Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Akik szerint az agykontroll...

Akik szerint az agykontroll nem létezik, erre mit lépnek?

Figyelt kérdés

A módszertanról:

A kisorsolt személy egy széken foglalt helyet, miközben a vizsgált alany, Tristan Harris a vele szemben lévő széken ült. Mindkét személy kinyújtotta a kezét, a köztük lévő asztalra tették, majd megérintették egymást, Harris szerint ezáltal lesz hozzáférése a másik ember tudatához.

Ezek után a páciens erősen koncentrált egy élethelyzetre, képre, zenére, szóra, vagy akár csak egy számra, tulajdonképpen egy általa kitalált dologra, melyet az asztaltól való távozás után leírt egy papírra. Ezt a folyamatot ismételték meg összesen ötvenszer.

Eredmény:

A kutatás eredménye azt támasztotta alá, hogy Tristan Harris valóban rendelkezik az említett képességekkel. Az ötven vizsgálatból negyvenkilencszer tudta megmondani, mire gondol a vele szemben ülő egyén. Mivel az itt említett dolgok változatosak voltak (pl. tengerparti nyaralás, barlang, különböző dalszövegek) ezért a kutatók kizárták a véletlen lehetőségét.

Konklúzió:

A kutatás egyetlen konklúziója, hogy Tristan Harris rendelkezik természetfeletti képességekkel. Hogy miként használja ezeket, valamint hogy hogyan képes ezen képességét használni, arra remélhetőleg a további kutatásokból nyerünk választ.

2022. febr. 6. 19:49
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/71 anonim ***** válasza:
100%

Semmit nem kell cáfolni ami nincs bizonyítva.

Nem bizonyítasz semmit, csak leírtad. Az írott szó nem lesz automatikusan igazság.

2022. febr. 6. 21:10
 32/71 anonim ***** válasza:
100%

1. állítasz valamit

2. ha állítasz valamit, azt bizonyítani kell. Nem, az nem bizonyítás, hogy leírod 30x, hogy "de ez tudományos kísérleten alapul" meg a többi hülyeséged. Az a bizonyítás, hogy küldesz egy linket a forrásról, ahonnan ezt olvastad, és/vagy elküldöd a DOI számát a kísérletnek. Ha nem tudod teljesíteni egyiket sem, akkor itt nincs is alátámasztott állítás, tehát kitalált mese amit leírtál.

3. ahhoz hogy valamit meg lehessen cáfolni, kell lennie egy állításnak, és az állítást alá kell támasztani hivatalos bizonyítékkal.

4. te mindent elhiszel, amit az interneten kiír valaki kamu névvel? Te elhiszel minden cikket az interneten, függetlenül attól hogy honnan származik?

2022. febr. 6. 21:11
 33/71 A kérdező kommentje:
31 - Én azt írtam, érvelni, de mindegy...
2022. febr. 6. 21:11
 34/71 A kérdező kommentje:
32 - Nem mindent hiszek el, de a tudományos bizonyítékokat igen!
2022. febr. 6. 21:12
 35/71 anonim ***** válasza:
100%

34

Óh te jó ég! DE NINCS BIZONYÍTÉKOD BA**D KI!

2022. febr. 6. 21:17
 36/71 anonim ***** válasza:
100%
#34 Nagyon jó. Akkor kérek erről az általad leírt meséről egy linket vagy egy DOI számot. Küldesz ilyet vagy nem?
2022. febr. 6. 21:19
 37/71 anonim ***** válasza:
100%

Tudod mit, én elfáradtam. Úgyhogy belemegyek a játékodba.

A módszerben nincs leírva semmi arról, az alanyok hogyan, miként jutottak a helyszínre, semmi szó nem esik róla, volt-e Harrisnak vagy csapatának sublimináris üzenetekkel manipulálni az alanyokat még az előtt, hogy helyet foglaltak az asztalnál. Magyarán, ez a "kutatás" a módszertanától kezdve az eredményekig minimum vitatható. Valószínűbb, hogy kamu az egész, ugyanis a sublimináris üzeneteknek van komoly tudományos szakirodalma a marketing és a pszichológia témaköreiben, míg az agykontrollról csak kérdéses beszámolók, és show műsorok szólnak csupán.

2022. febr. 6. 21:21
 38/71 A kérdező kommentje:
37 - Ez a kutatás összefoglalója, a teljes szövegben ez mind le van írva természetesen. Én is olvastam.
2022. febr. 6. 21:23
 39/71 anonim ***** válasza:
100%

Kopperfield, is felemelte a kínai nagyfalat, mégse hiszem el!

Majd, szólj, ha tapasztaltál is valamit, nem csak monitoron láttad!

2022. febr. 6. 21:23
 40/71 anonim ***** válasza:
100%
#388 akkor másold be az oldal linkjét ahol az egész történetet olvastad.
2022. febr. 6. 21:26
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!