Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Elvárható egy étteremtől,...

Elvárható egy étteremtől, hogy az étlapon az ételek neve alatt legyen ott, hogy pontosan mit takar?

Figyelt kérdés
Nyilván nem pl. palacsinta esetén hiányzik, hanem inkább fantázianeveknél, még ha azok közismertek is, bár valószínűleg csak a gyakran étterembe járók körében. Persze nem valami ódát kell írni, elég a lényeg.

júl. 31. 17:32
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Ebből csak a mártás a kérdéses.

Amúgy értettem a hozzászólás lényegét. Szerintem az a jó, ha egységes a rendszer. Tehát ha van ilyen "séf kedvence"-jellegű étel amihez van leírás, akkor a többihez is legyen (cserébe lehet rövidebb, nem ennyire részletes neve, az előbbi példádban mondjuk "cukkinis csirke" és a leírásban a pontos faxni meg a köret). Az esztétika miatt. Ha meg csupa ilyen leíró jellegű ételnév van, akkor semmihez nem kell extra. Ha allergia vagy válogatósság miatt tudni akarom a hozzávalókat, a pincér elvileg tudja, mibe mi kerül.

aug. 1. 15:04
 22/26 anonim ***** válasza:
Megboldogult ifjúkoromban emlékeim szerint általában le volt írva a fantázianév alatt, hogy kb. miből áll. Ha mégsem, de izgalmasan hangzott, akkor megkérdeztem a pincért, hogy mi is az. Lehet, hogy manapság már nem szokás, nem tudom, mert nem járok már étterembe.
aug. 1. 23:00
 23/26 anonim ***** válasza:
79%
Egyszer jártam úgy, hogy csirkepaprikás 100 %, csirkepaprikás Gipsz Jakab módra 120 %. A különbség annyi volt, hogy egy közepesen erős zöldpaprikát rákarikáztak. Ezután érthető a bizalmatlanság. Akkor is, ha tudjuk, hogy a magyar vendéglátósok a legtisztességesebb emberek az egész világon, soha nem trükköznek. (Gyk. irónia)
aug. 2. 09:12
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

nekem is egnek all a hajam ha olyanokat olvasok hogy gezemice pempövel, jancsi bacsi tesztaja, hal molnárné módra...

es altalaban nem latok ott magyarazatok csak allergeneket. Olyankor en megkerdem

aug. 10. 20:56
 25/26 anonim ***** válasza:
A "Hal molnárné módra" közismert recept!
aug. 10. 20:58
 26/26 anonim ***** válasza:
35%
Nem tudom, hogy elvárható-e, de én elvárom, és ha valahol nem írják ki, ott hiányolom.
okt. 26. 22:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!