Marhapörkölt mellé mennyi tarhonyát szokás csinálni?
Szóval céges kaját csinálok , 20 főre de jó étvágyú férfiak :D , és 8kg marha lábszárból lesz a pörkölt .
Mennyi tarhonyát kellene csinálnom ? Gépi tarhonyát gondoltam ...
Szerintem sokkal inkább illik a nokedli, mint a tarhonya.
De körítésnek fejenként kb 80 g nyers tésztát szokás számítani. Ha nagyon étkesek és nem hússal akarnak jóllakni, akkor valamivel többet fözz. A maradék tarhonyát másnap fel lehet használni más ételhez is.
Az igaz, de a nokedlit elöre is el lehet készíteni, akkor nem kell egyszerre és az kiadósabb, mint a tarhonya.
Viszont ha tarhonyát csinálsz, akkor ne gyárit vegyél, hanem házit, az jobb ízü, és laktatóbb.
A nokedlivel annyi a gond, hogy azért van jó számmal olyan is aki nem szereti.
Én sem szeretem, és nagyon elszomorító amikor csak az van.
Ezért egy jó tanács: Legyen mindig ott pár adag másfajta köret is! :)
A tarhonyát úgy mérjük, hogy: ahány fő (tányér) annyi marék. És ráadásként (repeta) 4 főnél + 1 marék. Ez esetben 20 főnél + 5 marék. Vigyázz: nem össze-marék, csak az egyik tenyereddel mért marék, hiszen megfőve a duplájára dagad!
Persze ha mellé 1,0 - 1,5 kg krumplit is megfőzöl (mert én pl. azzal szeretem!!) mert lehet, hogy esetleg sokan nem szeretik a tarhonyát... akkor már az is biztonságot ad, ha esetleg a tarhonya mégis kevés lenne!!!
Az első válaszoló hülyeséget beszél, vagyis csak a saját ízlését hangoztatja. Szerintem sokkal gyakrabban eszik a pörköltet tarhonyával az említett könnyebb elkészítés miatt.
Szárazon az említett 10-15dkg/fő/normál adag már bőséges becslés, de ha mondjuk favágókra főzöl, akkor 20 helyett 25 vagy 30-cal szorozz. 3,5-4kg száraz tarhonya szerintem elég.
Igen, ahogy a #8 írta. Kb. a hús fele.
#4 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!