Miért ég le mindig a marhapörkölt alja?
Figyelt kérdés
Valamiért mindig fekete lesz az alja. Pedig minden instrukciót betartok, gyakran keverem és teszek bele vizet stb. Az íze jó, de az alsó réteget mindig ki kell dobni.2016. máj. 20. 06:43
1/12 anonim válasza:
Ha olyan az edényed, abba még a leves is odaég.
2/12 anonim válasza:
rossz az edény és/vagy túl nagy lángon főzöd
3/12 anonim válasza:
Gondolom, gázon fözöl.
Az edény alá tegyél vastag lángelosztót, meg ha az edényed alja karcos - márpedig feltételezem, hogy "súrolni" szoktad, ha leégett -, akkor vegyél másikat, ami nincs összekaristolva és soha többé nem súrold az edényt, anélkül is el lehet mosni.
4/12 anonim válasza:
Legkisebb lángon főzd és megfelelő víz legyen rajta, végén amikor lefőzöd a maradék vizet, maradj mellette és ha kellően sűrű, vedd le a lángról.
5/12 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor kis lángon főzöm ma. Remélem, sikerül.
2016. máj. 20. 07:34
6/12 anonim válasza:
Ráadásul sokkal puhább lesz, ha lassan és tovább főzöd.
7/12 A kérdező kommentje:
Így is vagy 3 óráig szoktam főzni. :(
2016. máj. 20. 08:34
8/12 anonim válasza:
legalábn annyi kell is neki. a marha lassan fő
9/12 anonim válasza:
Vastag aljú edény, kis láng, elég (de nem sok) folyadék, ennyi kell.
10/12 anonim válasza:
6.voltam. Anyósom még vaslapot is szokott a pörköltek alá tenni. A 3 óra bizony kell neki, nem lesz jobb és puhább, ha "megerőszakolod" a húst. Sok sikert, majd írd meg ma hogy sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!