Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Szerintetek gáz étteremben...

Szerintetek gáz étteremben italként egy kancsó vizet kérni?

Figyelt kérdés

Nagyon drágák az italok az éttermekben, az ásványvíz is. Most hétvégén fogok étterembe menni, szerintetek gáz, ha egy kancsó vizet fogok kérni?

Amúgy is szinte csak csapvizet iszok mindig, itthon is, szóval üdítőt nem szeretnék kérni, ásványvízért viszont főleg nem akarnék kiadni annyi pénzt.

Mit gondoltok?

2016. szept. 9. 22:51
1 2 3 4 5 6
 11/59 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem nem feltétlenül gáz. Legtöbb országban ez alap, de hát ugye Magyarország.. Ha nagy csoporttal mentek, simán lehet kérni egy kancsó vizet, mert általában mindenki rendel még mellé valamit, pl. bort vagy üdítőt.

Ha csak ketten mentek, akkor is megkérdezheted, de nekem általában ilyenkor ásványvizet hoznak.

Viszont ha te tényleg sporólás miatt szeretnél vizet, akkor nem ajánlom az étteremet. Ha pár száz Forint ilyen sokat számít, akkor menjetek enni valami önkiszólgáló helyre, pl plázákban van ilyen vagy Mcdönci és társai.

2016. szept. 10. 07:16
 12/59 anonim ***** válasza:
56%

Itt lehet, hogy furcsállják, ettől függetlenül nyugodtan kérhetsz egy kancsó vizet jéggel pl., vagy nagy üveg ásványvizet, még mindig elfogadhatóbb áron van, mint 2-3 kis üveg, amit azért megiszik az ember egy normális étkezés mellé. Fillérb..szásnak inkább azt nevezném, ha egy étteremben ilyesmin problémáznak, miközben a vendég otthagy akár több tízezret is az ételért.

Elég sok helyen ettem már étteremben, külföldön sehol nem jelent ez gondot, az Egyesült Államokban eleve úgy jön a pincér felvenni a rendelést, hogy hozza a kancsó jeges vizet, és kérdés nélkül tölti.

2016. szept. 10. 07:17
 13/59 anonim ***** válasza:
61%
Nem gáz, de arra számíts, hogy esetleg felszámolhatják.Ugyanis nem csak a víz ára jelent költséget a vendéglátósnak, hanem a termék áránál sokkal többe kerülő mosogatás víz és mosogatószer költsége,munkabér,és ha pl. tesz bele citromkarikát, esetleg jeget is a hely szellemétől, igényességétől függően, akkor még az is. (pl.nálunk a csapvíz irgalmatlanul drága, ott ahol ez fillérekbe kerül, nem csoda, ha alapból asztalon van-bár én iskolai menzán láttam ilyet utoljára)
2016. szept. 10. 07:59
 14/59 anonim ***** válasza:
55%
MIT számolnak fel?:D Hagyjál már a mosogatással meg a munkabérrel, mennyiben érinti asztalonként 1 darab vizeskancsó ezt?? A csapvíz KÖBMÉTERE helységtől függően max 1200-1300 Ft, csatornadíjjal együtt, azaz egy LITER kemény 1, azaz EGY forintba kerül kerekítve. Földhöz ne b..ssza már ez a szegény étterem-tulajdonost...
2016. szept. 10. 08:55
 15/59 anonim ***** válasza:
71%

"bár én iskolai menzán láttam ilyet utoljára"

Itthon én a négycsillagos Puchner Kastélyszállóban láttam ilyet utoljára (most augusztusban), a svédasztalos étkezéseknél.:-) Természetesen mindenféle egyéb ital (nem is akármilyen) rendelhető, de a víz alapból ott van.

2016. szept. 10. 09:06
 16/59 anonim ***** válasza:
45%

az italokra erkölcstelen módon magas a haszon. Ha kérdezi, mit hozzak inni?: köszönöm, nem kérek (ugyanis nem kötelező). Előtte veszel egy ásványvizet és iszol az éttermen kívül. Ilyen egyszerű, ha nincs az embernek sok pénze. Most itt kisstílűnek tartanak engem, de hát ez van. Nem érdekes, minek tartanak, van néha, hogy étteremben eszik az ember, annak ellenére, hogy csak a tescora van pénze.

Érezd jól magad és JÓ ÉTVÁGYAT kívánok!

2016. szept. 10. 09:15
 17/59 anonim ***** válasza:
51%
Nem gáz, ne foglalkozz másokkal.
2016. szept. 10. 09:17
 18/59 anonim ***** válasza:
52%
Ha kávézok akkor szoktam kérni. Meg úgy egyébként is, az ételt vízzel a legjobb leöblíteni, nem valami cukros löttyel.
2016. szept. 10. 09:26
 19/59 anonim ***** válasza:
82%
- kávéhoz meg kulturált helyen adnak (adtak) vizet...
2016. szept. 10. 09:48
 20/59 anonim ***** válasza:
58%
Kb. úgy fognak nézni rád, mint amikor én egy pohár paradicsom-italt kértem, míg a többiek a méregdrága gyümölcsleveket, és hasonlókat, amiket én alapból nem iszok meg. De attól még kihozták.
2016. szept. 10. 10:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!