Csak én érzem úgy, hogy legszívesebben kiírnám az ajtóra, hogy gyereket az étterembe hozni tilos?
Miért kell bevinni a gyereket az étterembe, ha egyáltalán nem is érdekli? Majd a többi vendég kb menekül mert a visítozást hallgatja ahogy rohangálnak? A kaja szétdobálva, üdítőtől ragad az egész hely. Kedvencem a pelenka csere a vendégtér közepén.
Aki így viszi a gyerekét miért csinálja? Ez neki se pihenés és a gyereket se érdekli, más meg nem akarja a gyereked visítását, kiabálását, rohangálását elviselni.
Szerintem kb 5 éves az a kor, ahol meg kellene húzni ezt a vonalat.
Öt év alatti gyereknek egyrészt speciális kaja igényei vannak, pl szőlőt és paradicsomot vágni kell neki, és úgy általában nem értékeli a konyhaművészetet, nagyrészt úgyis csak a sültkrumpli meg csirkemell kell nekik.
Emellett tele is köpik vele a terepet rendesen.
Szóval ja, átlag étteremben kellene egy alsó korhatár, szerintem mondjuk az 5 éves kor, illetve igen, este 8-9 után a kiskorúakat kipaterolni az alkoholt felszolgáló létesítményekből, legalábbis iskola időben.
De pl játszóházban, állatkertben, egyéb családi szórakoztatóhelyek környékén vagy részeként jó ötlet gyerek éttermeket nyitni, ahol lehet szülinapot tartani, és ahol figylenek rá, hogy pasztörizált-e a sajt, és a menük úgy általában a gyerekek ízlésének meg igényeinek vannak árendelve.
És akkor ez úgy is van kialakítva, hogy van elég etetőszék, és olyan a szék kárpitja, hogy nem baj ha a gyerek belemaszatolja a sütőtök pürét, megmikrózzák neked a cumisüveget és a hangoskodás meg a telefonról nyomatott baby shark várható része a dolognak.
Isti22, (22-es) nyilván minden felnőtt tudja milyen velkedést várhat, itt nem ez a probléma.
Egyszerűen vannak helyek, amik nem gyerekeknek szólnak.
A gyerek se élvezi, és a gyerek jelenléte a többi vendég élményét is rontja.
És nem, nem a gyerekre pipa itt mindenki, hanem a szülőre, aki azért csak behurcolja az ordító csecsemőt egy olyan helyre, ami nem neki való, fenntartja a konyhát, hogy soron kívül főzzenek a kölöknek párolt répát só nélkül, és 20 percet kell takarítani miután befejezte azt az egy kávét meg levest amit érdemben rendeltek.
Mert ugye arról ne is beszéljünk, hogy sok szülő azt várja, hogy emellé ingyen legyen a gyerek kajája.
A válaszokból elég világos a többségi álláspont. Igazuk van, amikor kifogásolják a gyerekek viselkedését és a szülők hozzáállását.
Nem véletlenül vannak pl. felnőtt hotelek. Értelmes emberek rájöttek, hogy nem mindenhol kívánatos a gyerekek jelenléte. Erre egyébként a szülőknek kellene rájönni. Én bizonyos életkor alatt egyenesen kitiltanám a gyerekeket az éttermekből /kivéve gyorsétterem/ Nem azért fizetek, hogy más gyerekét hallgassam és a rajcsúrozását tűrjem. Mondom úgy, hogy van gyerekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!