Akik már dolgoztak kínai étteremben: Használnak valami alapszószt/alaplevet amitől minden fogásnak étteremtől függetlenül hasonló az ízvilága? (amolyan "kínai büfés" - aki kedveli)
Figyelt kérdés
Ugyan azt az ízt érezni eltérő kínai éttermekben, mintha lenne egy alaprecept amit "valahonnan" mindenki beszerez.
A kínai ízesítőket ismerem: glutamát, szójaszósz, osztrigaszósz.
Valahol úgy tudom paradicsomszószt is előszeretettel használnak például csípős savanyú levesbe.
2021. jan. 31. 13:01
1/6 anonim válasza:
Szója. Mindenbe teszik szó szerint.
2/6 A kérdező kommentje:
A szójaszószt én is használom, de úgy gondolom van egy általános ízesítő amit szerintem csak azok ismernek, akik dolgoztak már kínai konyhán. Lehet egy egyszerű alaplèről van szó.
2021. jan. 31. 15:23
3/6 anonim válasza:
nátrium glutamát, nátrium glutamáttal...
4/6 A kérdező kommentje:
Ezt eddig is tudtam, meg a szójaszószt is.
Semmi különleges alapanyag?
2021. febr. 2. 10:43
6/6 A kérdező kommentje:
Rendkívül hasznos!!! Gratulálok!
2021. febr. 4. 19:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!