Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Mitől pezseg a marhapörkölt?

Mitől pezseg a marhapörkölt?

Figyelt kérdés

Ma vásároltam egy étteremben több adag ételt és elvittem édesanyámnak, mert kis adagokban le akarta lefagyasztani, hogy több napra legyen ebédje.

Vettem 3 adag marhapörköltet is, tészta nélkül. Ebből, amikor megérkeztem, egy adagot ketten elfeleztünk, ebédre megettük. Jó íze volt.

Ezután kezdtük volna csomagolni a kaja adagokat, és akkor ránéztünk a másik 2 adag marhapörköltre.

Habos volt és pezsgett!

Sokáig figyeltük, és azt láttuk, hogy alulról folyamatosan buborékok jönnek fel!

Mi lehet ez?

Megszagoltuk, nem volt rossz szaga, de nem volt az a igazi pörkölt szaga sem! Egy kicsit paradicsom illata volt és valamilyen étel illata, de nem tudtuk megállapítani, hogy pontosan milyen.

Azt a 2 adagot, amit nem ettünk meg, végül kidobtuk. Most aggódom, nem lesz-e valamilyen bajunk.

2019. júl. 12. 21:24
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
25%

Amúgy nehogy azt hidd, hogy sok kell hozzá.

Sok hagyma, meg nincs tökig lepirítva, tehát van egy magasabb víztartalma, már nehezebb vele bánni.

Pl nem tudják időben kihűteni, vagy gyenge a hűtő...

Én amúgy szakács vagyok, nálunk ipari liebherr készételes hűtők vannak, milliókat költött rá a cég, (igen, nem olcsóak)

és egy rakás szar. Nem azért, mert elromlott, hanem mert rossza konstrukció. Olyan a hőcserélője, mint egy negyed akkora háztartási hűtőnek.

Ez egy jól felszerelt konyha, szóval van egy sokkolónk, amivel aránylag gyorsan bármit lehűtök, meg van 3 hűtőkamra, ami 0-2 fok között hűt, oda hurcolom a kajáimat, hát ha ez nem lenne, igen nagy bajban lennék.

Egy rosszabbul felszerelt konyhán -márpedig elhiheted, hogy 100-ból 1-ben van sokkoló meg ennyi hűtőkamra-

1-2 nap is betesz bármilyen ételnek.

Nem egy éttermet ismerek, ahol úgy szórják a nátrium benzoátot a kajákba, mint hülyegyerek a lisztet.

2019. júl. 12. 22:17
 12/14 A kérdező kommentje:

Gondolom, a pénzt már nem is kérhetem vissza. Pedig, nem volt olcsó a 3 adag marhapörkölt.

Megpróbálom.

Ha nem adják vissza, akkor ANTSZ.

2019. júl. 12. 23:05
 13/14 anonim ***** válasza:
56%
Ha már kidobtad, akkor hogy viszed az antsz-hez?
2019. júl. 13. 09:42
 14/14 A kérdező kommentje:

Nem kell vinni az ANTSZ-hez az ételt!

Egyébként, hétvégén szerintem nem is lehetne. Elég, ha írok nekik, jelzem, hogy mi történik ebben az étteremben és mellékelem a képeket.

Ha az étteremben dolgozók képesek ilyen romlott ételt eladni, akkor egy ellenőrzésnél sok mindent találhat az ANTSZ.

2019. júl. 13. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!