Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Monoton dobszóra való koncentr...

Monoton dobszóra való koncentrálás közben is el lehet érni az alfa állapotot?

Figyelt kérdés

Sajnos mindig akkor tapasztalom meg ezt az állapotot, amikor nem tudatosan akarom megélni. Általában kora reggeli ébredés után, ha vissza akarok kicsit szunditani, vagy késő éjjel, amikor kezdenék elaludni. Hirtelen egy keringési melegedést érzek az egész testemben, és jön egy hatalmas "mentális" zuhanás. Utána teljesen életlen és elmosódott minden, mintha valamit rá húztak volna a fejemre, és a gondolkodásom gyors, életlenül látok olyan dolgokat, amikre gondolok. Láttam már egy egész láncot magam előtt tele eletkepekkel is. Szeretem ezt az állapotot, úgy érzem nagyon jó hatással van rám. Már csak az lenne a legjobb, ha ezt tudatosan is élő tudnám idézni. Meditáció kilöve a csendben üléssel. Úgy nem megy. Most töltöttem le sámán dob revületes hanganyagot, ahol. Monoton dobritmus szól. Azzal is élő tudom ezt idézni?

(Kérem a komolytalan, lekezelő kommentelőket, hogy inkább ők ne reagáljanak. Normális válaszokra vagyok csak vevő!)

dec. 30. 15:53
 1/5 Grimfox ***** válasza:
100%
Abszolút el lehet. Ez egy ősi sámán technika. Igazából az ablakon doboló esőre is el lehet érni. Attól függ, mennyire tudsz a monoton hangra figyelni. Ezért jó, ha te dobolsz. Akkor már csak azért is figyelsz, mert dobolnod kell, hogy legyen hang.
dec. 30. 16:48
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

És ez nagyon sok órát vesz igénybe? Mármint ha jól koncentrálsz és ez megy, akkor egy 60 perc alatt azért el lehet érni ezt az állapotot? Vagy ez heteket vesz igénybe, ha tudatosan akarod gyakorolni?

dec. 30. 18:29
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia, ajánlom figyelmedbe az úgynevezett binaurális hangokat. Ehez szükséged lesz egy fülhallgatóra csak azzal működik.

[link]

Ezen a weboldalon az egyik hangot állítsd be 300hzre a másikat 310re. Így alfa állapotba kerülsz rövidesen. (8-12hzes agyhullám)

Nekem működik, többféle agyhullám létezik, képek látásához nekem a théta(4-7hz) és a delta(3-1)vált be.

Ha többet szeretnél megtudni kutakodj az interneten sok anyag van róluk.

dec. 30. 18:54
 4/5 Grimfox ***** válasza:
100%

Ha koncentrálsz, és van benne egy kis gyakorlatod, akkor néhány perc alatt lejutsz oda. Első néhány alkalommal nem az lesz a gond, hogy lassan jutsz el odáig, hanem hogy mindig visszabillensz éber állapotba. Ha megszokod, akkor több ideig benne tudsz majd maradni.

A lényeg, hogy olyan sebességgel, és erősséggel dobolj, ami a legkönnyebben előidézi. Erre nem kell külön odafigyelned, a kezed magától eltalálja a ritmust egy idő után, amikor már a dob hangját figyeled, nem azt, hogy ütöd a dobot.

Másik lehetőség, hogy keresel egy "fehér zaj" generátort a neten, vagy egy hosszú felvételt, ami "fehér zajt" játszik, és fülhalgatóval hallgatod a sötétben. Így nagyobb eséllyel alszol el, szóval ez inkább csak B verzió, ha nem tudnál dobot szerezni.

dec. 30. 18:56
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek!! Mindent ki fogok próbálni! Csodásak vagytok!☺️♥️
dec. 30. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!