Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Szerintetek gáz étteremben...

Szerintetek gáz étteremben italként egy kancsó vizet kérni?

Figyelt kérdés

Nagyon drágák az italok az éttermekben, az ásványvíz is. Most hétvégén fogok étterembe menni, szerintetek gáz, ha egy kancsó vizet fogok kérni?

Amúgy is szinte csak csapvizet iszok mindig, itthon is, szóval üdítőt nem szeretnék kérni, ásványvízért viszont főleg nem akarnék kiadni annyi pénzt.

Mit gondoltok?

2016. szept. 9. 22:51
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
60%

"és ha mondjuk 9970 ft-ra jön ki a végösszeg, akkor tartod a markod 30 forintért?"

Ja másrészt: majdnem 10 ezer forintos számlánál a 30 forint nem borravaló, inkább csak nem akar a vendég bajlódni az apróval. Ezzel inkább magadat égeted, ha borravalónak nevezed.

2016. szept. 10. 12:52
 32/59 anonim ***** válasza:
50%
#24-es, eszem ágában sincs "vagizni".:-) Étterembe is járok (mellesleg azok között is van all you can eat típusú - nem gyorskajálda jellegű -, köznyelven svédasztalos, folyamatosan, vagy pl. vasárnap ebédidőben), csak azt kívántam a tudomásodra hozni, hogy nemcsak iskolai menzákon tesznek ki vizet. A Puchner étterme - ahol amúgy nemcsak szállóvendégek esznek, és lehet á la carte is rendelni - némileg színvonalasabb, mint a Besenyő Pista Általános Iskola etetője.
2016. szept. 10. 13:56
 33/59 anonim ***** válasza:
63%

Citromost, maximálisan egyetértek.:-)

Egyébként kértem már jeges csapvizet, kancsóban, az asztaltársaság söreivel, üdítőivel együtt. A pincér visszakérdezett, hogy mit szeretnék, még egyszer, udvariasan elmondtam, hogy csapvizet, kancsóban, jéggel. Szó nélkül kihozta, a társaság tudta, hogy nem iszom üdítőt, ásványvizet is csak legvégső esetben, alkohol meg nem jött szóba, mert én voltam a sofőr. Semmi gond nem volt ebből. Sokan a saját, indokolatlan gátlásaik foglyai.:-)

2016. szept. 10. 14:07
 34/59 anonim ***** válasza:
62%

mennyi vendéglátós/pincér gyűlt itt össze :))) Ugyan már, had ne költsek indokolatlanul magas haszonnal kihozott vízre!

ha 100.- egy ásványvíz, miért kell azért 400.-at számolni? a boltba is van szállítás, tárolás, hűtés, rakodás és nem veszteséges. És hamarosan a levegőt is felszámolják az étteremben? Szánalmas ez a vérmes haszonlesés.

Kérdező, vigyél és előtte-utána igyál és kész. És jó étvágyat!

2016. szept. 10. 14:21
 35/59 anonim ***** válasza:
46%
#31 mellébeszélsz, nem fogod fel, mit mondok, de mindegy is:D utolsónak meg annyit, hogy a boltban minden olcsóbb, nyilván. de ezen kár fennakadni, akkor ne menj étterembe.
2016. szept. 10. 14:26
 36/59 anonim ***** válasza:
88%

" #31 mellébeszélsz, nem fogod fel, mit mondok, de mindegy is:D"

Nem, nem mellébeszélés és egyszerűen semmi értelmeset nem mondasz. A 30 forintos kerekítés egy 10 ezres tételnél nem borravaló. Futárnál ha utánvétellel veszek sem kérek vissza 75 forintot egy 50 ezres termék árából és nem azért mert ezt borravalónak tekintem, hanem mert se türelmem nincs ezzel a nulla összeggel sz..rakodni, se nem várom el, hogy tudjon visszaadni 10-20 ezresekből ilyen pici összeget.

A lényeg meg továbbra is annyi: fizess kártyával, azzal tudsz pontosan és csókolom.

2016. szept. 10. 15:19
 37/59 anonim ***** válasza:
32%
Hagyd már, uttsó, legalább itt hadd játssza az élet császárát...LOL
2016. szept. 10. 15:27
 38/59 anonim ***** válasza:
83%

35 persze, hogy olcsóbb - de indokolatlanul, harácsolóan sokkal többe kerül.

Azt meg, hogy menjek étterembe, vagy ne, ne te döntsd el. És azt se, hogy mit iszom, vagy mit nem.

Ez olyan, mintha fogfájással elmész egy fogorvoshoz, és kihajítana, mert nem tetszik a ruhád színe, anyaga.

2016. szept. 10. 15:31
 39/59 anonim ***** válasza:
87%
Az az étterem a fillérb..szó, amelyik nem ad csapvizet - szerintem. Franciaországban alap, hogy minden étteremben kint van egy kancsó víz. Magyarországon is lehet kérni, a jobb helyeken nem vágnak hozzá pofát. Ha valahol pofát vágnak hozzá, vagy közlik, hogy a fröccsöt nem tudják szódával hozni, csak 2 decis szénsavas vízzel, oda többé nem megyek. Nem azért, mert én fillérb..szó vagyok, hanem pont azért, mert én utálom az ilyen ócska, lehúzós fillérb..szást. Pl. Gödön van valami csárda, ahol nincs szóda a fröccshöz. Mindenféle pörkölt meg magyaros kaja van, csak éppen a fröccsöt nem tudják megoldani klasszikus módon, csak úgy, hogy a szóda drágább bele, mint a folyó bor. Hát, én meghallgattam, majd közöltem, hogy keresek akkor egy normális helyet.
2016. szept. 11. 08:51
 40/59 anonim ***** válasza:
94%

"Attól függ milyen étteremben. Ha egy puccos helyre mész, akkor én inkább nem kancsó vizet kérnék, maximum ha nagyobb társasággal vagyunk és úgyis lesz még italrendelés ez mellett.

Kockás abroszos Mari néni kifőzdéjében meg általában amúgy is van egy kancsó víz minden asztalon (megjegyzem sokszor a puccos helyeken is)."

Teljesen ellentétesek a tapasztalataim. Minél puccosabb az étterem, annál szívesebben hoznak csapvizet inni. Minél lepattantabb, annál inkább vonakodnak tőle. Amúgy én rendszeresen kérek csapvizet. Ez nem jelenti azt, hogy ne rendelek drágább kaját, vagy alkoholt, pl. bort, meg kávét, de szoktam kérni csapvizet is. Ha nem kapok, akkor diszkvalifikálom a helyet.

2016. szept. 11. 08:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!