Fehérboros fekete kagyló elkészítése?
Nagyon sokszor csináltam már, mert Bretagne-ban byaraltunk zöbbször is.
Elmondom a saját receptemet, ha tetszik, csináld meg így:
Kockára vagy karikára vágott hagymát, néhány megtisztított (egybenhagyott vagy apróra vágott) fokhagymát, babérlevelet, kakukkfüvet, petrezselymet, őrölt borsot és sőt fele-fele arányban hozzátett vízzel-borral lefedett fazékban vagy lábosban megpárolok. Száraz fehérbor lekk hozzá.
Amikor már majdnem puha a hagyma, hozzáteszem a megtisztított kagylókat, és addig főzöm - mint ahogy Te is írtad -,- amíg ki nem nyílnak.
Azokat a kagykókat, amelyek nyersen nyitvavannak vagy főtten nem nyíltak ki, ki kell dobni.
Ha szeretitek, tejszínt vagy tejfölt is tehetsz hozzá, ízesebb lesz a leve.
Ha egy kis sárgarépát hozzáteszel, az nem baj, de egyéb zöldséget ne rakj a lábosba. A franciák még a répát sem teszik hozzá. 3-4 perc lefedett lábosban, ha még nem nyíltak ki teljesen a kagylók, hagyj rá két percet. Ez a méretüktől is függ.
Jóétvágyat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!