Milyen sütit kóstoljak meg Amszterdamban? Melyik a legkevésbé durva?
Nem tudom, mit értesz durva alatt, de a stroopwafelt ne hagyd ki :D És szerintem az olieboltól sem leszel rosszul, az ilyen fánkszerű dolog.
Valamint nem desszert, de én a helyedben a sültkrumplit mogyorókrémmel is megkóstolnám (patat met pindasaus). Amúgy kifejezett nemzeti ételük nincs.
Hogyne lenne nemzeti ételük pl szalonnás palacsinta stroop-pal, stroopwaffel, stroopból van valami almás verzió is, mazsolás kenyér, vagy a csokival megszort vajaskenyér, pindakaas (mogyoróvaj, kicsit más, mint az amcsi). Minipalacsinta szerűségek, azt is stroopal öntik nyakon. Drop -édesgyökérből fekete gumicukor szerűség (borzasztó vacak amúgy). Füves süti.
Hering-piacon kell enni.
Stampot (kb krumplipüré római vagy fodros kellel)- ehhez holland kolbászt (kb krinolin) vagy húsgombócot esznek, zöldborsóleves, paradicsomleves (kb mint egy marhahúsleves, leszűrve, hús vissza, paradicsompüré bele).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!