egy azonban biztos, hogy eddig bármire vizualizáltam, az sikerrel járt.Innentől kezdve, nekem mondhat bárki bármit, nem fogja a hozzáállásomat megváltoztatni a kvantum fizika terén.Ez nem hit térítés, mert nem valláshoz kapcsolódik,hanem a kvantum fizika világához,ami durván nem a vallásokhoz kötődik.Több köze van a vonzásnak például még egy konditeremben lezajló súlyzós edzéshez (energia) , mint a bibliához, ha érted ezt az elég kényes megfogalmazást.Tehát ez szigorúan nem hitvalláshoz kapcsolódik, messze semmi köze hozzá.
Ha te kérlek szépen mindent tudó vagy, bátran megkérdőjelezhetném én is hogy ugyan én is az vagyok? Mivel én előre tudtam, hogy lesz olyan hozzászólónk, aki erősen érvelni próbálva a vonzás furaságát illetően, véleményt fog kinyilvánítani.
Nem mondta senki hogy ufók építették a piramist, ezt nem tudom honnan szedted elő, bár elég érdekes lenne ha egy repülő csészealj a levegőben lebegve maga alá kotor nagy kövekből egy óriási gúlát.Mert kb én így bírom elképzelni.
Írtad hogy: "Honnan tudom mindezt? Csak mert én egy másik titok tudója vagyok. Egy másik képesség gyakorlója, hívője, a mindenről mindent tudásé. Mindenről tudok mindent ennek a képességnek a segítségével, kivéve az átlagemberekét, mert tilos megsérteni a magánszférát, ezért ne is kérdezzetek ellenőrzésképpen, mert tartom magam a szabályokhoz. Híres emberekről viszont nem tiltja senki, hogy mi, a titkos mindent tudásunkat bevetve megtudjunk mindent. "
Tudod ilyenkor csak mosolyogva olvasom végig soraidat,sóhajtván egyet, hogy ha például te nem beszélhetsz arról a titokról aminek birtokában te vagy, akkor te hogyan tudtad meg mégis ? Ezek is érdekes dolgok.A kérdésedre válaszolván meg csak annyit szeretnék mondani ("Kérdem én, ha titok, akkor miért árulja el a könyvében? ") hogy a titok címet nem a szó szoros értelmében kell elfogni.Ha egy picit gondolkodsz, akkor rájössz ha van egy könyv, az azért készült hogy elolvassák, függetlenül attól hogy milyen címet adtak neki.A titok helyett tehát azt a címet is adhatták volna a könyvnek, hogy "A kvantum fizika titka" vagy "Egy törvény, amit az emberek nem ismernek" vagy stb stb tudom is én, sorolhatnám hasamraütésszerűen.
Nem tudom, hogy igaz e hogy minden nagy dolgokról tudtok-e mindent, viszont az bizonyos, hogy a vonzás törvénye működik.Valahol el kell kezdeni, és ha vissza olvasod mik történtek meg eddig velem is, akkor már egy bizonyíték van is hogy működik, akár hiszel benne, akár nem. :) Most még csak kisebb dolgokat vizualizáltam, de ezután nagy dolgokra is rászánom magam, és tudom, hogy működik.Tehát eljátszogatok ezzel életem végéig, ugyan is bármi a tiéd lehet amit csak akarsz.Tehát te tudsz mindent, én meg megkapok mindent, ez a te tudásod és a vonzás törvénye közötti különbség.
Még annyit hozzáfűznék egyébként, hogy az, hogy mindent tudsz, egy másik titok segítségével, azt is a vonzás törvényének köszönheted.Csak gondold végig :) no de be is fejeztem egy versszakot is.Minden jót.Hali.
Én kb 5 évvel ezelőtt láttam először ezt a filmet, tetszett is és úgy döntöttem megpróbálom alkalmazni. Addig el is jutottam, hogy megvolt a kérés. Minden nap elmondogattam, hogy mit akarok, de így ennél be is fejeződött. Teltek a hetek nem történet semmi, eltelt 1-2 hónap szintén nem történet semmi. És bekövetkezett a legrosszabb ami a filmben is van kijelentettem magamnak, hogy ez nem működik vagy legalábbis én nem tudom használni. De utána a rossz dolgokat persze sikerült bevonzanom, de akkor meg már nem törődtem ezzel az egésszel.
Viszont pár napja eszembe jutott, hogy meg kellene nézni újra. Most eldöntöttem, hogy tényleg megpróbálom alkalmazni. Írtam is egy listát, hogy mit akarok. Ez minden nap elolvasom és meg is próbálom elképzelni, hogy az az adott kérdés megtörténik. De valahogy itt meg is rekedek, mert elképzelem például azt az adott személyt, de nem tudom így teljesen beleélni magamat abba a dologba és így igazából halott ügy az egész mert ez lenne a lényege.
Akiknek tényleg sikerült bevonzaniuk már dolgokat, esetleg tudnának ezzel kapcsolatba valami tanácsot adni?
Hajjaj, most aztán megsemmisítő csapást mértél rám :)
"Kedves mindent tudó emberke :) Nem fog senki kérdezni téged ellenőrzésképpen"
Az iróniát nem érted. Vicc volt, irónia, érted? :)
Én nem ítéllek el és nem térítek a szkeptikusságra olyan arrogáns módon, mint te és a kollégáid erre a bevonzásos titkos izére. Mondtam, vonzogassatok, vizualizálgassatok, de a kérdéseket ne arra használjátok, hogy megtérítsétek a hiszékeny embereket. Nem, nem fogsz meggyőzni. Így is sok mindent elérek, elértem, mindenféle hókuszpókusz, meg protekció nélkül. Én is vizualizálok, bár én ezt úgy hívom, hogy tervezés, de ami fontosabb, hogy ez után cselekszem, mert az univerzum sajnos nem fog helyettem építeni, alkotni, ezért nekiállok a kivitelezésnek is.
Amit én gondolok erről (és a hasonló dolgokról) és amit különben megtartottam volna magamnak, de most akkor mégis leírom:
Nem árt a másik (sötét) oldalát is látni ennek. A vágyakért, azok megvalósításáért TENNI, CSELEKEDNI kell. Ha valaki elkezd hinni ezekben a hókuszpókuszokban, akkor leül, vizualizál (vagy hogy mondjátok) és vár. NEM FOG TENNI a gyakorlatban SEMMIT, hogy megvalósuljanak a tervei. Ezért KÁROS ez az egész.
Kíváncsi vagyok, hogy a napi munkátokat hogyan végzitek el. Leültök és azt vizualizáljátok, hogy "kész a munka, elkészültem, bevonzom, hogy elkészült a munkám". Lefogadom, hogy ti is ugyanúgy dolgoztok, mint bárki más. Jaaa, hogy erre nem jó ez a vonzogatás. Persze, mindent ki lehet magyarázni. Meg mindenbe mindent bele lehet magyarázni. Bort isztok és vizet prédikáltok. (Már ha érted a célzást.)
S még valami, hagy idézzek tőled újra: "Nem fog senki kérdezni téged ellenőrzésképpen"
Látod, téged, titeket sem fog ellenőrizni senki. Mi több, nem is tud ellenőrizni, utánajárni, hogy igazak-e ezek a sikertörténetek (s ezt nagyon jól tudjátok).
Elismételheted 101-szerre is, hogy már mindent leírtál, felsoroltál mindenféle ultimate, támadhatatlan érvet a titok - vonzás mellett, de ne fáradj vele. A válasszal se, mert felesleges :) Hacsak nincs sok időd.
S ne haragudj rám, nem támadni akartalak, nem veszekedni, nem vitatkozni, csak leírtam a véleményem.
"Én is vizualizálok, bár én ezt úgy hívom, hogy tervezés, de ami fontosabb, hogy ez után cselekszem, mert az univerzum sajnos nem fog helyettem építeni, alkotni, ezért nekiállok a kivitelezésnek is."
A vonzás törvénye nem fogja a szádba repíteni a sült galambot.Bár igen, leírtam, de leírom még egyszer neked, ha már lusta voltál odafigyelni az előző komikra.
Annyi a lényeg, hogy amikor vizualizálsz a jobbra" akár egy jobb munkahely akár egy jobb helyen lakni, stb, akkor nem a végkifejletet fogod magadhoz vonzani,hanem a módját ami majd megnyilvánul.Az ilyen ember mint te, a tányér összetörését is csak véletlennek hívná amit elmeséltem, és szerencsének hívná a rezes dolgot, és gyermeki kényességnek azt amikor a gyerekek körbe kaptak és kértek hogy had öleljenek már meg, és szintén szerencsének hívná a folyamatos nyeréseimet (hát mert jó sorsjegyet húztá"oszt jóvan") ..Tehát innentől kezdve nem éri meg vitatkoznunk, mert ezt csinálhatnánk életünk végéig.Higyj abban amiben akarsz, te is mindent csak a vonzásnak köszönhetsz, ami megtörtént veled eddig, ami történik,és ami történni fog, csak valami miatt akkora az egód, hogy nem engedi meg hogy kcisit visszább vegyél magadból,hogy legalább kipróbáld ezt az egészet.És tudod mit mondok erre?Azt, hogy mindenki akkor mutatja meg az igazi arcát, amikor a saját szobájában ül, a négy fal között.Ezen gondolkodj el.És ez az egész nem térítés, nincs köze Mózeshez, nincs köze Jézushoz, nincs köze templomhoz, nincs köze hitvalláshoz, nincs köze sátánizmushoz, nincs köze ahhoz hogy gondolsz valamire és megtörténik a nélkül hogy tennél érte.A vonzás törvénye nem állít olyat, hogy vizualizálj egy jó munkahelyet, és majd küldeni fognak neked neten vagy postai úton egy olyan állásajánlatot ami havi 10 milliót fizet, ha már túloznom kell ahhoz hogy végre betápláld az agytekervényeidbe.Nem úgy működik hogy vizualizálsz és aztán önkielégítést végzel a nap hátra levő részében, azt várván hogy bekopog az angyalka.Tehát te nagyon el vagy tájolódva,már ne is szívd mellre.Pont az ilyen ember az, akinek ha bizonyítékot mutatnánk sem hinne benne a csökönyös egoista gondolatmódja miatt.Teljesen felesleges egymást szúrkálnunk,ha nem hiszel benne, és kifejtetted az összes véleményedet amihez jogod van,nem kötelező vissza térned erre a részére az oldalnak, csak azért hogy másoknak bemutasd a "na akkor itt van egy vagány gyerek aki most megmondja a frankót".Ne fáradj... nincs értelme.Én legalább lojális érvekkel támasztom alá ennek az egésznek a működését, de a te szavaidon érződik a kiakadásból kifolyólagos erőszakos nem megalapozott hazug érvelés.Senki nem mondta hogy a gondolataiddal el tudsz menni WC-re és elvégezheted ezt gondolatban aztán lám a szobában történt meg a dolgod elvégzése.Ha ilyen téren akarsz vitázni,akkor menj Jehova tanúihoz és papolj ott arról, hogy mit kell tenni azért hogy valaki sikeres legyen.Mert hogy az egy helyben való üléssel ezt nem lehet elérni, az tuti.Nem tudsz sajnos semmit,kedves mindent tudó, úgyhogy izgatottan várom értetlen válaszod, amire megint agymosást kell adnom, hogy megértsd ezt az egészet.Ha pedig nincs hozzáfűzni valód, akkor ne is írj légyszíves, mert hazugságokkal töltöd a kommenteket.Csáó
Nos egyet értek a "tornado" val...viszont az előző kommentelővel nemigazán...pl
Szósínts térítésről lehet az én kiírásom értették félre ,egyszerűen arról h érezd jól magad miközben építgeted az életedet...ha vmi nem úgy jön össze ahogyszeretnéd akkor tudod pl h h változtass rajta...
Biblia...nos vmilyen szinten van köze a titoknak hozzá, ugyanis vannak olyan részek amik nincsenek benne a titokban. Kihaagyták...nemtudom miért...semmi köze a térítéshez(nekemse ez volt a célom) hamis Isten imádathoz v bármi ilyenhez...valahol tényleg kapcsolódik a Bibliához a titok ugyanis a Bibliában is található megegyező részek viszont ezeket olvasva sokan nem veszik észre h bizony máshogy is kehetne olvasni...itt jön képbe a TITOK aminek nem véletlenül ez a neve...az irónő ezt meghagyta dee igen lehetett volna a fentleírtakból akármelyik cím...szóval tényleg létezett egy ilyen írás régről amiben a sikerhez vezető utat jó pár mondattal összefoglalták...és ezt titkolták sok ember előtt és csak olyanokhoz jutott el akik úgymond nagy agyak' voltak pl a filmben könyvben felsoroltak v akár Einstein ,Tesla stb
Ez meg egyyértelműen hülyeség amit előttem iss leírtak h vizualizálok vmit aztán majd lesz ami lesz...nem erről szól egészen...az ufokba meg apiramisokba ne menjünk bele xD
Viszont én kíváncsi lennék arra mitől olyan mindentudó kommentelővel "állunk szembe" (persze az idézőjlben cs irónia) :)
A legnagyobb titok azért kimaradt a filmből.
Mégpedig az, hogy ez a new age gobbledigook pontosan arra van tervezve, hogy a spirituálisan érzékeny embereket eltérítse a valódi hit irányából.
Ugyanis mindez csupán természettudományos alapokon, "kvantumfizikával" nem magyarázható.
A film tartalmazza a modern piackutatás és PR minden trükkjét a hatásos zenéktől a megrázó képi világig, a meggyőző kinézetű előadóktól az "aha-tényleg" effektusokig. Ez már megkérdőjelezi az eredeti szándék őszinteségét.
Amiről szó van az egyszerűen a vallás, a hit.
A "vizualizálás" az ima, a vonzalom pedig a szeretet.
Az egyébként erős egyéniségek természetes módon alkalmazzák ezeket a dolgokat, és vallásosság nélkül is "sikeresek".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!