Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Elvárható egy étteremtől,...

Elvárható egy étteremtől, hogy az étlapon az ételek neve alatt legyen ott, hogy pontosan mit takar?

Figyelt kérdés
Nyilván nem pl. palacsinta esetén hiányzik, hanem inkább fantázianeveknél, még ha azok közismertek is, bár valószínűleg csak a gyakran étterembe járók körében. Persze nem valami ódát kell írni, elég a lényeg.

júl. 31. 17:32
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
53 szavazat
1 2 3
 1/26 A nagy Levin ***** válasza:
33%
Igen, elvárható, de nem minden étlapon van erre elegendő hely. Viszont kérésre segít a kiszolgáló, vagy a pincér.
júl. 31. 17:38
 2/26 anonim ***** válasza:
93%
Törvényi előírás csak az allergénekre van, de általában oda szokták írni, hogy mi is az.
júl. 31. 17:46
 3/26 anonim ***** válasza:
94%
Elvárható vagy sem, rengeteg helyen nem csinálják. Elég hülyeség, mert 1-2 dolgot hajlandó vagyok megkérdezni, de 5-10 ételt nyilván nem fogok végigkérdezni.
júl. 31. 18:02
 4/26 anonim ***** válasza:
25%
Bögönye van-e?
júl. 31. 19:20
 5/26 anonim ***** válasza:
86%
Igen, de ami meg inkább kiakaszt amikor az árak nem szetepelnek rajta. Leginkább a netről letöltött étlapoknál van ilyen.
júl. 31. 19:52
 6/26 anonim ***** válasza:
89%
Alapesetben csak rövid tájékoztató szokott esetleg ott lenni.
júl. 31. 20:01
 7/26 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem igen.

A cukrászdákban is utálom, mikor valami név van csak kint meg az ár, most honnan tudjam, hogy "Marika álma" mit takar?? 🤦 Meg étterenben a betyár batyu pl...

júl. 31. 20:35
 8/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat és szavazatokat.
júl. 31. 21:14
 9/26 anonim ***** válasza:
92%
Nem tudom kötelező-e, de mindenképpen elvárható és szerintem mindenki érdekében fontos lenne. Semmi értelme végigkérdezgetni 3-4-5 fantázianevű étel összetevőit.
júl. 31. 21:58
 10/26 anonim ***** válasza:
22%

Igen, de remélhetőleg itt nem az van, hogy ott van az csak nincs alapanyag ismereted és nem tudod, hogy mi az.

Például egy olasz pizzériában sem úgy fogják kiírni, hogy paradicsom, sonka, sajt..

De nyilván a "Séf kedvenc Tarja szelete" nem egy elfogadható megnevezés.

aug. 1. 07:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!