Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Akik már dolgoztak kínai...

Akik már dolgoztak kínai étteremben: Használnak valami alapszószt/alaplevet amitől minden fogásnak étteremtől függetlenül hasonló az ízvilága? (amolyan "kínai büfés" - aki kedveli)

Figyelt kérdés

Ugyan azt az ízt érezni eltérő kínai éttermekben, mintha lenne egy alaprecept amit "valahonnan" mindenki beszerez.

A kínai ízesítőket ismerem: glutamát, szójaszósz, osztrigaszósz.

Valahol úgy tudom paradicsomszószt is előszeretettel használnak például csípős savanyú levesbe.



2021. jan. 31. 13:01
 1/6 anonim ***** válasza:
86%
Szója. Mindenbe teszik szó szerint.
2021. jan. 31. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
A szójaszószt én is használom, de úgy gondolom van egy általános ízesítő amit szerintem csak azok ismernek, akik dolgoztak már kínai konyhán. Lehet egy egyszerű alaplèről van szó.
2021. jan. 31. 15:23
 3/6 anonim ***** válasza:
68%
nátrium glutamát, nátrium glutamáttal...
2021. jan. 31. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

Ezt eddig is tudtam, meg a szójaszószt is.

Semmi különleges alapanyag?

2021. febr. 2. 10:43
 5/6 anonim ***** válasza:
12%
kutya, macska
2021. febr. 2. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Rendkívül hasznos!!! Gratulálok!
2021. febr. 4. 19:55

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!