Megéri 2 főre menüt rendelni?
Sok sok éve főzök már, szinte minden nap, és kezdek kicsit "belefáradni".
Találd ki, menj el, vedd meg, ez a hozzávaló itt nincs, menj máshová, hazamész kezdj hozzá, minimum 1.5 óra, mosogass el, stb.
Azon agyalok, hogy rendelek menüt.
Anyagilag tuti jobban megéri, mert igy heti 5 napban 10000böl megvan a fött kaja, egyébként meg elmegy rá minimum 15-20ezer.
Ehetőek ezek a "cuccok"?
Nyilván étterme is válogatja, de van olyan aki igy oldja meg a kaját otthon?
A kész fagyasztott kajákat én sem szeretem, de rengeteg minden van - főleg a húsfélék - amiket elő lehet készíteni és úgy fagyasztani. Például a rántott húst úgy vedd, hogy sok, több adagra valót, aztán az egészet bepanírozod, egy adagot kisütsz, aztán a többit a fagyasztóba. Ugyanez a fasírttal, rengeteget megcsinálsz, aztán a nagyrésze a fagyasztóba, egy adagot meg kisütsz. Hidd el, nagy könnyebbség már az is, hogy a többi napon csak sütni kell.
De ez csak egy ötlet, én is azt mondom, hogy először próbáljátok ki pár napig a rendelést, aztán döntsetek.
Szakács vagyok,saját magadnak főzni mindig olcsóbb mint rendelni.
Esetleg akkor fontolgató meg a rendelés ha nagyon keveset eszik valaki és vagy kevés ideje van pénze sok,nagyobb étkűek számára nem gazdaságos.
Nos első tapasztalat. 2400Ft volt dogozostol a 2 adag étel, vagyis leves+második./ha lesz ételhordónk 2100Ft lesz/
Nem mondom hogy rengeteg, de nekem elég volt, kenyér nélkül.
Párom majd 2kor jön, szerintem ha eszik hozzá kevés kenyeret neki is elég lesz. A leves elég sokat dob a dolgon, én nem igazàn föztem levest a főétel elé.
Szóval holnap is rendelünk...
Igen két före a két menü volt 2400Ft.
Ami 1adag gyümőcsleves, 1 adag pàrolt rizs halfilével, 1adag zöldséges húsleves /hús is volt benne/ és 1 adag milánoi sertésborda volt.
Teljesen ehető volt, a mennyisége meg elfogadható.
Ha jó volt a kaja, akkor időnként megéri rendelni, ha már nagyon eleged van a főzésből.
De most nem azért, hogy kötekedjek, csak nem tudom nem megjegyezni, hogy pl. egy halfilével nincs sok munka, ha pl. veszel fagyasztott cuccot, ugye csak meg kell sütni. Zacskós rizst kifőzni se sok idő vagy munka. És olcsóbb is a rizs meg a hal. Az egész megvan 400-500 forintból is akár, persze tudom jól, hogy nem mindegy, milyen halfilé, hiszen elég széles skálán mozog az ára. A maradék 6-700 forintból meg lehetett volna venni gyümölcsöt. Igen, tudom, hogy az nem olyan, mint a gyümölcsleves, de egészségesebb, mert nincs kifőve belőle minden vitamin. Meg nyilván többet lehetett volna venni belőle, mint amennyi a levesben volt.
Egyébiránt...
Ha az egység egy tisztességes haszonnal dolgozik, akkor egy 1200-as menübe aránylag vállalható minőséget/mennyiséget lehet adni.
(mondjuk ez sok dologtól függ, hány menüt főznek összesen, hogy alakulnak kis hazánkban a bér viszonyok, milyen ütemben drágulnak tovább az alapanyagok.... Putyin már most bejelentette, hogy brutál gáz ár emelésre készül... szóval elég "dinamikusan" változik a forint vásárló ereje. :/ )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!