Olasz halszósz (garum), ismeri valaki? Megéri üveges formában rendelni az interneten külföldről?
Nekem az egyik kedvenc konyhai alapanyagom a halszósz. (Aki járatos a gasztronómiában, az tudja mi az az "umami" - természetes ízfokozó - a halszósz pedig eléggé bővelkedik benne. Miután kipróbáltam, megértettem hogy a rómaiak miért kedvelték annyira a garum nevű rothasztott halból készült mártást.
Az olasz "Colatura di Alici" nevű halszósz áll állítólag a legközelebb a garumhoz. Én pedig kíváncsi volnék rá, mivel nagy gasztro fan vagyok (olyan ember akit érdekelnek a különböző kultúrák ételei).
Azt szeretném megtudni végső soron, hogy megéri-e üvegben tárolt szószt rendeli az internetről? Én borzasztóan kíváncsi volnék rá, de félek hogy ripityára törik, mire ideér. Valaki tudna nekem segíteni ezügyben?
# 1
Én kérek elnézést, az előző kérdést is én tettem föl de sajnos rosszúl fogalmaztam meg. A moderátorokat pedig nem szeretném zaklatni és idegesíteni a kérdés törlésének kérvényezésével (sajnos még mindig nincs opció a saját kérdés törlésére).
Ugyanis maga a kérdés elsősorban a halszósszal lett volna kapcsolatos, másodsorban az internetes rendeléssel.
Minden esetre a kapott válaszok alapján már valamelyest jobban látok. Én idáig csak a zöld kupakos thai halszószt használtam, de érdekel hogy az olasz változat mennyire tér el ízben és karakterben az ázsiaitól. (Mondtam hogy gaszro fan vagyok, ezért minden érdekel ami kajával kapcsolatos.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!