Hogyan lehetne a vadasmártás ízvilágát feldobni?
Ha szereted, akkor azért szereted, mert olyan amilyen a recept szerint lennie kell.
Megunás ellen az a legjobb, ha ritkábban eszel, akkor mindig ízleni fog.
Én 50 éve főzök, elég jól és változatosan, de erre még tippem sincs, mert ez úgy jó, ahogy van.
Másféle mustárt tegyél bele :)
Fűszerezéssel is lehet variálni, kakukkfű, rozmaring, ilyesmi. Meg az se mindegy, hogy milyen hússal, és milyen körettel eszed, ezekben is van variációs lehetőség.
A kolbász az mondjuk éppen nem illik bele, de egy kis füstölt szalonna jól jöhet.
Tegyél bele 5-6 szem borókabogyót, és azzal együtt turmixold le a zöldséget.
Egészen különleges vadas ízt kapsz.
Nem tudom te hogyan készíted, de én pl mindig kevés zsiradékon pirítom le a zöldségeket, és utána párolom puhára. nagyságrenddel finomabb ízű, mintha, csak sós vízben lenne megfőzve.
A másik, hogy egy kislábasban (a tervezett szósz mennyiségétől függően ) 1-2 ek.cukrot karamellizálok elég sötétre, felengedem kevés vízzel, és ezt a is a zöldséghez adom.
Nagyon kellemes, különleges íze lesz a vadasmártásnak.
"én pl mindig kevés zsiradékon pirítom le a zöldségeket, és utána párolom puhára"
Igen, ez a "hivatalos" recept, így az igazi. És persze a húst is elő kell sütni, és a cukrot is karamellizálni kell, ezeket a dolgokat nem lehet megspórolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!