Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Ez a pecsenyés fair volt?

Ez a pecsenyés fair volt?

Figyelt kérdés
Rendezvényen vettem ételt, sajnos már fizetéskor szembesültem a brutális árral és azzal hogy sehol sem volt feltüntetve semminek az ára. Kifizettem a már elkészült ételt, de ez így szabályos?
2022. okt. 2. 16:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
84%

Az sem mindegy, hogy hol vetted?

Csepelen valami üzem melletti bódéban, vagy üdülőhelyen, ahol mindig minden drágább.

Én Lillafüreden fizettem ennyit 2 éve, kevesebbért, de nagyjából számítottam rá, mert ki voltak írva az árak.

Vond le a tanulságot és legközelebb kérdezz, ha nem látod az árakat, mert nagyon kellemetlen meglepetés érhet!

Bár nem hiszem, hogy nem voltak kiírva az árak, mert ez törvényi előírás és az első ellenőrzésnél súlyos bírságot kapnak. Még csak azt sem lehet, hogy eldugva vannak, jól látható helyre kell kitenni.

De “megnyugtatlak”, még az is lehet, hogy átvágtak, mert ez még a mai árakon is soknak tűnik!…de akkor és ott kellett volna rákérdezned, hogy “Nem sok ez egy kicsit? Menjünk végig tételesen, hogy miből mennyi 1 dkg!”

Én nem vagyok szívbajos, ilyen esetben simán rákérdezek és legalább a felében nekem van igazam.

2022. okt. 2. 17:28
 12/19 anonim ***** válasza:
93%
Akár meg is kérdezhetted volna az árát ha nincs kiírva akkor biztos megmondták volna.
2022. okt. 2. 17:29
 13/19 anonim ***** válasza:
79%

Fair, nem fair, ez van!

Sokaknak ennyi lehetősége van.

Végleges bezárás előtt adnak egy esélyt a túlélésre, kikalkulálnak egy olyan árat, amiből kifizethető a 17-szeres energiaköltség, aztán ha van elég fizetőképes kereslet, akkor fennmarad a vállalkozás, ha nincs, akkor csőd, és bezár.

Sokan nem is próbálkoznak, mert fölösleges időpazarlásnak gondolják, úgysincs az a vendégkör, aki egy átlag étteremben mondjuk egy átlag ételért otthagy 6-7 ezer forintot, amiből fenntartható lenne az egység, és már be is zártak.

Vannak ilyen olyan próbálkozók.

Vannak ár emelők, vannak moslék gyártó kizsákmányolók, vannak a felsőbb köröket célzók...

ez most egy ilyen helyzet.

Az, hogy nem írja ki az árakat, nem annyira fair. Ez tény.

De összességében... sok más választása nincs, a túlélésért küzd.

2022. okt. 2. 17:38
 14/19 NTBS ***** válasza:
47%
Nem tudom. Mert a többi válaszoló alapján reális. Akkor pedig nem volt vele gond.
2022. okt. 2. 18:26
 15/19 anonim ***** válasza:
91%
Az árhoz nem tudok hozzászólni, de ha tényleg nem volt kitéve árlap, azaz nemcsak a kérdező nem vette észre, akkor szabálytalan, még reális árak mellett is.
2022. okt. 4. 08:53
 16/19 anonim ***** válasza:
69%

Nem tudom, miért kell ennyire betámadni a kérdezőt. Igaz, hogy van szája, és kérdezhetett volna vele. De attól még ha nincsenek kiírva az árak, az szabálytalan. Pont.

Kérdező, egyébként manapság ennyi kajáért ez megszokott ár, sőt ha ez rendezvényen volt, ahogy írod, akkor még simán lehetett volna drágább is.

2022. okt. 7. 00:43
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
A kérdezö kérdése és a válaszai alapján egyáltalán nem kizárt, hogy volt ár, csak nem vette észre. Amennyire nincs tisztában egyebekkel, ez sem lehetetlen.
2022. okt. 7. 08:28
 18/19 A kérdező kommentje:
Nem volt ár, nyilván ha ki lett volna írva hogy 10 dkg hekk 2000 forint, akkor elmentem volna a búsba onnan. Ez csak példa volt mielőtt valaki belekötne. De ha kb ennyi is volt akkor sem értem, hogy jött ki a további 5 ezer forint 3 szelet kenyérre, egy szál kolbászra, 25 dkg sültkrumplira és egy nyomat mustárra. Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek.
2022. okt. 7. 10:54
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Nézz utána, "egy szál sült kolbász" a legtöbb helyen 2000-2500 Ft körül van, "egy adag hekk" 4000 körül, a sült krumplo adagja 600-800 között!
2022. okt. 7. 11:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!