Nem a fülénél megfogni a bögrét pincérként. Ez valami újkeletű szabály vagy mi miatt csinál ilyet egy pincér?
Nem szabály van rá, hanem ilyen szinten szinten van a szakképesítés.
Van olyan kis csésze, hogy nem is lehetne máshogy megfogni, csak ha rámarkolna oda, ahol a vendég iszik.
Többek közt erre is való csészealátét.
Miféle bögre volt az, milyen itallal, hogy nem volt alátét tányér?
Alap lenne az alátét, de ha nincs, mert olyan jellegű a bögre, akkor is annyi a kitétel, hogy beforgassa a fülét a vendég elé, hogy annak kézre álljon.
A sörös korsót se megmarkolják, egy 1 literes korsót át se lehetne fogni.
Igénytelenség, meg tudatlanság. Nap mint nap találkozom vele. Nem 1-2 esetben, hanem tucatjával.
Meg lehetne ezt azzal is magyarázni, hogy mivel te a fülét fogod, ezért ő azt "tisztán" hagyja.
De az is lehet, amit a 3-as ír, sőt sokkalta gyakorlatibbnak tűnik, hogy béna volt és nem gondolta, hogy ilyen forró lesz :D
Még az is eszembe jutott, hogy amúgy stabilabb, ha nem a fülét fogja meg az ember, abból a helyzetből könnyebben kifordul/lefordul a bögre - legalábbis nekem.
"Higiéniai okok megfordultak a fejemben."
3-mas vagyok, na erre szoktam pl. a szakács tanulóimnak azt mondani, hogy ha egy szakácsnak olyan a keze, hogy nem foghat meg kézzel egy ételt, az inkább hagyja ott a szakmát.
Egy bögrének a füle az olyan, mint amikor a teszkóban csipesszel veszed el a kiflit!
Pont azért van a csipesz, mert azt mindenki más fogdossa, és mindenki más csak azt fogdossa, és mindenki más, csak kézzel fogdossa, és senki nem nyalogatja!
A bögre füle is ilyen! ha forró a bögre, és 15 helyen összetapogatom, mert alig bírja a kezem, pont az nem higiénikus.
És olyat is láttunk már, hogy valaki lenyalja a bögre szélét, mondjuk egy lecsorgó forró csokinál. A fülét senki nem fogja nyalogatni, azért gyártanak rá fület, hogy ott kell megfogni.
Én végzett felszolgálóknál látok naponta olyan dolgokat, amikért 20 évvel ezelőtt a szakmunkás suli leső osztályából nem engedték volna tovább.
Elkeserítően sok esetben ilyen jött-ment szerencsevadász betanított munkások adják ki magukat felszolgálónak.
Ami még döbbenetesebb, (mert 2 tányért még ki lehet vinni a vendégnek 2 nap gyakorlás után...)
hogy egyre többször látom ugyanezt, a szakács szakmában! Szó szerint, egy rizst nem tud megcsinálni, és önállóan dolgozik a konyhában, ő főzi a vendégeknek az ételeket! Ha komolyabban belegondolok a szakbarbárkodás következményeibe, az konkrétan, félelmetes!
Én pl. csak olyan étteremben eszem, ahol személyesen ismerem a szakácsot.
Tapasztalatlan. Meg az sincs, aki tanítaná.
Ahogy az 5-ös válaszolónak, úgy neked is megfordult a fejedben a higiénia, simán lehet, hogy ő is erre gondolt.
Egyszerűen nem látta át abban a helyzetben, hogy csak ront a helyzeten.
Ha a fülét fogja, olyan, mint ha a vendég kezét fogná. Ha a bögre oldalát fogja, az olyan, mint ha a vendég szájába nyúlna, legalábbis, van esély rá, hogy úgy iszik a vendég.
De ahogy te is abból értetted meg, hogy leírtam ezt, úgy ő is így értené meg, csak nincs aki elmondja neki.
Legutóbbi, pár napos tapasztalat: 3 végzős szakács tanulóból 1 se tudott elmondani, egyetlen ételt se, hogyan készül. Bármit választhattak volna. Egy paradicsom levest is.... akármit.
Semmi. Nulla oktatással, nulla tudással adnak nekik papírt, és küldik őket dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!