Ettem már annál sokkal jobbat is! Sőt még készíteni is tudok.
Ha nem akarsz a marhahús főzésével időt tölteni, akkor készítsd el a "hamis vadasmártást", amit én szoktam (kb. 20 perc)
Apróra vágott vöröshagymát aranysárgára dinsztelsz, beleforgatod a karikára szelt répát-gyökeret. Sózod, borsozod, 1-2 marhahús leveskockát teszel bele és pici vízzel födő alatt elkezded puhára párolni. Amikor ez kész zsírjára sütöd (=a vizet süsd ki alóla) turmixolod, (persze lehet párolás közben villával, fakanállal is törni és esetleg elmaradhat a turmixolás). Majd visszarakod a tűzre, liszttel megszórod, és rögtön hideg vízzel felereszted, állandó kavarás közben.
Tejfölt, mustárt, pici cukrot kavarsz bele, egy kicsit összeforralod és kész. A kifőzött tésztához kész a vadas-mártás!
"tele van különféle káros anyagokkal, hasznos meg nincs benne."
Miért állítasz olyat ami egyszer nem igaz másodszor honnan veszed hogy káros anyagok vannak benne és hasznosak nem?Mégis mit gondolsz mi a fene volna benne?A bolti kenyér is fűrészporból van szerinted?
Egyetlen olyan kész vadasmártás sincs, amiben nincs izfokozó, tartósitószer - ezek pedig káros anyagok, emellett az izfokók arra vaók, hogy EGY adag valamibe elég legyen 1 GRAMM tényleges hozzávaló (hús, zöldségféle), a többi töltelékanyag.
Ezt nem nevezném ehetö élelmiszernek.
De ha a 62%-os válaszoló belinkel olyan készen kapható vadasmártást, amin fel vannak tüntetve az összetevök súlyra is, és nem tartalmaz taetósítószert, izfoozót, stb. akkor elnézést fogok töle kérni.
1-es vagyok!
Egyetértek a 7-essel!
No meg ha bebizonyítja nekem akárki, hogy nincs benne egy szem tartósítószer sem!
Egyébként, a saját véleményemet írtam: nem ízlik, amit én csinálok az nekem jobban ízlik!
Akkor ezt miért pontozza le az, aki még ez enyémet meg sem kóstolta??????
És meglehet, hogy főzni sem tud, azért imádja a bolti agyonszerezett műkajákat! Hát legyen vele boldog! Majd megnézheti a veséjét, és számolhatja a vesekövét pár év múlva!!!
Kicsit utána-kerestem:
Mirelit vadasmártás:
"Az eredeti régi termék összetétele: sárgarépa, tejföl, hagyma, petrezselyem, gyökér, étolaj, mustár, keményítő, cukor, ételízesítő, só, ecet, citrom, babéraroma.
"A gyorsfagyasztás tartósítószer mentes eljárás.
A többi tartósítási eljáráshoz képest a gyorsfagyasztás során őrzik meg leginkább az élelmiszerek eredeti tápértéküket és érzékszervi tulajdonságaikat (szín, íz, külső megjelenés, állag).
"A gyorsfagyasztás a fizikai tartósítás egy formája: a tartósításhoz semmiféle kémiai és biológiai anyagot nem alkalmaznak és a legjobban megmaradnak az élelmiszerek eredeti tápértékei és érzékszervi tulajdonságai: szín, íz, külső megjelenés, állag."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!