Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Nem a fülénél megfogni a...

Nem a fülénél megfogni a bögrét pincérként. Ez valami újkeletű szabály vagy mi miatt csinál ilyet egy pincér?

Figyelt kérdés
Ott forgatta a tálcán jobbra-balra, majd hirtelen rámarkolt a forró bögrére és úgy rakta le az asztalra ahelyett, hogy megfogta volna a fülénél. Percek múlva pedig ott törölgette a kezét a kötényébe, gondolom fájt neki. Erre van valami szabály, hogy nem illik megfogni vagy mi erre a magyarázat? Sose láttam még ilyet ezelőtt.

nov. 11. 19:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
80%
Miért nem kérdezted meg töle? Ez nem szokás
nov. 11. 19:27
 2/11 A kérdező kommentje:
Mert utólag esik le mindig a tantusz. :)
nov. 11. 19:32
 3/11 anonim ***** válasza:
90%

Nem szabály van rá, hanem ilyen szinten szinten van a szakképesítés.

Van olyan kis csésze, hogy nem is lehetne máshogy megfogni, csak ha rámarkolna oda, ahol a vendég iszik.

Többek közt erre is való csészealátét.

Miféle bögre volt az, milyen itallal, hogy nem volt alátét tányér?

Alap lenne az alátét, de ha nincs, mert olyan jellegű a bögre, akkor is annyi a kitétel, hogy beforgassa a fülét a vendég elé, hogy annak kézre álljon.

A sörös korsót se megmarkolják, egy 1 literes korsót át se lehetne fogni.

Igénytelenség, meg tudatlanság. Nap mint nap találkozom vele. Nem 1-2 esetben, hanem tucatjával.

nov. 11. 20:02
 4/11 A kérdező kommentje:
Forrócsoki volt egy átlagos bögrében. Csészealj nem volt, de egy parafa alátét igen, de azt még a forrócsoki előtt kihozta.
nov. 11. 20:06
 5/11 anonim ***** válasza:
81%

Meg lehetne ezt azzal is magyarázni, hogy mivel te a fülét fogod, ezért ő azt "tisztán" hagyja.

De az is lehet, amit a 3-as ír, sőt sokkalta gyakorlatibbnak tűnik, hogy béna volt és nem gondolta, hogy ilyen forró lesz :D

Még az is eszembe jutott, hogy amúgy stabilabb, ha nem a fülét fogja meg az ember, abból a helyzetből könnyebben kifordul/lefordul a bögre - legalábbis nekem.

nov. 11. 22:27
 6/11 A kérdező kommentje:
Higiéniai okok megfordultak a fejemben. A második opciót nem tartom valószínűnek, mert a tálcán fogdosta, forgatta többször is, tehát éreznie kellett, hogy forró, ha más nem, még gőzölgött is.
nov. 11. 22:55
 7/11 anonim ***** válasza:
0%
Szimplán csak nem fogta meg nincs rá előírás.
nov. 12. 09:16
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

"Higiéniai okok megfordultak a fejemben."

3-mas vagyok, na erre szoktam pl. a szakács tanulóimnak azt mondani, hogy ha egy szakácsnak olyan a keze, hogy nem foghat meg kézzel egy ételt, az inkább hagyja ott a szakmát.

Egy bögrének a füle az olyan, mint amikor a teszkóban csipesszel veszed el a kiflit!

Pont azért van a csipesz, mert azt mindenki más fogdossa, és mindenki más csak azt fogdossa, és mindenki más, csak kézzel fogdossa, és senki nem nyalogatja!

A bögre füle is ilyen! ha forró a bögre, és 15 helyen összetapogatom, mert alig bírja a kezem, pont az nem higiénikus.

És olyat is láttunk már, hogy valaki lenyalja a bögre szélét, mondjuk egy lecsorgó forró csokinál. A fülét senki nem fogja nyalogatni, azért gyártanak rá fület, hogy ott kell megfogni.

Én végzett felszolgálóknál látok naponta olyan dolgokat, amikért 20 évvel ezelőtt a szakmunkás suli leső osztályából nem engedték volna tovább.

Elkeserítően sok esetben ilyen jött-ment szerencsevadász betanított munkások adják ki magukat felszolgálónak.

Ami még döbbenetesebb, (mert 2 tányért még ki lehet vinni a vendégnek 2 nap gyakorlás után...)

hogy egyre többször látom ugyanezt, a szakács szakmában! Szó szerint, egy rizst nem tud megcsinálni, és önállóan dolgozik a konyhában, ő főzi a vendégeknek az ételeket! Ha komolyabban belegondolok a szakbarbárkodás következményeibe, az konkrétan, félelmetes!

Én pl. csak olyan étteremben eszem, ahol személyesen ismerem a szakácsot.

nov. 12. 21:56
 9/11 A kérdező kommentje:
Hát akkor nem tudom. Örök rejtély marad.
nov. 12. 23:46
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Tapasztalatlan. Meg az sincs, aki tanítaná.

Ahogy az 5-ös válaszolónak, úgy neked is megfordult a fejedben a higiénia, simán lehet, hogy ő is erre gondolt.

Egyszerűen nem látta át abban a helyzetben, hogy csak ront a helyzeten.

Ha a fülét fogja, olyan, mint ha a vendég kezét fogná. Ha a bögre oldalát fogja, az olyan, mint ha a vendég szájába nyúlna, legalábbis, van esély rá, hogy úgy iszik a vendég.

De ahogy te is abból értetted meg, hogy leírtam ezt, úgy ő is így értené meg, csak nincs aki elmondja neki.

Legutóbbi, pár napos tapasztalat: 3 végzős szakács tanulóból 1 se tudott elmondani, egyetlen ételt se, hogyan készül. Bármit választhattak volna. Egy paradicsom levest is.... akármit.

Semmi. Nulla oktatással, nulla tudással adnak nekik papírt, és küldik őket dolgozni.

tegnapelőtt 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!