Mitől pezseg a marhapörkölt?
Ma vásároltam egy étteremben több adag ételt és elvittem édesanyámnak, mert kis adagokban le akarta lefagyasztani, hogy több napra legyen ebédje.
Vettem 3 adag marhapörköltet is, tészta nélkül. Ebből, amikor megérkeztem, egy adagot ketten elfeleztünk, ebédre megettük. Jó íze volt.
Ezután kezdtük volna csomagolni a kaja adagokat, és akkor ránéztünk a másik 2 adag marhapörköltre.
Habos volt és pezsgett!
Sokáig figyeltük, és azt láttuk, hogy alulról folyamatosan buborékok jönnek fel!
Mi lehet ez?
Megszagoltuk, nem volt rossz szaga, de nem volt az a igazi pörkölt szaga sem! Egy kicsit paradicsom illata volt és valamilyen étel illata, de nem tudtuk megállapítani, hogy pontosan milyen.
Azt a 2 adagot, amit nem ettünk meg, végül kidobtuk. Most aggódom, nem lesz-e valamilyen bajunk.
Amúgy nehogy azt hidd, hogy sok kell hozzá.
Sok hagyma, meg nincs tökig lepirítva, tehát van egy magasabb víztartalma, már nehezebb vele bánni.
Pl nem tudják időben kihűteni, vagy gyenge a hűtő...
Én amúgy szakács vagyok, nálunk ipari liebherr készételes hűtők vannak, milliókat költött rá a cég, (igen, nem olcsóak)
és egy rakás szar. Nem azért, mert elromlott, hanem mert rossza konstrukció. Olyan a hőcserélője, mint egy negyed akkora háztartási hűtőnek.
Ez egy jól felszerelt konyha, szóval van egy sokkolónk, amivel aránylag gyorsan bármit lehűtök, meg van 3 hűtőkamra, ami 0-2 fok között hűt, oda hurcolom a kajáimat, hát ha ez nem lenne, igen nagy bajban lennék.
Egy rosszabbul felszerelt konyhán -márpedig elhiheted, hogy 100-ból 1-ben van sokkoló meg ennyi hűtőkamra-
1-2 nap is betesz bármilyen ételnek.
Nem egy éttermet ismerek, ahol úgy szórják a nátrium benzoátot a kajákba, mint hülyegyerek a lisztet.
Gondolom, a pénzt már nem is kérhetem vissza. Pedig, nem volt olcsó a 3 adag marhapörkölt.
Megpróbálom.
Ha nem adják vissza, akkor ANTSZ.
Nem kell vinni az ANTSZ-hez az ételt!
Egyébként, hétvégén szerintem nem is lehetne. Elég, ha írok nekik, jelzem, hogy mi történik ebben az étteremben és mellékelem a képeket.
Ha az étteremben dolgozók képesek ilyen romlott ételt eladni, akkor egy ellenőrzésnél sok mindent találhat az ANTSZ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!