Süteményeim alja megég. Középen van a rács, ha feljebb teszem, magasan van a tepsi? Mit tegyek, hogy ne legyen fekete a süti alja?
Nekem is a régi gáztűzhelyem saját tepsije oldotta meg az új gáztűzhely problémáját. Nekem is a középre tett rácson is égett az alja. A cserép meg annyira lefogta, hogy kín volt kivárni a sütést, és nem is volt tökéletes.
Én ezt a régi nagy gáztepsit bevontam alufóliával, amit időnként lecserélek. Nagyon jó bevált.
Méh-telepeken, ahol le szokták adni a régi háztartási gépeket, lehet kapni fillérekért gáztepsit, a tesóm is ott vett egyet.
En sem vagyok elegedett a sütönkkel, mindenhogy vacakolas a sütes. Nalam a közepen foltokban erösebben süt, tehat barhogy forgatom, vagy barmit alateszek, sehogy sem lesz tökeletes. A szokottnal kb 30 fokkal alacsonyabban sütve nem eg le, csak igy gyözd kivarni a sütesi idöt, na meg ahol tovabb sül, ott nem olyan mar az allaga...stb.
Ezt figyelembe veve, meg a fentiekben irt modszereket, kisgyerekek mellett en joval ritkabban sütök.
(8 evig az elözö lakasunkban szivesen sütöttem, ott egyenletesen sütött es "normal" höfokon, meg forgatni sem kellett. Azelött 30 eves koromig anyu regi sütöjevel sem volt gondom, bar ott forgatni kellett.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!