Miket tudnék enni, amiben sok a vas, magnézium, kalcium és kálium? Céklát nem-savanyított formában is tudok venni? (vaspótlás)
1. Az étel nem azért csinál savat, mert savas a kémhatása, hanem mert bizonyos egyéb anyagok irritálják a gyomor falát.
2. A banán nem lúgos, hanem savas, ahogy az összes többi gyümölcs is. Csak az áltudományos lúgosítós oldalak írnak ilyen f..szságokat, hogy lúgos, náluk egyébként a citrom is lúgos... No comment.
2. Kálium a hüvelyesekben, diófélékben, magokban van sok, kalciumot sajtokkal tudsz bevinni sokat, és más tejtermékekkel, magnézium szintén a dióban, mandulában van sok, illetve a búzakorpa, búzacsíra, kakaó tartalmaz sokat. Vas a dióban, mogyoróban, sertésmájban, bárányhúsban van viszonylag sok.
De a dió, mogyoró, mák és tsai lesznek a Jolly Jokerek neked igazából.
gy étel nem savas vagy lúgos, hanem savas vagy lúgos irányba tolja el a szervezet ph-ját. a nyers gyümölcs és zöldség éhgyomorra fogyasztva lugosít.
az olajos magvakban (kivéve földimogyoró, mert az szójaféle) sok az ásványi anyag, és a hidegen sajtolt oaljak is jók (mákolaj, tökmagolaj, szezámolaj; de szójaolaj és földimogyoró olaj nem)
cékla: nyersen, zöldségboltban kapható, pld lehet reszelve, répával, kevés citromlével, olajjal. vagy gyümölcscentrifugában kinyomni a levét és meginni, esetleg almával keverve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!