Leírás alapján ez milyen kalács/péksütemény? Gyerekkoromban sokszor vettük, emlékeim szerint fonott kalács formában és a belsejében foltokban (szerintem diós) sötét színű ragacsos krém volt.
Biztos nem briós.
Előre csomagolt volt, majd szétnézek még de eddig csak a mákossal találkoztam. Imádom a mákot, de a töltelékben nem volt. Diós esetleg csokis lehetett.
Semmi mák nem volt benne, diós volt az, én is emlékszem rá!
A dió össze volt keverve kristálycukorral és az megolvadt, attól volt ragacsos!
Fonott kalács volt az, ahogyan írod. A kelt tésztát nem kerekre formázták, hanem kb. 15-20 cm-es hosszúra megfonták, és a felolvasztott cukor-dió-mázzal meglocsolva sütötték meg.
Nem lehetett megenni, csak ha a zacskón keresztül fogtuk meg, különben az egész kezünk ragadt tőle.
Darázsfészek?
Nekem sokat vett gyerekkoromban az anyukám.
Köszönöm a normális válaszokat!
A kakaóscsigás és briós (az még csak nem is töltött) választ viszont én is viccesnek találom.
Időközben rátaláltam a császár kalácsra szerintem annak volt egy verziója, de az emlékeimben a külseje is ragacsos volt.
7-es vagyok, és a 6-osnak írtam, hogy amit ő ír darázsfészek nevű kaját, azt nálunk kakaós csigának nevezték.
Bocsi, egy kicsit megtévesztő volt a válaszom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!