Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Olasz halszósz (garum),...

Olasz halszósz (garum), ismeri valaki? Megéri üveges formában rendelni az interneten külföldről?

Figyelt kérdés

Nekem az egyik kedvenc konyhai alapanyagom a halszósz. (Aki járatos a gasztronómiában, az tudja mi az az "umami" - természetes ízfokozó - a halszósz pedig eléggé bővelkedik benne. Miután kipróbáltam, megértettem hogy a rómaiak miért kedvelték annyira a garum nevű rothasztott halból készült mártást.


Az olasz "Colatura di Alici" nevű halszósz áll állítólag a legközelebb a garumhoz. Én pedig kíváncsi volnék rá, mivel nagy gasztro fan vagyok (olyan ember akit érdekelnek a különböző kultúrák ételei).


Azt szeretném megtudni végső soron, hogy megéri-e üvegben tárolt szószt rendeli az internetről? Én borzasztóan kíváncsi volnék rá, de félek hogy ripityára törik, mire ideér. Valaki tudna nekem segíteni ezügyben?


2017. máj. 20. 14:35
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Minek ezt naponta megkérdezni?
2017. máj. 20. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
By the way a culinarisban lehet venni
2017. máj. 20. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
sőt a dolce vitanál is
2017. máj. 20. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ázsiában is hasonlóképp készül a halszósz, mint a római garum, persze vannak silányabb minőségűek és utánzatok is. Ott a helyiek által látogatott food courtokban, piacokon nem is láttam sót használni, szinte kizárólag hal- vagy osztrigaszósszal adják meg a sós ízt, isteni finom (hoztam is haza, de sajnos, már elfogyott.) Az itthoni Ázsia-boltokban talán egyszerűbb vásárolni.:-) Ha mégis online rendelnél, hogy kipróbáld, szerintem egy webshop odafigyel arra, hogy megfelelően csomagolja és szállíttassa a termékeket.
2017. máj. 20. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Megéri. Úgy csomagolják be, hogy nem fog összetörni.
2017. máj. 20. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

# 1


Én kérek elnézést, az előző kérdést is én tettem föl de sajnos rosszúl fogalmaztam meg. A moderátorokat pedig nem szeretném zaklatni és idegesíteni a kérdés törlésének kérvényezésével (sajnos még mindig nincs opció a saját kérdés törlésére).

Ugyanis maga a kérdés elsősorban a halszósszal lett volna kapcsolatos, másodsorban az internetes rendeléssel.

Minden esetre a kapott válaszok alapján már valamelyest jobban látok. Én idáig csak a zöld kupakos thai halszószt használtam, de érdekel hogy az olasz változat mennyire tér el ízben és karakterben az ázsiaitól. (Mondtam hogy gaszro fan vagyok, ezért minden érdekel ami kajával kapcsolatos.)

2017. máj. 21. 12:27

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!