Ez a pecsenyés fair volt?
Az sem mindegy, hogy hol vetted?
Csepelen valami üzem melletti bódéban, vagy üdülőhelyen, ahol mindig minden drágább.
Én Lillafüreden fizettem ennyit 2 éve, kevesebbért, de nagyjából számítottam rá, mert ki voltak írva az árak.
Vond le a tanulságot és legközelebb kérdezz, ha nem látod az árakat, mert nagyon kellemetlen meglepetés érhet!
Bár nem hiszem, hogy nem voltak kiírva az árak, mert ez törvényi előírás és az első ellenőrzésnél súlyos bírságot kapnak. Még csak azt sem lehet, hogy eldugva vannak, jól látható helyre kell kitenni.
De “megnyugtatlak”, még az is lehet, hogy átvágtak, mert ez még a mai árakon is soknak tűnik!…de akkor és ott kellett volna rákérdezned, hogy “Nem sok ez egy kicsit? Menjünk végig tételesen, hogy miből mennyi 1 dkg!”
Én nem vagyok szívbajos, ilyen esetben simán rákérdezek és legalább a felében nekem van igazam.
Fair, nem fair, ez van!
Sokaknak ennyi lehetősége van.
Végleges bezárás előtt adnak egy esélyt a túlélésre, kikalkulálnak egy olyan árat, amiből kifizethető a 17-szeres energiaköltség, aztán ha van elég fizetőképes kereslet, akkor fennmarad a vállalkozás, ha nincs, akkor csőd, és bezár.
Sokan nem is próbálkoznak, mert fölösleges időpazarlásnak gondolják, úgysincs az a vendégkör, aki egy átlag étteremben mondjuk egy átlag ételért otthagy 6-7 ezer forintot, amiből fenntartható lenne az egység, és már be is zártak.
Vannak ilyen olyan próbálkozók.
Vannak ár emelők, vannak moslék gyártó kizsákmányolók, vannak a felsőbb köröket célzók...
ez most egy ilyen helyzet.
Az, hogy nem írja ki az árakat, nem annyira fair. Ez tény.
De összességében... sok más választása nincs, a túlélésért küzd.
Nem tudom, miért kell ennyire betámadni a kérdezőt. Igaz, hogy van szája, és kérdezhetett volna vele. De attól még ha nincsenek kiírva az árak, az szabálytalan. Pont.
Kérdező, egyébként manapság ennyi kajáért ez megszokott ár, sőt ha ez rendezvényen volt, ahogy írod, akkor még simán lehetett volna drágább is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!