Rendeltem egy étteremből pénteken kaját, azóta nagyon durva hasmenésem van, bélfertőzést kaptam, mit tudnék tenni, hogy ennek következménye legyen?
Csak azt ettem aznap délután, és már este éreztem hogy valami nem stimm a gyomrommal, péntek éjjel elkezdődött, folyamatos hasmenés...
Hova tudom bejelenteni azt a helyiséget ahonnan rendeltem az ételt, lesz valami következménye? Mostanáig megy a hasam. Írjak nekik? Nem hinném egyébként hogy foglalkoznának vele. Ki tudja hány ember lett beteg még azon a napon...
"De nem is voltam sehol itthon vagyok egy 3 honapos kisbabaval.ide se jött senki."
De gondolom, boltba szoktatok járni - ha nem te, akkor a párod -, és akármelyik csomagoláson lehet fertözö valami.
"Páromnak semmi baja, gondolom elkapta vna tőlem ha virus lenne nem? Vagy én csak az ételre tudok gondolni előtte semmi bajom nem volt."
Ez sem biztos, nem mindenki egyformán érzékeny a fertözésekre, emellett ha te fogdostad többet azt, amitöl kaptad a fertözést, akkor neki nem lesz baja.
Sokkal kisebb az esély arra, hogy a rendelt kajábal volt baj. De ha nagyon akarod, akkor jelentsd be a nehibnél, ök kivizsgálják a témát, csak a végén neked lesz pofáraesés!
Alapból csak 30 adag fölött kötelező ételmintát elrakni, ha nem ennél több adagos menü volt, hanem ala-carte étlapról valami, ami vagy kevesebb, vagy mondhatja rá, hogy kevesebbeket főznek, akkor abból nem kell ételmintát elrakni.
Ha esetleg 30 adagnál több volt, és raktak is el ételmintát, azt pont ma dobták ki. Úgyhogy még ha volt is valami, az már kideríthetetlen, valószínűleg nem is fognak vele foglalkozni.
Esetleg annyira kimennek, hogy felvegyenek egy jegyzőkönyvet, hogy ott voltak, megnézik, hogy tárolják az alapanyagokat , keresnek kritikus pontokat, amiket ha rendszeresen rosszul csinálnak, akkor lehet belőle baj.
Ha találnak ilyet, figyelmeztetik az éttermet, hogy kellene csinálni.
Mivel abszolút nem bizonyítható kategória, más következménye nincs, nyilván nem is lehet.
Nekem pl volt olyan esetem, hogy egy vendég esküdözött, hogy márpedig ő biztos benne, hogy attól a bizonyos kajától lett rosszul. 70 másiknak semmi baja nem volt tőle.
3 hónap múlva derült ki, hogy egy vietnámi import fehérborsban volt valami allergén anyag, amit ő nem bírt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!