Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Készen kapható vadasmártásról...

Készen kapható vadasmártásról kinek mi a véleménye?

Figyelt kérdés

2012. szept. 7. 11:29
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
60%

Figyelsz?

Szerintem teljesen mindegy, hogy a készen kapható vadasmártásban van-e tartósító meg van-e ízfokozó?

A kérdés úgy szólt: kinek mi a véleménye róla?

Aki akarta megírta hogy szereti, nem szereti. Esetleg még meg is indokolta, miért, és itt most valaki, valakik elkezdenek belekötni és lepontozni azokat, akik nincsenek egy véleményen velük.

Miért? Kérdem én!

Nem lehet más a véleményem, mint másoknak ugyanarról a valamiről? Ettől én még bunkóbb vagyok, vagy rosszabb vagyok, vagy hülyébb lettem, mert kaja tekintetében nem egyezik az ízlésünk?

Tanuljátok már meg végre elfogadni azt, hogy nem mindenkinek egyforma az ízlése, és hagyjátok már meg a másiknak azt a jogát, hogy kinyilvánítsa saját véleményét anélkül, hogy azért itt bármilyen retorziót = lepontozást is kelljen elszenvednie. Érthető?

2012. szept. 7. 19:19
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Én eddig a knorr mártást próbáltam csak. Nekem ízlett,bár hozzátenném,hogy túlzás vadasnak hívni,ettől függetlenül nem tartom rossznak.

Egy kis off ráadásként

Mivel tanultam biológiát és élelmiszer ismereteket,lenne a válaszokhoz 1-2 hozzáfűzni valóm.

A vesekőnek a kevés folyadékbevitelhez van köze,nem az élelmiszerhez.

Azoknak,akik szerint meg nincs bolti kaja vegyszeres tartósítás nélkül,azoknak ajánlom nézzenek utána az alábbi címszavaknak: szárítás,aszalás,vízelvonás,füstölés,sózás.

Más: azoknak,akik a bolti kaja ellen kampányolnak ilyen hevesen. Ti szoktatok gyógyszert bevenni? Bármit: fájdalomcsillapítót,fogamzásgátlót,vitamint ect. Szerintetek ezek miből készülnek? Gyógynövényből? És hogyan? Ezek nem mű dolgok,ugye? Szerintetek mennyivel egészségesebb az a gabona,ami az "alig forgalmas" autópályák mellett,benzingőzben úszva nevelkedik? Vagy az a zöldség,gyümölcs amit még a kártevők se akarnak megenni? A mai modern világban nem lehet maximálisan egészségesen élni,mert már eleve a beszívott levegő sem az. Ez van,el kell fogadni. Csak már nagyon unalmas ez a "fúúújjjj,bolti?ezténmegnemenném" meg az "50egészségtelenétel" mentalitás,ami manapság az emberek tudatában él. Az egészség nem (csak) itt kezdődik. Aki az akar lenni,annak ajánlom szegődjön el valami bennszülött néphez,na ők még egészségesek. A helyetekben ennyi erővel nem csak a készen kapható kajáktól tartanám magam távol,de egyéb vendéglátó helyeken se ennék,mert innen is tudok (ráadásul biztos forrásból,nem csak pletyka szinten) olyan történeteket amit ha meghallanátok,el se hinnétek.

Gondolom jön majd a sok piros kéz,de ezt nem beszólásnak,provokálásnak,okoskodásnak szántam,ha valakit esetleg megbántottam,nem szándékos volt.

2012. szept. 8. 03:09
 13/13 anonim ***** válasza:
0%

"Mivel tanultam biológiát és élelmiszer ismereteket,lenne a válaszokhoz 1-2 hozzáfűzni valóm.

A vesekőnek a kevés folyadékbevitelhez van köze,nem az élelmiszerhez."

EBBEN tévedsz, ugyanis nem véletlen van veseködiétánál jó sokféle élelmiszer letiltva, ugyanis azok fokozzák a veseköképzödés esélyét! Ha nem így lenne, nem kellene ezeket kerülnei annak, akinek ilyen baja van.

"Azoknak,akik szerint meg nincs bolti kaja vegyszeres tartósítás nélkül,azoknak ajánlom nézzenek utána az alábbi címszavaknak: szárítás,aszalás,vízelvonás,füstölés,sózás."

Ebben elvileg igazad van, de ha a bolti kaják esetlében megnézed, hohogy HOGY vannak tartósitva, akkor még a füstölt áruknál is fel van töntetve tartósítószer, az aszaltaknál is, szóval hiába müködHETNE tartósítíszer nélkül, MÉGIS tesznek hozzá.

"Más: azoknak,akik a bolti kaja ellen kampányolnak ilyen hevesen. Ti szoktatok gyógyszert bevenni? Bármit: fájdalomcsillapítót,fogamzásgátlót,vitamint ect. Szerintetek ezek miből készülnek? Gyógynövényből? És hogyan? Ezek nem mű dolgok,ugye? "

A bolti kaják ellen vagyok, és évente kb 4-5 aszpirin az, amit szedek, ezen kivül semmilyen más gyógyszert nem.

Mennékesen a gyógyszerek egy része igenis gyógynövényekböl készült!!!

"Szerintetek mennyivel egészségesebb az a gabona,ami az "alig forgalmas" autópályák mellett,benzingőzben úszva nevelkedik? Vagy az a zöldség,gyümölcs amit még a kártevők se akarnak megenni?"

Azok nem, de ha odafigyelsz, hogy HONNAN veszed az alapanyagokat, akkor nem benzingözös gabonát vagy agyonpermetezett zöldség/ggyümölcsöt veszek, akkor egész más a helyzet. Én ugyanis igy teszem.

"A mai modern világban nem lehet maximálisan egészségesen élni,mert már eleve a beszívott levegő sem az. Ez van,el kell fogadni."

Az, hogy nem lehet maximásilan egészséges étkezni számomra NEM jelenti azt, hogy akkor minél TÖBB mérget fogyasszak, mert már úgyis van benne. Volt egy Paracelzusz nevü hires orvos, aki azt mondta, hogy a MENNYISÉGTÖL függ, hogy valami méreg vagy sem.

Az meg, hogy a levegö meg a víz sem tiszta: Ha most van elötted egy pohár víz, amit meg akarsz inni, ém meg belemosom a kezem, hogy úgyis mindegy, már úgysem volt elötte sem tiszta, akkor az téged nem fog zavarni? Mert az eddigi logikád alapján EZ NEKED mindegy, el kell fogadni.

Vagy ha úgyis koszos a levegö, akkor a szobádba bevezethetem a kipufogógázt, mert úgysen volt már tiszta, több vagy kevesebb nem számít.

"Csak már nagyon unalmas ez a "fúúújjjj,bolti?ezténmegnemenném" meg az "50egészségtelenétel" mentalitás,ami manapság az emberek tudatában él. Az egészség nem (csak) itt kezdődik."

AZ egészség ÉPPEN OTT kezdödik, hogy az ember megpróbál minél kevesebb káros anyagot vinni a szervezetébe, és ha naponta cska fele annyi mérget fogyaszt, mit az, aki szerint mindegy, akkor már TETT az egészségéért valamit.

"Aki az akar lenni,annak ajánlom szegődjön el valami bennszülött néphez,na ők még egészségesek."

EZ így komplett hülyeség, de ezt gondolom, te is tudod.

"A helyetekben ennyi erővel nem csak a készen kapható kajáktól tartanám magam távol,de egyéb vendéglátó helyeken se ennék,mert innen is tudok (ráadásul biztos forrásból,nem csak pletyka szinten) olyan történeteket amit ha meghallanátok,el se hinnétek."

HIdd el, nem sok olyan vendéglátóhely van, ahol hajlandó lennék enni, éppen azért, mert Magyaoroszágon igencsak alacsony szinten áll a vndéglátóipari minöség.

"Gondolom jön majd a sok piros kéz,de ezt nem beszólásnak,provokálásnak,okoskodásnak szántam,ha valakit esetleg megbántottam,nem szándékos volt."

NEM adok piros kezet, mert SZERINTEM jogod van elmondani a véleményedet, nem is veszem megbántásnak, de kérlek, te is így állj az én véleményemhez és válaszomhoz.

2012. szept. 8. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!